Çarşamba, 14 Nisan 2021
No Result
View All Result
Turizm Tatil Seyahat
Abone Ol
  • Turizm
  • Sektörel
  • Otel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Fuarlar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Dünya
  • Turizm
  • Sektörel
  • Otel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Fuarlar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Dünya
No Result
View All Result
Turizm Tatil Seyahat
No Result
View All Result
Anasayfa Sektörel

Rus şirketler Türkiye’de yatırım yapmak istiyor

Hicran Hicran
11 sene önce
Sektörel, Seyahat, Turizm
0
20
SHARES
150
VIEWS
WhatsApp ile GönderPaylaşTweetle

Rusya ve Türkiye arasında gelişen siyasi ilişkiler karşılıklı yatırımları da artırıyor.

Vizeleri kaldıran anlaşmayı uygulamaya hazırlanan iki ülke, önümüzdeki günlerde nükleer santral ve Samsun-Ceyhan petrol boru hattı gibi dev projelerin inşaatına başlayacak. Gelecek beş yıl için hedeflenen 100 milyar dolarlık toplam ticaret hacmine ulaşmak için Türkiye ve Rusya’nın yatırım ajansları ile şirketleri de hummalı bir çalışma içerisinde.

Mehmet Gün & Partners ve Pepeliaev Groups’un katkıları ile Moskova Mariott Royal Aurora Hotel’de ‘Rusya’da ve Türkiye’de yatırım için on adım’ konferansı düzenlendi. Konferansta Türkiye Moskova Büyükelçiliği Ticaret Baş Müşaviri Atilla Kızılarslan yaptığı konuşmada Türkiye ekonomisinin gelişim sürecine ve yabancı yatırımcılara sunulan imkanlara değindi.

Türkiye’de yatırım yapmak için belirlenen on adım ise iş dünyasının ilgisini çekiyor. Bu adımlar şöyle:

Başarılı bir ekonomi, Avrupa’nın en kalabalık genç nüfusunun yer aldığı 73 milyonluk bir pazar, nitelikli iş gücü, liberal ve yeniliklere açık bir yatırım ortamı (23 bini aşkın yabancı sermayeli şirket), gelişmiş altyapı, Ortadoğu, Avrupa, Afrika, Rusya ve Orta Asya pazarlarına açılmak için merkezi bir konum, Avrupa’nın enerji koridoru, düşük vergiler ve teşvik olanakları, Avrupa Birliği ile 1996’dan bu yana devam eden Gümrük Birliği ile dev bir pazar.

SBERBANK VE YOTA TÜRKİYE’DE YATIRIM PLANLIYOR

Türkiye Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (ISPA) Rusya ve Bağımsız Devletler Topluluğu ülkeleri temsilcisi Eduard Zubairov Cihan Haber Ajansı’na yaptığı değerlendirmede Rus şirketlerin Türkiye piyasasını düşündüklerini, ancak bunun için önce büyük firmaların yatırımlarını beklediklerini bildirdi. Rusya’da Türkiye yatırım piyasasının tanıtımı adına çalışmalar yapılması gerektiğini kaydeden Zubairov, “Orta ve büyük ölçekli şirketlerin Türkiye’de yatırım yapmaları için çalışmalar yapıyoruz. Rusya’nın en büyük devlet bankası Sberbank, internet teknolojisi konusunda ilkleri başaran Yota ve süt ürünleri şirketi Vim-Bil’-Dan Türkiye’de yatırım için çalışmalarını sürdürüyor.” bilgisini verdi.

Sberbank’ın Türkiye’de yatırım için ciddi niyeti olduğuna değinen Zubairov, son dönemde bankanın reorganizasyona gittiğini, dış operasyonlar için yeni bir birim kurulduğunu kaydetti. Gelecek ay şirket temsilcileri ile Türkiye’ye bir ziyaret gerçekleştireceklerini aktaran ISPA Rusya temsilcisi şunları kaydetti:

“Sberbank Türkiye pazarı için üç alternatif üzerinde çalışıyor: Büyük bir banka ile ortaklık, orta ölçekli bir banka zincirinin satın alınması ve yeni bir lisans alarak kendi markası ile Türkiye pazarında yer almak.”

TÜRKİYE’NİN RUSYA’DA TANITIM EKSİKLİĞİ VAR

Rus şirketlerin Türkiye’deki yatırımları 1,5-7 milyar dolar arasında değişiyor. Bir kısım Rus firmaları batılı şirketler üzerinden Türkiye’ye geldikleri için resmi kayıtlarda Rus yatırımı olarak görülmüyor. Rus şirketler açısından en büyük sorun Türkiye ile ilgili tanıtım eksikliğinin olması. En çok da siyasi istikrar ve ekonomik gelişmişlik konusunda yeterli bilgi yok. Özellikle basın aracılığı yansıyan bilgiler ya yetersiz ya da dezenformasyon içerikli. Bu nedenle Türkiye’nin özellikle istikrar ve güven ortamı konusunda Rus şirketleri bilgilendirmesi gerekiyor.

Ajans olarak devlet şirketlerinin dışında Rus şirketlerinin Türkiye’de yatırımlarının kısa vadede 10-12 milyar dolar seviyesine çıkarılmasını hedeflediklerini kaydeden Zubairov şu tespitlerde bulundu:

“Rusya’da özel sektörün Türkiye’de yatırım konusunda cesaretlendirilmesi gerekiyor. Orta ve küçük ölçekli şirketler büyük şirketlerin Türkiye pazarına girmesini bekliyor.”

ÖNCE HUKUKİ ALTYAPI, SONRA İŞ

Hukuk Danışmanlık şirketi yöneticisi Mehmet Gün de Cihan Haber Ajansı’na yaptığı değerlendirmede, Rusya ve Türkiye arasında oluşan güven ortamının ticaretle zenginleştirilmesi gerektiğini söyledi. İki ülkede karşılıklı olarak büyük fırsatlar olduğuna değinen Gün, iş adamlarının hukuki altyapılarını sağlam kurarak ileriye dönük adımlar atabileceklerini belirtti.

Pepeliaev Grup Uluslararası Vergi Hizmetleri Baş Uzmanı Rustam Vahitov da yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Rusya’da ticarete başlamadan önce yatırım konusunda altyapı çalışmaları sağlam yapılmalı, yapılacak işin sonuçları iyi hesaplanmalı. Önce buraya gelip şirket açarak, daha sonra vergilendirme ve hukuki süreci takip etme yöntemi yanlış ve istenmedik sonuçlar doğurabilir. Malesef bir çok işadamı böyle yapabiliyor. Artık Rusya ile ticaret konusunda bir çok bilgiye kolayca ulaşılabiliyor. Yatırımcı bilgi konusunda sağlam temele oturduğunda işinde daha güvenilir olur. Bir çok defa önce işe başlayıp sonra altyapı çalışmalarına başlayan yatırımcılarla karşılaşıyoruz. Maalesef bunlar sıkıntı yaşayabiliyorlar.”

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 10)

İlgili Yazılar

THY’den yeni kısıtlama sonrası açıklama
Turizm

THY’den yeni kısıtlama sonrası açıklama

10 bin yıllık antik kent turizme kazandırılıyor
Gezi

10 bin yıllık antik kent turizme kazandırılıyor

TUI ve EasyJet sezon için Jet2’dan farklı karar aldı
Turizm

TUI ve EasyJet sezon için Jet2’dan farklı karar aldı

Aşı yaptıranlara açık olan ülkeler
Tatil

Aşı yaptıranlara açık olan ülkeler

Rusya, Türkiye uçuşları için kararını açıkladı
Seyahat

Rusya, Türkiye uçuşları için kararını açıkladı

Üç gün kalan turiste 200 euro verecekler
Dünya

Üç gün kalan turiste 200 euro verecekler

Turizm sezonunu açtılar! İlk onlar geldi
Tatil

Turizm sezonunu açtılar! İlk onlar geldi

Aşı olmak isteyenler için ‘Aşı Turizmi’
Sağlık

Aşı olmak isteyenler için ‘Aşı Turizmi’

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Popüler Turizm Haberleri

  • Jinhae Kiraz Çiçeği Festivali

    Güney Kore Festivalleri

    123 shares
    Share 48 Tweet 30
  • Hürser Tekinoktay: Tursab başkanı kendi konuşuyor kendi dinliyor

    19 shares
    Share 8 Tweet 5
  • Hindistan Mutfağını Yakından Tanıyalım

    49 shares
    Share 20 Tweet 12
  • İstanbul Dominik Uçakla Kaç Saat?

    48 shares
    Share 19 Tweet 12
  • Güney Kore Uçakla Kaç Saat

    129 shares
    Share 51 Tweet 32
HOT AFFILIATES

Önerilen

Bodrum’da 2 yılda 423 yapı yıkıldı 2 bin yapı ise yıkılmayı bekliyor

Bodrum’da 2 yılda 423 yapı yıkıldı 2 bin yapı ise yıkılmayı bekliyor

Erdoğan Toprak: Bu gidişle yerli-milli turizm sektörü ve tesisi kalmayacak

Erdoğan Toprak: Bu gidişle yerli-milli turizm sektörü ve tesisi kalmayacak

HOT AFFILIATES

Turizm Tatil Seyahat

Dünyanın en çok okunan internet gazetesi şimdi Türkiye'de! Güncel turizm haberleri ile diğer tüm kategorilerde son dakika haberleri en hızlı şekilde sizlere ulaştıran geniş kapsamlı bir haber portalıyız.

Kategoriler

TurizmTatilSeyahat Anadolu Ajansı Abonesidir.

En Son Haberler

THY’den yeni kısıtlama sonrası açıklama

THY’den yeni kısıtlama sonrası açıklama

10 bin yıllık antik kent turizme kazandırılıyor

10 bin yıllık antik kent turizme kazandırılıyor

TUI ve EasyJet sezon için Jet2’dan farklı karar aldı

TUI ve EasyJet sezon için Jet2’dan farklı karar aldı

Facebook’ta Beğen

Sosyal Medya

Abonelik

Ücretsiz Abone olun.


Türkiye ve dünyadaki en önemli turizm haberleri e-posta adresinize gelsin.

Reklam Ver

TurizmTatilSeyahat.com üzerinde Hot Affiliates reklamları vermek için Fenomen Reklam ekibi ile iletişime geçebilirsiniz.

  • Anasayfa
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İletişim

2020 © Turizm Tatil Seyahat

No Result
View All Result
  • English [EN]
  • Anasayfa
  • Turizm
  • Sektörel
  • Otel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Fuarlar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Dünya

2020 © Turizm Tatil Seyahat

Araç çubuğuna atla