Cumartesi, 6 Şubat 2021
No Result
View All Result
Turizm Tatil Seyahat
Abone Ol
  • Turizm
  • Sektörel
  • Otel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Fuarlar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Dünya
  • Turizm
  • Sektörel
  • Otel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Fuarlar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Dünya
No Result
View All Result
Turizm Tatil Seyahat
No Result
View All Result
Anasayfa Sektörel

Tatilmanya’dan vurgun iddialarına açıklama geldi

Yusuf Yusuf
6 sene önce
Sektörel, Turizm
0
22
SHARES
167
VIEWS
WhatsApp ile GönderPaylaşTweetle

Turizm dünyası tatilmanya vurgununu konuşuyor. Tatilmanya’nın, ünlü oteller adına sahte internet siteleri hazırlayıp rezervasyon aldığı, mağdurların paralarını geri iade etmediği ileri sürülüyor.

Hürriyet gazetesinin haberi;

TTM Turizm unvanı ile www.tatilmanya.com isimli internet sitesi üzerinden faaliyet gösterip yüzlerce tüketici tarafından dolandırıcılıkla suçlanan seyahat acentesinin yıldızlı turizm tesisleri adına sahte internet siteleri oluşturup, site kanalıyla yayınlanan telefonlar üzerinden rezervasyon kabul ettiği ortaya çıktı.

İnanılmaz dolandırıcılık yöntemi taksit ve erken rezervasyon indiriminin cazibesine kapılarak Türkiye’nin değişik yerlerindeki otellere rezervasyon yaptıran mağdurların Turizm Bakanlığı, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), tüketici dernekleri ve savcılıklara yazılan şikâyet dilekçelerinde ayrıntıları ile anlatıldı.

Tatil hayali ile zaman ve paralarını kaybeden tüketicilerin şikayet dilekçelerine yansıyan ifadelere göre tatilcileri dolandırıcıların tuzağına düşüren yöntem şu şekilde işletildi:

Söz konusu firma iddiaya göre Bodrum, Alanya, Kemer, Side, Kuşadası, Çeşme gibi tatil bölgelerindeki yıldızlı otellerin sahte internet sitelerini hazırladı.

Arama motorları üzerinden ucuz otel arayan tüketiciler bu siteler üzerindeki telefonları arayarak rezervasyon talebinde bulundu. Telefondaki kişi rezervasyon işlemlerinin Tatilmanya tarafından yürütüldüğünü belirterek kişilerin rezervasyon ve kredi kartı bilgilerini alıp tatil bedelini online olarak tahsil etti.

Tüketiciye ise mail yolu ile otele giriş belgesi ve satın alma sözleşmesi gönderildi. Ancak otel girişine 2-3 gün kala tüketiciler sabit bir numaradan aranarak, “Rezervasyon yaptırdığınız otelde gıda zehirlenmesi şikâyetleri aldık. Bu nedenle rezervasyonunuz iptal edildi. Paranız 7-14 gün içinde iade edilecek” bilgisi verildi. Ancak aylar geçmesine rağmen para iadeleri yapılmayınca dolandırıcılık yöntemi deşifre oldu.

Söz konusu firma tarafından dolandırıldığını belirten Aytaç Avcı, “Rezervasyon yaptırdığım otelin çakma sitesini kurmuşlar. Böyle bir şey nasıl olabilir? Üstelik benimle irtibata geçen sözde yetkililere, ‘Merkeziniz kapatılmış’ dediğimde, ‘Kusura bakmayın tadilattayız’ yanıtı veriyorlar. Bu resmen nitelikli dolandırıcılık” dedi.

Antalya’da 08-15 Ağustos tarihleri arasında Grand Beauty Otel’de tatil yapmak için internet üzerinden araştırma yaptığını söyleyen bir başka mağdur Berk Başol yaşadıklarını şöyle anlattı: “Google’a otelin ismini yazdım ve ekrana çıkan www.grandbeautyotel.com linkini tıkladım. Siteden edindiğim telefonu arayınca karşıma tatilmanya çıktı. Rezervasyon yaptırıp online ödeme yaptım.

Tatil gününe 2 gün kala şirketten beni arayıp, ‘Otelde gıda zehirlenmesi şikâyetleri aldık. Rezervasyonunuz iptal edildi’ dediler. Ancak yaptığım ödemeyi geri alamadım. Zaten otelin sitesi de sahteymiş. Otelin gerçek sitesinden edindiğim telefonu aradığımda adıma hiçbir şekilde rezervasyon yapılmadığını öğrendim, savcılığa suç duyurusunda bulundum.”

Yaşananları doğrulayan Grand Beauty Otel Müdürü Sedat Tamgüler, “Maalesef otelimizin sahte sitesini yapıp onlarca insanı dolandırmışlar. Başka otellere de aynısı yapılmış ve vurgun yapılan para miktarının 5 milyon olduğu söyleniyor. İnsanlar hala gecenin 3’ünde buraya gelip rezervasyonlarının olduğunu söylüyor. Ancak bizim tatilmanya ile hiçbir anlaşmamız yok. Biz de konuyu yargıya taşıyacağız” diye konuştu.

Tatilmanya ise iddialar üzerine şu açıklamayı yaptı;

Tatilmanya’dan gelen açıklamayı turizm kamuoyunun ve yurttaşların dikkatine sunuyoruz…

“Son zamanlarda bazı basın ve yayın organları ile sosyal medyada Tatilmanya Turizm Bilişim Bilgisayar Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi nezdinde faaliyet gösteren

TTM TURİZM Seyahat Acentesi ve bağlı markası olan “tatilmanya.com” internet sitesinin müşterilerini dolandırdığı iddia edilmekle beraber bu iddialar gerçeği yansıtmamaktadır.

Şöyle ki;

2008 yılında kurularak faaliyetine başlamış olan Tatilmanya Turizm, anlaşmalı olduğu yaklaşık 600 otel ile 6 yıl boyunca binlerce kişinin tatil yapmasına aracılık etmiştir.

Bu süre içerisinde binlerce kişiye uygun şartlarda ve taksitli rezervasyonlar yaparak tatil imkanları sunmuştur.

Tatilmanya Turizm, sadece 2013 yılında yaklaşık 30 milyon TL bilanço değeri yaratmış ve 60 bin kişiye tatil imkanı sağlamıştır.

Özellikle son 2 yıldır sektördeki yükselişi ile birlikte önemli tek yetkili ve ön ödemeli otel anlaşmaları ile daha avantajlı fiyatlarla hizmet verebilme çabaları içerisinde olmuştur.

2014 yılında erken rezervasyon dönemlerinde yaşanan genel ekonomik ve finansal sıkıntılardan şirkette etkilenmiş ve ekonomik kriz yaşamıştır.

Bu duruma önlem olarak ön ödemeler ile yapılmış olan bir kısım tek yetkili ve ön ödemeli otel sözleşmeleri karşılıklı görüşmeler neticesinde feshedilmiştir.

Yaşanmış olan bu süreçte ise bazı otellerle anlaşmazlıklar yaşanmış ve neticede hukuki süreç içerisine girilmiştir.

Özellikle bir oteller grubunun kötü niyetli ve kasıtlı olarak bedelsiz ve konusuz kalan avans çekine işlem yaptırması sonucu bankalarda yüksek meblağlı krediler kapanmış ve şirketin bankalar, finans kuruluşları ve piyasadaki itibarı zedelenmiştir.

Tatilmanya Turizm tüm gayret ve özveri içerisinde ticari faaliyetini sürdürme çabasında iken bir grup şirketi feshedilmiş sözleşmenin bedelsiz ve konusuz kalan çekleri ile Ramazan Bayramının öncesi ve sonrasında şirket merkezi, şubesi ile tüm banka hesaplarına haciz işlemi uygulanmıştır.

Tarafımıza yapılan bu uygulama, misafirlerimize hiç hizmet vermemiş bir otel grubu tarafından avans çekleri ile art niyetli olarak yapılmıştır.

Bu haciz neticesinde de şirket binamız ve banka hesaplarımız kilitlenmiş, poslara bloke konmuş ve şirket iflasa sürüklenmiştir.

Turizm sezonunun en yüksek döneminde yaşanılan bu elim durum neticesinde banka hesapları ve posları kilitlendiğinden başta oteller olmak üzere şirket ödemelerini yapamaz hale getirilmiştir.

Yaşanılan bu olumsuz gelişmeler neticesinde tatil rezervasyonu yaptıran misafirlerin otellere giderek kapıda kalmaması ve mağduriyet yaşanmaması adına da tüm müşteriler teker teker aranarak

durum izah edilmeye çalışılmış ve rezervasyonlarının iptal edildiği söylenerek finans kuruluşlarına yönlendirilmeye çalışılmıştır.

Müşterilerin yapmış olduğu rezervasyon talepleri ve ödemeler tamamen kendi talep ve inisiyatifleri ile oluştuğundan ve şirketin bir art niyeti, kastı olmadığından bu durum dolandırıcılık içermemektedir.

Tatilmanya Turizmin de müşterileri gibi mağdur edildiğini ve hiçbir şekilde dolandırma kastı ile hareket etmediğini önemle bildirmek isteriz.”

KAMUOYUNA SAYGI İLE DUYURULUR.

Tatilmanya Turizm Bilişim Bilgisayar Tic. ve San. Ltd. Şti.

Etiketler: Ramazan BayramıTÜRSAB

İlgili Yazılar

Çipli Kimlik İle Yurtdışı Seyahatinde Müjdeli Haber
Genel

Çipli Kimlik İle Yurtdışı Seyahatinde Müjdeli Haber

Yurt içi turizmin 2019 yılı karnesi: 10 Milyon kişi
Sektörel

Yurt içi turizmin 2019 yılı karnesi: 10 Milyon kişi

Uludağ beyazlara büründü
Turizm

Uludağ beyazlara büründü

Bakan Ersoy : Rakiplerimize göre daha az kayıp yaşayacağız
Sektörel

Bakan Ersoy : Rakiplerimize göre daha az kayıp yaşayacağız

Palandöken kış sezonuna hazırlanıyor
Sektörel

Palandöken kış sezonuna hazırlanıyor

Antalya ‘ya gelen turist sayısı 3 milyon 382 bin 485’e ulaştı
Sektörel

Antalya ‘ya gelen turist sayısı 3 milyon 382 bin 485’e ulaştı

Dünya turizminde 3 trilyon dolarlık kayıp
Sektörel

Dünya turizminde 3 trilyon dolarlık kayıp

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy ‘dan AKM açıklaması
Sektörel

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy ‘dan AKM açıklaması

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Popüler Turizm Haberleri

  • Güney Kore uçak yolculuğu

    Güney Kore Uçakla Kaç Saat

    114 shares
    Share 45 Tweet 28
  • En Güzel İsviçre Gölleri: Birbirinden Güzel 10 Göl

    31 shares
    Share 12 Tweet 7
  • İstanbul Dominik Uçakla Kaç Saat?

    29 shares
    Share 11 Tweet 7
  • Karadeniz Mavi Bayraklı Plajlar Listesi: 2020

    29 shares
    Share 12 Tweet 7
  • Hint Okyanusu’nun Vanilya kokulu adası Reunion!

    47 shares
    Share 19 Tweet 12
HOT AFFILIATES

Önerilen

Çipli Kimlik İle Yurtdışı Seyahatinde Müjdeli Haber

Çipli Kimlik İle Yurtdışı Seyahatinde Müjdeli Haber

HOT AFFILIATES

Turizm Tatil Seyahat

Dünyanın en çok okunan internet gazetesi şimdi Türkiye'de! Güncel turizm haberleri ile diğer tüm kategorilerde son dakika haberleri en hızlı şekilde sizlere ulaştıran geniş kapsamlı bir haber portalıyız.

Kategoriler

TurizmTatilSeyahat Anadolu Ajansı Abonesidir.

En Son Haberler

Çipli Kimlik İle Yurtdışı Seyahatinde Müjdeli Haber

Çipli Kimlik İle Yurtdışı Seyahatinde Müjdeli Haber

Yurt içi turizmin 2019 yılı karnesi: 10 Milyon kişi

Yurt içi turizmin 2019 yılı karnesi: 10 Milyon kişi

Çıldır Gölü üzerinde bisiklet turu heyecanı

Çıldır Gölü üzerinde bisiklet turu heyecanı

Facebook’ta Beğen

Sosyal Medya

Abonelik

Ücretsiz Abone olun.


Türkiye ve dünyadaki en önemli turizm haberleri e-posta adresinize gelsin.

Reklam Ver

TurizmTatilSeyahat.com üzerinde Hot Affiliates reklamları vermek için Fenomen Reklam ekibi ile iletişime geçebilirsiniz.

  • Anasayfa
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İletişim

2020 © Turizm Tatil Seyahat

No Result
View All Result
  • English [EN]
  • Anasayfa
  • Turizm
  • Sektörel
  • Otel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Fuarlar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Dünya

2020 © Turizm Tatil Seyahat

Araç çubuğuna atla