Cuma, 22 Ağustos 2025
No Result
View All Result
Turizm Tatil Seyahat
Abone Ol
  • Anasayfa
  • Turizm
    • Son Dakika
    • Dünya
    • Türkiye
    • Teknoloji
    • En iyiler
  • Sektörel
    • Fuarlar
    • Otel
    • Lüks Oteller
    • Yurtdışı Otelleri
    • Yurtiçi Otelleri
    • Balayı Otelleri
    • Butik Oteller
  • Alışveriş
  • Ekonomi
    • İş Dünyası
    • Emlak
  • Tatil
    • Tatil Planlaması
    • Tatil Bölgeleri
    • Tatil Paketleri
    • Tatil Promosyonları
    • Balayı Tatili
    • Küçük Kaçamaklar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
    • En iyiler
    • En Güzeller
    • Top 10
    • Balayı Adaları
    • Plajlar
    • Gezi
      • Dünya
      • Avrupa
      • Yunan Adaları Rehberi
    • Seyahat Fikirleri
  • Kültür
    • Eğitim
    • Kültür & Sanat
    • Eğlence
    • Etkinlikler
  • Magazin
    • Moda
    • Fotoğraflar
  • Sağlık
  • Genel
    • Röportajlar
    • Yurtdışı Promosyon
    • Yurtiçi Promosyon
    • Otomobil
    • Promosyon
    • Yeme & İçme
    • Videolar
    • Medya
    • İlanlar
    • 7/24 Destek Hattı
  • Anasayfa
  • Turizm
    • Son Dakika
    • Dünya
    • Türkiye
    • Teknoloji
    • En iyiler
  • Sektörel
    • Fuarlar
    • Otel
    • Lüks Oteller
    • Yurtdışı Otelleri
    • Yurtiçi Otelleri
    • Balayı Otelleri
    • Butik Oteller
  • Alışveriş
  • Ekonomi
    • İş Dünyası
    • Emlak
  • Tatil
    • Tatil Planlaması
    • Tatil Bölgeleri
    • Tatil Paketleri
    • Tatil Promosyonları
    • Balayı Tatili
    • Küçük Kaçamaklar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
    • En iyiler
    • En Güzeller
    • Top 10
    • Balayı Adaları
    • Plajlar
    • Gezi
      • Dünya
      • Avrupa
      • Yunan Adaları Rehberi
    • Seyahat Fikirleri
  • Kültür
    • Eğitim
    • Kültür & Sanat
    • Eğlence
    • Etkinlikler
  • Magazin
    • Moda
    • Fotoğraflar
  • Sağlık
  • Genel
    • Röportajlar
    • Yurtdışı Promosyon
    • Yurtiçi Promosyon
    • Otomobil
    • Promosyon
    • Yeme & İçme
    • Videolar
    • Medya
    • İlanlar
    • 7/24 Destek Hattı
No Result
View All Result
Turizm Tatil Seyahat
No Result
View All Result
WTS ile Ayın Fırsatları WTS ile Ayın Fırsatları WTS ile Ayın Fırsatları
Anasayfa Röportajlar

Gregor Wende: Türkiye’den ABD yolcusu istiyoruz

Gregor Wende,  yaptığı açıklamada, Türkiye'nin genç nüfusu ve sürekli büyüyen ekonomisi nedeniyle her havayolu şirketi için çok önemli bir pazar olduğunu belirtti.

Röportajlar, Sektörel, Seyahat, Turizm, Türkiye
Gregor Wende Lufthansa
24
SHARES
184
VIEWS
WhatsApp ile GönderPaylaşTweetle

Lufthansa Havayolları şirketinin Türkiye Genel Müdürü Gregor Wende, Türkiye’den Almanya aktarmalı ABD uçuşlarını çok önemsediklerini belirterek, ”Türkiye’den daha çok ABD’ye yolcu almak istiyoruz” dedi.

gregor wende lufthansa Lufthansa olarak bu yıl çok şanslı olduklarını ifade eden Wende, ”Çünkü Frankfurt’ta yeni bir pist açıldı. Ayrıca bu yıl çok önemli bir yatırım var. Bu yıl 32 yeni uçak, filomuza katılacak. Bu yüzden Türkiye’deki yolcu sayısında çok önemli bir artış yaşanabilir” diye konuştu.

15 yılın ardından Frankfurt-Ankara uçuşlarına dün yeniden başladıklarını hatırlatan Wende, ”Ankara’dan Almanya’ya her gün 3 uçuş var. Ankara için bu uçuşların başlaması yüzde 50 artış demek” ifadesini kullandı.

Türkiye’de 55 yılı aşkın süredir faaliyet gösteren bir firma olduklarını dile getiren Wende, Almanya’da 3 milyon civarında Türk yaşadığını bunun yanı sıra Ankara’dan ABD’ye giden çok sayıda yolcu olduğunu söyledi.

İçerik gizle
1 Gregor Wende ”THY çok önemli bir partner”
1.1 Gregor Wende” Lufthansa için Türkiye’den ABD yolcusu istiyoruz”
1.1.1 ”Türk havacılığında yüzde 8 büyüme bekliyoruz”

Gregor Wende ”THY çok önemli bir partner”

Türkiye’de havacılık sektöründe yaşanan gelişmeleri de değerlendiren Wende, özellikle Türk Hava Yolları’nın son 5 yılda çok büyüdüğünü kaydetti.

THY’nin çok önemli bir havayolu şirketi olduğunu anlatan Wende, ”Avrupa’nın en iyi havayolu şirketi seçildi. Büyüklük olarak Avrupa’nın 4’üncü büyük havayolu şirketi oldu. Bu açıdan THY bizim için çok önemli bir partner. Ama THY’den sonra biz gelmek istiyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Lufthansa ile THY arasındaki rekabete de değinen Wende, bu rekabeti ”iki dostun rekabeti” olarak nitelendirdi.
Rekabet olduğu zaman sektör açısından herşeyin daha iyi olduğunu kaydeden Wende, ”Formula 1 yarışı gibi… Herkes iyi ama daha iyi olmak için rakip lazım. Rekabet, hem biz, hem müşteri açısından iyi. Rekabet ortamında hizmet kalitesi yükseliyor ve fiyatlar daha uygun bir seviyeye geliyor” ifadesini kullandı.

Gregor Wende” Lufthansa için Türkiye’den ABD yolcusu istiyoruz”

Almanya’da yaşayan ve yılın belli dönemlerinde Türkiye’ye gelen Türk yolcuların bagaj ağırlıklarına ilişkin görüşleri de sorulan Wende, bundan 20 yıl öncesine kadar uçaklar küçük olduğu için bagaj açısından yoğunluk yaşandığını dile getirdi.

Bugün itibarıyla ise bu konuda bir problem yaşamadıklarını anlatan Wende, ”Airbus 320 ailesinden olan uçaklarımız 60-70 ton bagaj taşıyabiliyor. Ekstra bagaj konusunda da uygun bir fiyat tarifesi var. Bu yüzden eskisi kadar problem olmuyor” yorumunu yaptı.

Lufthansa olarak Türkiye’de daha çok havalimanına inme taleplerinin olup olmadığının sorulması üzerine Wende, geçen yıl Bursa uçuşlarının olduğunu, yazın bu uçuşların çok iyi seviyelere geldiğini ancak, kışın aynı verimi alamadıkları için bu uçuşları devam ettirmediklerini söyledi.

Türkiye’de şu anda mevcut noktaların dışında başka noktalara sefer düşünmediklerini dile getiren Wende, charter tipi uçuşlarla ilgili olarak da Antalya’ya gerçekleştirdikleri uçuşların çoğunun charter uçuşlar olduğunu ifade etti.
Şirket olarak Türkiye’den Almanya aktarmalı ABD uçuşlarını çok önemsediklerini kaydeden Wende, ”Türkiye’den daha çok ABD yolcusu almak istiyoruz” dedi.

Yakın zamanda filolarına Boeing 747-800 tipi uçaklar ile Airbus 380 tipi uçakların dahil olacağını bildiren Wende, Ağustos ayında Washington seferlerinin başlayacağını ifade etti.

yunanistan golden visa yurt disi emlak yunanistan golden visa yurt disi emlak yunanistan golden visa yurt disi emlak
HOT AFFILIATES

Wende, Washington’un yanı sıra Houston, Miami, Los Angeles, New York, San Francisco seferlerinin de başlayacağını duyurdu.

Türkiye’den ABD’ye gidecek yolcu açısından beklentilerinin büyük olduğunu anlatan Wende, Asya ve Orta Asya yolcularını da bu anlamda önemsediklerini belirtti.

”Türk havacılığında yüzde 8 büyüme bekliyoruz”

Bu yıl sonunda dünyada ve Türkiye’de havacılık sektöründeki büyüme beklentilerine ilişkin görüşlerinin sorulması üzerine Wende, şunları söyledi:

”Bütün havacılık sektörünün yüzde 8-10 arası büyüme bekliyoruz. Türkiye’de de ekonominin yüzde 4 büyümesine paralel yüzde 8 civarında büyüme bekliyoruz. Türkiye’den ABD’ye giden yolcu sayısında da 2011 yılına göre yüzde 12-13 artış öngörüyoruz” dedi.

Türkiye’de havacılık sektörünün son yıllardaki gelişimini de değerlendiren Wende, havacılık sektöründe altyapının çok önemli olduğunu söyledi.

Yeni açılan terminallerin dünya standartlarının da üzerinde olduğunu ifade eden Wende, Esenboğa, Antalya gibi havaalanlarının bunlara örnek olduğunu kaydetti.

Türkiye’nin havacılık sektörü açısından iki önemli faktöre sahip olduğunun altını çizen Wende, bunlardan bir tanesinin şirketler ve sivil havacılık kurumlarındaki eğitimli kişi sayısının fazlalığı, diğerinin de Türk şirketlerin eski uçak almaması olduğunu sözlerine ekledi.

Etiketler: ABDAlmanyaGregor WendeLufthansaTHYTürkiye
HOT AFFILIATES
Önceki

Uyarı grevlerinden havaalanları da etkilenecek

Sonraki

Fazıl Say Viyana’da ikinci konserini verdi

İlgili Yazılar

Vize ihlali bulunmayan Türk vatandaşları, yeni düzenlemeyle birlikte 5 yıla kadar çok girişli Bulgaristan turist vizesi alabilecek.
Turizm

Bulgaristan’dan Türk vatandaşlarına 5 yıla kadar vize kolaylığı

Türkiye ile Yunanistan arasında imzalanan yeni turizm protokolü, sadece ekonomik işbirliğini değil, kültürel bağları da güçlendirmeyi hedefliyor
Turizm

Türkiye ve Yunanistan turizmde el sıkıştı

Almanya Dışişleri Bakanlığı, 1 Temmuz itibarıyla reddedilen vize başvurularına yönelik itiraz sürecini tamamen kaldıracağını açıkladı.
Turizm

Almanya’dan vize başvurularında radikal değişiklik

Schengen vizesi başvurularında yaşanan randevu sıkıntısı ve gecikmeler, yurt dışında eğitim planı yapan öğrencilerin geleceğini tehdit ediyor.
Turizm

Vize engeli gençlerin yolunu kesti

Ziyaretçi trafiğini artırmak ve turizm gelirlerini çeşitlendirmek isteyen Suudi Arabistan, 2025 yaz sezonuna iddialı bir başlangıç yaptı
Turizm

Suudi Arabistan yaz sezonuna hızlı başladı: E-vize başvuruları açıldı

2025 yaz sezonuna girerken Avrupa’daki turizm hareketliliği ülkeden ülkeye farklılık gösteriyor.
Turizm

Avrupa turizminde yeni tablo

Sonraki
Turizm Tatil Seyahat

Fazıl Say Viyana'da ikinci konserini verdi

ANYMA KONSERİ
  • Ksamil Gezi Rehberi

    Ksamil Gezi Rehberi: Avrupa’nın Yeni Tatil Cenneti

    951 shares
    Share 380 Tweet 238
  • İtalya Plajları ve En iyi 10 İtalya Plajı

    673 shares
    Share 269 Tweet 168
  • En Güzel İspanya Plajları: Muhteşem 10 Plaj

    569 shares
    Share 228 Tweet 142
  • Roma’da Denize Girilecek Yerler: Top 10

    521 shares
    Share 208 Tweet 130
  • Tiran’dan Sarande’ye Nasıl Gidilir?

    454 shares
    Share 181 Tweet 113
LADY GAGA

En Çok Takip Edilenler

Adalar (224) Antalya (327) Balayı (396) Balayı Tatili (320) Balayı Turları (166) Dubai (333) En Güzel (274) En iyi (152) Ertuğrul Günay (328) Gezilecek Yerler (164) Kayak (422) Kurban Bayramı (127) Küba (413) Londra (209) Lux (130) Lux Oteller (129) Maldivler (386) Mauritius Adası Haberleri (120) Mehmet Ersoy (122) Mehmet Nuri Ersoy (217) Mykonos (122) Otel (173) oteller (134) Pegasus Hava Yolları (196) Roma (129) Tatil (183) Tayland (187) Tropik Adalar (227) Turizm (174) Turizm Bakanı (375) Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy (120) Turizm Haberleri (210) TURSAB Başkanı (481) TÜRSAB (496) Türk Hava Yolları (567) Türkiye (1641) Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (279) Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (202) Venedik (207) Yunan Adaları (374) Yunanistan (570) İspanya (207) İstanbul (512) İstanbul Havalimanı (201) İtalya (188)

En Çok Okunanlar

  • En Güzel Midilli Plajları

    En Güzel Midilli Plajları: Top 15

    158 shares
    Share 63 Tweet 40
  • Roma’da Denize Girilecek Yerler: Top 10

    521 shares
    Share 208 Tweet 130
  • En Güzel İspanya Plajları: Muhteşem 10 Plaj

    569 shares
    Share 228 Tweet 142
  • Arnavutluk’un Yıldızı: En Güzel Durres Plajları

    238 shares
    Share 95 Tweet 60
  • Bangkok’tan Pattaya’ya Nasıl Gidilir?

    298 shares
    Share 119 Tweet 75
WTS Ayın Fırsatı
Yunanistan da Satılık Lüks Villa Yunanistan da Satılık Lüks Villa Yunanistan da Satılık Lüks Villa
TurizmTatilSeyahat Anadolu Ajansı Abonesidir.
2008 © TTS & Turizm Gazetesi

En Son Haberler

Turistler dünyanın en büyük antilop göçünü tehlikeye atıyor!

Turistler dünyanın en büyük antilop göçünü tehlikeye atıyor!

Mövenpick mutfakta devrim yaratıyor

Mövenpick mutfakta devrim yaratıyor

Banyan Group Çin’de Genişliyor

Banyan Group Çin’de Genişliyor

Facebook’ta Beğen

Ücretsiz Abone olun.


Türkiye ve dünyadaki en önemli turizm haberleri e-posta adresinize gelsin.

Best Choice

  • En iyiler
    • Lüks Oteller
  • Balayı Tatili
    • Balayı Adaları
    • Balayı Otelleri
    • Balayı Yerleri
    • Balayı Turları
  • Anasayfa
  • Turizm
  • Sektörel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
  • Kültür
  • Magazin
  • Sağlık
  • Genel

2020 © Turizm Tatil Seyahat Turizm Gazetesi   |   (xml news rss)

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

No Result
View All Result
  • Anasayfa
  • Turizm
  • Sektörel
  • Otel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Fuarlar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Dünya
  • English [EN]

2020 © Turizm Tatil Seyahat Turizm Gazetesi   |   (xml news rss)

Araç çubuğuna atla