Perşembe, 2 Şubat 2023
No Result
View All Result
Turizm Tatil Seyahat
Abone Ol
  • Anasayfa
  • Turizm
  • Sektörel
  • Otel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Fuarlar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
  • Kültür
  • Magazin
  • Sağlık
  • Dünya
  • Anasayfa
  • Turizm
  • Sektörel
  • Otel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Fuarlar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
  • Kültür
  • Magazin
  • Sağlık
  • Dünya
No Result
View All Result
Turizm Tatil Seyahat
No Result
View All Result
Anasayfa Dünya

Uluslararası Turizm Konferansı KKTC’de Gerçekleşti

Tunçalp
0
KKTC Turizm Konferansı
21
SHARES
163
VIEWS
WhatsApp ile GönderPaylaşTweetle

KKTC Turizm Konferansı

 

2011 yılından bu yana Türkiye, Yunanistan, Tayvan, Mauritius, Japonya ve Çin’de düzenlenen “Advances in Hospitality and Tourism Marketing and Management” adlı dünyaca ünlü uluslararası konferansın yedincisi, Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Turizm Fakültesi ev sahipliğinde, Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda gerçekleşti.

Uluslararası Turizm Konferansı KKTC’de Gerçekleşti

15 Temmuz 2017 tarihine kadar devam edecek olan konferansta dünyanın her kıtasından onlarca ülkeden Kuzey Kıbrıs’a gelen yüzden fazla konferans katılımcısı, Kuzey Kıbrıs’a ilişkin gerçekleri ve sahip olduğumuz turizm potansiyelini yerinde tecrübe etme imkanına sahip olacak. Turizm ve konaklama işletmeciliği alanındaki akademik çevrelerce en bilinen uluslararası konferanslar içerisinde yer alan AHTMM konferansı kapsamında; turizm potansiyelinin bilimsel veriler ve profesyonellerin uygulama sonuçları ışığında tartışılması, uygulanabilir öneriler geliştirilerek potansiyel farkındalığın artırılması ve harekete geçirilmesi, sorunların turizm akademisyenleri, ilgili kamu bürokratları ve sektör temsilcileri gözüyle irdelenmesi ve çözüm önerileri geliştirilmesi hedeflenmektedir.

Bu doğrultuda, KKTC turizmi kaynaklarının tanıtılması olmak üzere, bilgi ve deneyimlerin paylaşılması, kazanımların sağlanması, turizm potansiyelinin değerlendirilerek geliştirilmesi amaçlanmaktadır. Bu çerçevede, akademik değeri yüksek, ülkemiz turizminin geliştirilmesi hedefine ışık tutacak konularda hazırlanacak olan bildiriler sunulacaktır.

KKTC Turizm Konferansı

DAÜ Turizm Fakültesi Dekanı ve Konferans Eş Başkanı Prof. Dr. Hasan Kılıç açılış konuşmasında konferansın DAÜ’de ve Gazimağusa da gerçekleşiyor olmasından ötürü duyduğu gururu ifade etti. Konferans süresince çalışma ve araştırmaların paylaşılacağını ve fikir alışverişlerinde bulunulacağını kaydeden Prof. Dr. Kılıç, konferansın KKTC turizm sektörünün gelişimi yolunda çok önemli ve özel olduğunun da altını çizdi. Prof. Dr. Kılıç’ın ardından konuşan Konferans Başkanı, Washington Devlet Üniversitesi’nden Prof. Dr. Doğan Gürsoy, KKTC turizminin gelişimi, yabancı öğrencilerin turizme katkısı ile ilgili konuşmasının sonunda katılımcılara konferans süresince iyi vakit geçirmeleri temennisinde bulundu. Kıbrıs Türk Otelciler Birliği Başkanı Fethi Özboğaç ise 1996 yılında DAÜ’den mezun olduğunu ve konferans vesilesiyle tekrardan DAÜ’de olmaktan ötürü duyduğu mutluluğu dile getirdi. Özboğaç konuşmasında iyi bir pazarlama, yönetim ve reklamlarla ülke turizminin daha iyi olacağına dikkat çekti.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter konuşmasında bu konferanslarda çok yararlı bilgilerin paylaşıldığı ve dileğinin bu konferansların sonunda paylaşılan bilgilerin yetkili devlet kurumlarına da iletilmesi ve uygulamaya alınması olduğunu ifade etti. Ayrıca konferansın Gazimağusa’da gerçekleşiyor olmasından ötürü duyduğu memnuniyeti de sözlerine ekledi. Arter’in ardından söz alan DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam ise Washington Devlet Üniversitesi ile ortaklaşa olarak böyle bir konferansı düzenledikleri için DAÜ Turizm Fakültesi’ne teşekkürlerini iletti. DAÜ’nün 106 farklı ülkeden öğrencisi ve 35 farklı ülkeden de öğretim görevlisi olduğunu kaydeden Prof. Dr. Osam, katılımcılara DAÜ hakkında bilgiler vererek, DAÜ’nün önemli işlere imza attığına dikkat çekti. Prof. Dr. Osam, açılış konuşmalarının ardından konferansa katkıda bulunanlara teşekkür plaketi takdim etti.

Kaynak; 1

Göz Atın

Tuvalu

Dünyanın En Az Ziyaret Edilen Ülkesi: Tuvalu

Filipinler Vergi İadesi İle Turist Çekmek İstiyor

Filipinler Vergi İadesi İle Turist Çekmek İstiyor

Mehmet Nuri Ersoy

Ersoy: Hedef 60 Milyon Turist

Lufthansa’da personel üniforması yok!

Lufthansa’da personel üniforması yok!

Wizz Air Ankara Abu Dabi Uçuşlarına Başladı

Wizz Air Ankara Abu Dabi Uçuşlarına Başladı

Firuz Bağlıkaya

Firuz Bağlıkaya: 100 Milyon Turist Hayal Değil

Etiketler: Mauritius Adası Haberleri

İlgili Yazılar

Ünlülerin balayı mekanları arasında Maldivler ilk sırada
Genel

Sevgililer Günü tropik adalar ile çok daha özel!

Coronavirüs bitti! Mauritius turistleri bekliyor!
Seyahat

Coronavirüs bitti! Mauritius turistleri bekliyor!

Mauritius ‘da hiç coronavirüs hastası yok!
Sağlık

Mauritius ‘da hiç coronavirüs hastası yok!

Kraliyet Ailesinin gizli mekanı Mauritius
Magazin

Kraliyet Ailesinin gizli mekanı Mauritius

Neden Mauritius Adası ‘nda tatil yapmalısınız?
Genel

Neden Mauritius Adası ‘nda tatil yapmalısınız?

WTS ‘den Yine Bir İlk: Seyahate Açılan Ülkelere Turlar Başladı
Sektörel

WTS ‘den Yine Bir İlk: Seyahate Açılan Ülkelere Turlar Başladı

Mauritius Gezilecek Yerler Listesi
Seyahat

Mauritius Gezilecek Yerler Listesi: Mauritius Gezi Rehberi

Mauritius Uçakla Kaç Saat?
Tatil Planlaması

Mauritius Uçakla Kaç Saat?

Sonraki
Emirates Lounge

Emirates, ABD Boston Havalimanı Lounge Hizmetini Açtı

Popüler Turizm Haberleri

  • Kosova Gezilecek Yerler Listesi

    Kosova Gezilecek Yerler Listesi: Kosova Gezi Rehberi

    112 shares
    Share 45 Tweet 28
  • Tiran’dan Sarande’ye Nasıl Gidilir?

    116 shares
    Share 46 Tweet 29
  • İtalya Plajları ve En iyi 10 İtalya Plajı

    378 shares
    Share 151 Tweet 95
  • En Güzel İspanya Plajları: Muhteşem 10 Plaj

    101 shares
    Share 40 Tweet 25
  • Güney Kore Festivalleri

    344 shares
    Share 136 Tweet 85

RSS Top 10

  • En iyi tatil cenneti adalar
  • Yeşillikler İçindeki İtalyan Beldesine Taşınanlara 2000 Euro
  • Yunanistan’da Yerli Gibi Yaşamak
  • En İyi 10 Yurt Dışı Kayak Oteli
  • En Popüler 10 Yılbaşı Destinasyonu
  • Meksika Sualtı Müzesi Ziyaretçilerine Eşsiz Bir Deneyim Yaşatıyor
  • Hindistan’da yemyeşil bir rekor!
  • İspanya’nın ünlü San Fermin Festivali başladı
  • Bayramda vizesiz ve uygun fiyatlı seyahat önerileri
  • Dünya Yoga Günü İstanbul’da kutlandı

RSS Seyahat Haberleri

  • Fransa’nın En Güzel Şehirleri: Top 15
  • Vegan Dostu Şehirler Listesi: Top 10
  • Atina’dan Günübirlik Turlar: Top 15
  • Bu Otelde Robotlar Çalışıyor
  • Bali’de Ne Yapılır? Gezilecek Yerler, Aktiviteler: Top 25
HOT AFFILIATES

RSS NationalTurk

  • Beyonce 2023 Konserleri Açıklandı: “Renaissance”
  • Sürpriz Kılıçdaroğlu İmamoğlu Görüşmesi
  • Sinan Ateş’in Dayısı: Herkes Konuşacak
  • Copy Paste Gazetecisi İbrahim Haskoloğlu’dan Garip Tweet
  • Fransa’nın En Güzel Şehirleri: Top 15

Turizm Tatil Seyahat

Dünyanın en çok okunan internet gazetesi şimdi Türkiye'de! Güncel turizm haberleri ile diğer tüm kategorilerde son dakika haberleri en hızlı şekilde sizlere ulaştıran geniş kapsamlı bir haber portalıyız.

Kategoriler

TurizmTatilSeyahat Anadolu Ajansı Abonesidir.

En Son Haberler

Tuvalu

Dünyanın En Az Ziyaret Edilen Ülkesi: Tuvalu

Filipinler Vergi İadesi İle Turist Çekmek İstiyor

Filipinler Vergi İadesi İle Turist Çekmek İstiyor

Mehmet Nuri Ersoy

Ersoy: Hedef 60 Milyon Turist

Facebook’ta Beğen

Sosyal Medya

Abonelik

Ücretsiz Abone olun.


Türkiye ve dünyadaki en önemli turizm haberleri e-posta adresinize gelsin.

Reklam Ver

TurizmTatilSeyahat.com üzerinde Hot Affiliates reklamları vermek için Fenomen Reklam ekibi ile iletişime geçebilirsiniz.

  • Anasayfa
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İletişim

2020 © Turizm Tatil Seyahat

No Result
View All Result
  • Anasayfa
  • Turizm
  • Sektörel
  • Otel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Fuarlar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Dünya
  • English [EN]

2020 © Turizm Tatil Seyahat