Perşembe, 6 Kasım 2025
No Result
View All Result
Turizm Tatil Seyahat
Abone Ol
  • Anasayfa
  • Turizm
    • Son Dakika
    • Dünya
    • Türkiye
    • Teknoloji
    • En iyiler
  • Sektörel
    • Fuarlar
    • Otel
    • Lüks Oteller
    • Yurtdışı Otelleri
    • Yurtiçi Otelleri
    • Balayı Otelleri
    • Butik Oteller
  • Alışveriş
  • Ekonomi
    • İş Dünyası
    • Emlak
  • Tatil
    • Tatil Planlaması
    • Tatil Bölgeleri
    • Tatil Paketleri
    • Tatil Promosyonları
    • Balayı Tatili
    • Küçük Kaçamaklar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
    • En iyiler
    • En Güzeller
    • Top 10
    • Balayı Adaları
    • Plajlar
    • Gezi
      • Dünya
      • Avrupa
      • Yunan Adaları Rehberi
    • Seyahat Fikirleri
  • Kültür
    • Eğitim
    • Kültür & Sanat
    • Eğlence
    • Etkinlikler
  • Magazin
    • Moda
    • Fotoğraflar
  • Sağlık
  • Genel
    • Röportajlar
    • Yurtdışı Promosyon
    • Yurtiçi Promosyon
    • Otomobil
    • Promosyon
    • Yeme & İçme
    • Videolar
    • Medya
    • İlanlar
    • 7/24 Destek Hattı
  • Anasayfa
  • Turizm
    • Son Dakika
    • Dünya
    • Türkiye
    • Teknoloji
    • En iyiler
  • Sektörel
    • Fuarlar
    • Otel
    • Lüks Oteller
    • Yurtdışı Otelleri
    • Yurtiçi Otelleri
    • Balayı Otelleri
    • Butik Oteller
  • Alışveriş
  • Ekonomi
    • İş Dünyası
    • Emlak
  • Tatil
    • Tatil Planlaması
    • Tatil Bölgeleri
    • Tatil Paketleri
    • Tatil Promosyonları
    • Balayı Tatili
    • Küçük Kaçamaklar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
    • En iyiler
    • En Güzeller
    • Top 10
    • Balayı Adaları
    • Plajlar
    • Gezi
      • Dünya
      • Avrupa
      • Yunan Adaları Rehberi
    • Seyahat Fikirleri
  • Kültür
    • Eğitim
    • Kültür & Sanat
    • Eğlence
    • Etkinlikler
  • Magazin
    • Moda
    • Fotoğraflar
  • Sağlık
  • Genel
    • Röportajlar
    • Yurtdışı Promosyon
    • Yurtiçi Promosyon
    • Otomobil
    • Promosyon
    • Yeme & İçme
    • Videolar
    • Medya
    • İlanlar
    • 7/24 Destek Hattı
No Result
View All Result
Turizm Tatil Seyahat
No Result
View All Result
Anasayfa Sektörel

TÜROB; “Gelirlerde Düşüş Olsa da, Otel Dolulukları Yükseldi”

Sektörel, Seyahat, Turizm, Türkiye
TÜROB Otel Dolulukları

TÜROB Otel Dolulukları

20
SHARES
151
VIEWS
WhatsApp ile GönderPaylaşTweetle
TÜROB Otel Dolulukları
TÜROB Otel Dolulukları
İçerik gizle
1 Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB); “Gelirlerde Düşüş Olsa da, Otel Dolulukları Yükseldi”
1.1 İstanbul’da Doluluklardan İyi Haber
1.1.1 Antalya’da Fiyatlarda Artış Yaşandı
1.1.1.1 TÜROB Başkanı; Avrupa Pazarını Geri Kazanmalıyız

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB); “Gelirlerde Düşüş Olsa da, Otel Dolulukları Yükseldi”

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) sitesinde yaptığı açıklamada, “Paskalya tatili ve Ortadoğu pazarındaki canlılık Türkiye genelinde otel doluluklarını çift haneli artırdı. Özellikle İstanbul, yüzde 30’a yaklaşan artış yakaladığını belirtti. TÜROB Başkanı Timur Bayındır, sektörün bu artışla moral bulduğunu belirterek, “Ancak gelirlerdeki düşüş sürüyor. Türkiye, turistlerin vazgeçebileceği bir destinasyon değil. Ancak nitelikli iş hacmini geri almamız, yani gelirlerimizde pozitif etkileri görmemiz zaman alacak” dedi.

Konaklama sektöründe Nisan ayında Türkiye genelinde ve özellikle de İstanbul’da yaşanan doluluk artışı umut verirken, bu artışın henüz fiyatlara yansımaması dikkat çekiyor. Dünyanın önde gelen veri ve analiz şirketlerinden STR Global’in Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) için hazırladığı ‘Nisan 2017 Ülke Performans Raporu’ açıklandı. Buna göre, Türkiye’nin Nisan 2017 otel dolulukları, 2016 yılının aynı dönemine yüzde 15.7 artarak, yüzde 61.2 olarak kaydedildi. Nisan 2016’da bu oran yüzde 52.9 olmuştu. Ocak-Nisan 2017 döneminde ise otel dolulukları yüzde 5.8 artışla yüzde 53.8 oldu. Bu doluluk artışı maalesef gelir artışı olarak karşılık bulamadı. 2017 yılı ilk dört ay oda gelirlerinde en büyük kaybı yaşayan ülke yüzde 23.3 düşüş ile Türkiye oldu. Average Daily Rate (ADR) olarak adlandırılan ortalama günlük satılan oda bedeli de 59 Euro’ya geriledi.

 

İstanbul’da Doluluklardan İyi Haber

Son 1.5 yıldır turizmdeki sıkıntıdan en fazla etkilenen İstanbul’da doluluk artışı Nisan ayında yüzde 30’a yaklaştı. İstanbul’un Nisan 2016’da yüzde 50.6 olan doluluk oranı, Nisan 2017’de yüzde 27.9 artarak, yüzde 64.8 olarak ölçüldü. Bu artışa rağmen İstanbul, Nisan 2017’de ortalama günlük satılan oda bedelinde (ADR) yüzde 29.8 ve toplam oda sayısı üzerinden odabaşı elde edilen gelirlerde (RevPAR) yüzde 10.2 düşüş ile en büyük gelir kaybı yaşayan Avrupa destinasyonu olmaktan kurtulamadı. İstanbul’da Nisan ayında ortalama günlük satılan oda bedeli 78.5 Euro oldu. Nisan 2016’da bu rakam 111.9 Euro olmuştu. Toplam oda sayısı üzerinden odabaşı elde edilen gelirler ise 50.9 Euro olarak ölçüldü. Nisan 2016’da 56.6 Euro olmuştu. Ocak–Nisan 2017 döneminde ise doluluk oranı Ocak-Nisan 2016’ya göre yüzde 49.9’dan yüzde 53.5’e yükselirken; ortalama günlük satılan oda bedeli 96.3 Euro’dan 71.5 Euro’ya, oda başı elde edilen gelir 48.0 Euro’dan 38.2 Euro’ya geriledi.

 

yunanistan golden visa yurt disi emlak yunanistan golden visa yurt disi emlak yunanistan golden visa yurt disi emlak
HOT AFFILIATES

Antalya’da Fiyatlarda Artış Yaşandı

Antalya’da Nisan 2017 otel dolulukları bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 8.8 artarak yüzde 57.8 oldu. Nisan 2016’da bu oran yüzde 53.1 olmuştu. Antalya’da Nisan 2017’de günlük satılan oda bedeli 50.9 Euro olarak, Nisan 2016’ya göre yüzde 5.2 düşüş gösterdi. Nisan 2016’da bu rakam 53.7 Euro olmuştu. Toplam oda sayısı üzerinden odabaşı elde edilen gelirlerde ise geçen yıla oranla yüzde 3.1’lik bir artış yaşandı ve 29.4 Euro olarak ölçüldü. Nisan 2016’da bu rakam 28.5 Euro olmuştu. Ocak–Nisan 2017 döneminde ise doluluk oranı Ocak-Nisan 2016’ya göre yüzde 48.2’den yüzde 54.0’a yükselirken; ortalama günlük satılan oda bedeli 57.0 Euro’dan 49.2 Euro’ya, oda başı elde edilen gelir ise 27.8 Euro’dan 26.6 Euro’ya geriledi.

 

TÜROB Başkanı; Avrupa Pazarını Geri Kazanmalıyız

İlk dört ayda, Avrupa pazarı içerisinde, gelirlerinde çift haneli düşüş yaşayan tek ülkenin Türkiye, tek destinasyonun ise İstanbul olduğuna işaret eden Bayındır, “Dolayısıyla, her zaman altını çizdiğimiz üzere doluluklar artabilir, Türkiye turizmde bir markadır ve turistlerin vazgeçebileceği bir destinasyon değildir. Ancak nitelikli iş hacmini geri almamız yani gelirlerimizde pozitif etkileri görmemiz zaman alacaktır” diye konuştu.

HOT AFFILIATES
Önceki

Pamukkale Bollywood Filmlerine Ev Sahipliği Yapacak

Sonraki

Vizesiz Seyahat İçin Üçüncü Kuşak Pasaport

İlgili Yazılar

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile TÜRSAB arasında, turizmde kadın istihdamını artırmayı hedefleyen bir iş birliği protokolü imzalandı.
Turizm

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş’tan tematik tur rotaları müjdesi

Yunanistan’ın Orta Makedonya bölgesinde yer alan Halkidiki, denize doğru uzanan üç ince yarımadasıyla “Üç Parmak” olarak anılıyor
Emlak

Üç Parmak üzerinde bir cennet: Halkidiki

Kanada’nın batısında, Jasper Ulusal Parkı sınırlarında yer alan Spirit Island, doğa severlerin ve fotoğrafçıların hayalini süsleyen bir yer.
En Güzeller

Kanada’nın kalbinde gizlenen mucize: Spirit Island

Hint Okyanusu’nun ortasında yer alan turizm ülkesi Maldivler, tütünle mücadelede tarihi bir adım attı
Dünya

Maldivler’de 2007 sonrası doğanlara sigara yasağı

Likya Yolu, dünyanın en prestijli gezi dergilerinden Time Out tarafından “Dünyanın En Güzel Yürüyüş Rotası” unvanına layık görüldü.
Turizm

Likya Yolu dünya zirvesinde: Time Out, en güzel yürüyüş rotası seçti

Tiran, Arnavutluk’un sadece başkenti değil, aynı zamanda ruhu. Şehre adım atan herkes, bir anda geçmişle bugünün iç içe geçtiği bir tabloya girer.
Dünya

Tiran’da zaman yavaş akar!

Sonraki
Vizesiz Seyahat İçin Üçüncü Kuşak Pasaport

Vizesiz Seyahat İçin Üçüncü Kuşak Pasaport

  • Ksamil Gezi Rehberi

    Ksamil Gezi Rehberi: Avrupa’nın Yeni Tatil Cenneti

    966 shares
    Share 386 Tweet 242
  • İtalya Plajları ve En iyi 10 İtalya Plajı

    679 shares
    Share 272 Tweet 170
  • En Güzel İspanya Plajları: Muhteşem 10 Plaj

    600 shares
    Share 240 Tweet 150
  • Roma’da Denize Girilecek Yerler: Top 10

    552 shares
    Share 221 Tweet 138
  • Tiran’dan Sarande’ye Nasıl Gidilir?

    464 shares
    Share 185 Tweet 116
LADY GAGA

En Çok Takip Edilenler

Adalar (224) Antalya (330) Balayı (400) Balayı Tatili (322) Balayı Turları (166) Dubai (333) En Güzel (274) En iyi (152) Ertuğrul Günay (328) Gezilecek Yerler (164) Kayak (422) Kurban Bayramı (127) Küba (413) Londra (210) Lux (130) Lux Oteller (129) Lüks (121) Maldivler (391) Mauritius Adası Haberleri (121) Mehmet Ersoy (122) Mehmet Nuri Ersoy (219) Mykonos (122) Otel (173) oteller (134) Pegasus Hava Yolları (196) Roma (131) Tatil (188) Tayland (187) Tropik Adalar (227) Turizm (189) Turizm Bakanı (375) Turizm Haberleri (210) TURSAB Başkanı (481) TÜRSAB (504) Türk Hava Yolları (567) Türkiye (1643) Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (279) Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (202) Venedik (210) Yunan Adaları (375) Yunanistan (577) İspanya (208) İstanbul (513) İstanbul Havalimanı (201) İtalya (191)

En Çok Okunanlar

  • Bangkok'tan Pattaya'ya Nasıl Gidilir?

    Bangkok’tan Pattaya’ya Nasıl Gidilir?

    326 shares
    Share 130 Tweet 82
  • Afrika’nın En Güzel Plajları: Top 10

    130 shares
    Share 52 Tweet 33
  • Roma’da Denize Girilecek Yerler: Top 10

    552 shares
    Share 221 Tweet 138
  • Endonezya’da en iyi tatil destinasyonları

    25 shares
    Share 10 Tweet 6
  • En Güzel İtalya Gölleri: 10 Muhteşem Göl

    328 shares
    Share 131 Tweet 82
The Weeknd Konseri The Weeknd Konseri The Weeknd Konseri
Yunanistan da Satılık Lüks Villa Yunanistan da Satılık Lüks Villa Yunanistan da Satılık Lüks Villa
TurizmTatilSeyahat Anadolu Ajansı Abonesidir.
2008 © TTS & Turizm Gazetesi

En Son Haberler

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile TÜRSAB arasında, turizmde kadın istihdamını artırmayı hedefleyen bir iş birliği protokolü imzalandı.

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş’tan tematik tur rotaları müjdesi

Yunanistan’ın Orta Makedonya bölgesinde yer alan Halkidiki, denize doğru uzanan üç ince yarımadasıyla “Üç Parmak” olarak anılıyor

Üç Parmak üzerinde bir cennet: Halkidiki

Kanada’nın batısında, Jasper Ulusal Parkı sınırlarında yer alan Spirit Island, doğa severlerin ve fotoğrafçıların hayalini süsleyen bir yer.

Kanada’nın kalbinde gizlenen mucize: Spirit Island

Facebook’ta Beğen

Ücretsiz Abone olun.


Türkiye ve dünyadaki en önemli turizm haberleri e-posta adresinize gelsin.

Best Choice

  • En iyiler
    • Lüks Oteller
  • Balayı Tatili
    • Balayı Adaları
    • Balayı Otelleri
    • Balayı Yerleri
    • Balayı Turları
  • Anasayfa
  • Turizm
  • Sektörel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
  • Kültür
  • Magazin
  • Sağlık
  • Genel

2020 © Turizm Tatil Seyahat Turizm Gazetesi   |   (xml news rss)

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

No Result
View All Result
  • Anasayfa
  • Turizm
  • Sektörel
  • Otel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Fuarlar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Dünya
  • English [EN]

2020 © Turizm Tatil Seyahat Turizm Gazetesi   |   (xml news rss)

Araç çubuğuna atla