Pazar, 18 Mayıs 2025
No Result
View All Result
Turizm Tatil Seyahat
Abone Ol
  • Anasayfa
  • Turizm
    • Son Dakika
    • Dünya
    • Türkiye
    • Teknoloji
    • En iyiler
  • Sektörel
    • Fuarlar
    • Otel
    • Lüks Oteller
    • Yurtdışı Otelleri
    • Yurtiçi Otelleri
    • Balayı Otelleri
    • Butik Oteller
  • Alışveriş
  • Ekonomi
    • İş Dünyası
    • Emlak
  • Tatil
    • Tatil Planlaması
    • Tatil Bölgeleri
    • Tatil Paketleri
    • Tatil Promosyonları
    • Balayı Tatili
    • Küçük Kaçamaklar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
    • En iyiler
    • En Güzeller
    • Top 10
    • Balayı Adaları
    • Plajlar
    • Gezi
      • Dünya
      • Avrupa
      • Yunan Adaları Rehberi
    • Seyahat Fikirleri
  • Kültür
    • Eğitim
    • Kültür & Sanat
    • Eğlence
    • Etkinlikler
  • Magazin
    • Moda
    • Fotoğraflar
  • Sağlık
  • Genel
    • Röportajlar
    • Yurtdışı Promosyon
    • Yurtiçi Promosyon
    • Otomobil
    • Promosyon
    • Yeme & İçme
    • Videolar
    • Medya
    • İlanlar
    • 7/24 Destek Hattı
  • Anasayfa
  • Turizm
    • Son Dakika
    • Dünya
    • Türkiye
    • Teknoloji
    • En iyiler
  • Sektörel
    • Fuarlar
    • Otel
    • Lüks Oteller
    • Yurtdışı Otelleri
    • Yurtiçi Otelleri
    • Balayı Otelleri
    • Butik Oteller
  • Alışveriş
  • Ekonomi
    • İş Dünyası
    • Emlak
  • Tatil
    • Tatil Planlaması
    • Tatil Bölgeleri
    • Tatil Paketleri
    • Tatil Promosyonları
    • Balayı Tatili
    • Küçük Kaçamaklar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
    • En iyiler
    • En Güzeller
    • Top 10
    • Balayı Adaları
    • Plajlar
    • Gezi
      • Dünya
      • Avrupa
      • Yunan Adaları Rehberi
    • Seyahat Fikirleri
  • Kültür
    • Eğitim
    • Kültür & Sanat
    • Eğlence
    • Etkinlikler
  • Magazin
    • Moda
    • Fotoğraflar
  • Sağlık
  • Genel
    • Röportajlar
    • Yurtdışı Promosyon
    • Yurtiçi Promosyon
    • Otomobil
    • Promosyon
    • Yeme & İçme
    • Videolar
    • Medya
    • İlanlar
    • 7/24 Destek Hattı
No Result
View All Result
Turizm Tatil Seyahat
No Result
View All Result
WTS ile Ayın Fırsatları WTS ile Ayın Fırsatları WTS ile Ayın Fırsatları
Anasayfa En Güzeller Adalar

Rota Atlantik ve Darüşşafaka Cemiyeti

Adalar, Eğitim, Turizm, Türkiye
Turizm Tatil Seyahat
21
SHARES
160
VIEWS
WhatsApp ile GönderPaylaşTweetle
İçerik gizle
1 Bir Türk kadını, 10 kız çocuğunun 10 yıllık eğitimi için Atlantik’i yelkenli tekneyle tek başına geçecek.
1.1 Şubat 2015’te İstanbul Boat Show Fuarı Molası

Bir Türk kadını, 10 kız çocuğunun 10 yıllık eğitimi için Atlantik’i yelkenli tekneyle tek başına geçecek.

Dilek-Ergul-atlantik

Atlantik Okyanusu’nu ilk kez bir Türk kadını yelkenli teknesiyle tek başına geçecek ve Darüşşafaka’da okuyan 10 kız çocuğunun 10 yıllık eğitimiyle dönecek

Bir tekstil firmasında çalışan Dilek Ergül, Nisan ayı sonuna doğru, iş arkadaşlarına veda ederek işten ayrılacağını ve Mayıs ortası gibi, Rota Atlantik projesi için denize açılmayı hedeflediğini ifade ediyor. Haziran ortasına kadar Marmara ve Ege’de olacağını vurgulayan Ergül, tüm deniz tutkunlarını ve kız çocuklarının okumasına sevdalı herkesi teknesine bekliyor; ister tekneli ister teknesiz…

Ergül, 20 Haziran’a doğru İyon Denizi’ni geçmeyi ve Ağustos ayında Cebelitarık’ta olmayı hedefliyor. Ergül bu 3-4 ayın, hem teknelerle kendisine eşlik etmek isteyenler ya da sadece ziyaret etmek isteyenler için ve hem de video-fotoğraf çekimleri ve röportajlar için uygun bir zaman olduğunu özellikle vurguluyor. Ergül, okyanusa açıldığında aşağıya, Kanarya Adaları’na doğru bir rota izlemeyi planlıyor ve Eylül-Ekim aylarında, Ticaret Rüzgarları’nı Yeşil Burun adalarında beklemesi gerektiğini ve okyanusun karşı tarafına, Barbados’a, Aralık ayında ya da yeni yılın ilk ayında geçeceğini vurguluyor. Başka bir ifadeyle, yeni yıla ya okyanusun ortasında ya da Karayip Adaları’nda gireceğini tahmin ediyor.

Şubat 2015’te İstanbul Boat Show Fuarı Molası

Şubat 2015’te Saint Martin’de olmayı hedefleyen Dilek Ergül, teknesini orada bırakıp, o tarihlerde İstanbul CNR’deki Boat Show Fuarı’na katılacağını belirtiyor. Ergül, 15 gün İstanbul’da kalmayı planlıyor ve Mart 2015 ise, okyanusta yukarıya tırmanış zamanı… Nisan ayında kasırgalar başlıyor ve Mayıs ortasına doğru rüzgârlar oturuyor ve dönüş seferi başlıyor. Okyanusu geçiş için yine Ticaret Rüzgârları’ndan yararlanılacak. Ergül, Ağustos ayında dönmüş olması gerektiğini zira Akdeniz’in hırçın dalgalarına yakalanmak istemediğini vurguluyor.

Bir de küçük bir bilgi: Mavi bayrak konusunda uzmanlaşmış, marinalara mavi bayrak veren Türk Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) tarafından Symina’ya, çevreye katkıları ve sosyal sorumluluk çabalarından dolayı mavi bayrak verilecek.

Atlantik Okyanusu’nu yelkenli tekneyle tek başına geçecek ilk Türk kadını olacak Dilek Ergül’:

yunanistan golden visa yurt disi emlak yunanistan golden visa yurt disi emlak yunanistan golden visa yurt disi emlak
HOT AFFILIATES

“ ‘Neden rahat evinde oturmak varken okyanus geçersin…’ Çocukken bilirsiniz hayal dünyanız devamlı yeni projeler üretir ve siz gerçeklik haricinde bir de kendi dünyanızda yaşarsınız. Sonra büyüdükçe gerçek dünya ağır basar ve hayaller ufalır… Benim hayallerim olduğu gibi kaldı. Atlantik Okyanusu’nu tek başıma yelkenliyle geçmek… Bu hayali gerçekleştirirken aynı zamanda uzun zamandır üzerinde ailece çalıştığımız bir proje olan okuyamayan kız çocukları ve annelerine destek fonunu da kurup, harekete geçirmek istedik. Hali hazırda dört kız çocuğumuzla başladığımız ailece ‘’Okyanus Geçişimizi’’ daha fazla mürettebatla yapmak için yola çıkıyoruz. Okuyamayan kız çocuklarımız için daha fazla şey yapılabilir. Bunun için sadece siz, sevginiz ve bütçenizden küçük bir fedakârlık gerekiyor. Ama önce SİZ! Darüşşafaka ile Rota Atlantik Bağış Fonu adı altında bir kampanya başlatıldı ve 10 kız çocuğumuzun 10 yıl okutulmasına yetecek olan 1.000.000 TL’nin toplanması için ilk adımlar atıldı. Burada özellikle belirtmek istiyorum ki benim şahsi olarak bu yardımlaşmada hiç bir maddi gelirim yoktur, olmayacaktır.

İnanıyorum ki biz hepimiz eğitimle yaşamları değiştirebiliriz… Biz değiştireceğiz; sıradan kadınlar ve erkekler… Çocukları olan, olmayan, çalışan, çalışmayan… Hayali olan insanlar… Okyanusu olan ama bazı sebeplerle geçemeyen insanlar… Gelin kendi okyanusunuzu geçin… Gelin sıradan bir insanın hayalini her yere yayalım… Gelin yüzlerce kız çocuğuna yaşamdaki binlerce okyanustan birini seçme hakkını verelim… Ve bırakalım okyanusu geçsinler… Tıpkı sizler gibi ve benim gibi okyanusları aşıp dünyanın her yerine ulaşsınlar! Rüzgarınız Kolayına Olsun.”

Proje Sponsorları: West İstanbul Marina’nın, marina sponsoru olduğu; Başarı Sigorta’nın sigorta sponsoru olduğu; uluslararası Hard Rock Cafe’nin ikincil sponsor olduğu; Türk Çevre Eğitim Vakfı’nın flama ve malzeme sponsoru olduğu; Avrupa Geri Dönüşüm firmasının mazot sponsoru olduğu; Global Star firmasının teknik sponsor ve Naviga Dergisi’nin sektörel basın sponsoru olduğu bilgileri verildi.

Etiketler: SymiSymi AdasıTropik AdalarYunan AdalarıYunanistan
HOT AFFILIATES
Önceki

TKP’li Başkan Küba yolcusu

Sonraki

Atletico Madrid Barcelona maçı özeti / Barcelona’ya büyük şok (Video)

İlgili Yazılar

Kitle turizmi: Yazın tıklım tıklım olan 6 yer
Dünya

Kitle turizmi: Yazın tıklım tıklım olan 6 yer

Hint Okyanusu’nda binlerce adadan oluşan Maldivler, her yıl milyonlarca tatilciyi ağırlayan tropik bir cennet olarak öne çıkıyor.
Adalar

Maldivler’de Cennette Rüya Gibi Bir Kaçamak İçin İpuçları

WTS’den bayram tatiline özel Uzakdoğu Turları
Adalar

WTS’den bayram tatiline özel Uzakdoğu Turları

Maldivler, hiç şüphesiz dünyanın en büyüleyici adalarından biri. Kimileri romantik bir kaçış, kimileri ise macera dolu bir keşif bu adayı tercih ediyor.
Adalar

Dünyanın en güzel 10 adası: Maldivler’in büyüleyici güzelliği ve daha fazlası

Yunan Adaları, büyüleyici doğası, tarihi zenginlikleri ve aile dostu atmosferiyle sömestr tatilinde unutulmaz bir deneyim sunuyor.
Adalar

Sömestr tatilinde Yunan Adaları: Çocuklarla keyifli bir tatil fırsatı

Yunanistan’ın kuzeyinde, Ege Denizi kıyısında yer alan Selanik, tarihi dokusu, kültürel zenginlikleri ve yakınlığı sayesinde cazip bir tatil destinasyonu.
En Güzeller

Selanik: Tarih ve kültürle dolu bir hafta sonu kaçamağı

Sonraki
Turizm Tatil Seyahat

Atletico Madrid Barcelona maçı özeti / Barcelona'ya büyük şok (Video)

  • Ksamil Gezi Rehberi

    Ksamil Gezi Rehberi: Avrupa’nın Yeni Tatil Cenneti

    853 shares
    Share 341 Tweet 213
  • İtalya Plajları ve En iyi 10 İtalya Plajı

    645 shares
    Share 258 Tweet 161
  • En Güzel İspanya Plajları: Muhteşem 10 Plaj

    494 shares
    Share 198 Tweet 124
  • Güney Kore Festivalleri

    422 shares
    Share 167 Tweet 105
  • Tiran’dan Sarande’ye Nasıl Gidilir?

    416 shares
    Share 166 Tweet 104

En Çok Takip Edilenler

Adalar (223) Antalya (325) Balayı (394) Balayı Tatili (316) Balayı Turları (166) Dubai (330) En Güzel (274) En iyi (152) Ertuğrul Günay (328) Gezilecek Yerler (164) Kayak (422) Kurban Bayramı (126) Küba (413) Londra (208) Lux (130) Lux Oteller (129) Lüks Otel (120) Maldivler (380) Mehmet Ersoy (122) Mehmet Nuri Ersoy (215) Mykonos (122) Otel (172) oteller (134) Pegasus Hava Yolları (196) Roma (129) Tatil (176) Tayland (186) Tropik Adalar (227) Turizm (159) Turizm Bakanı (375) Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy (120) Turizm Haberleri (210) TURSAB Başkanı (481) TÜRSAB (495) Türk Hava Yolları (567) Türkiye (1634) Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (279) Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (202) Venedik (207) Yunan Adaları (372) Yunanistan (562) İspanya (202) İstanbul (510) İstanbul Havalimanı (201) İtalya (184)
WTS Ayın Fırsatı

En Çok Okunanlar

  • Ksamil Gezi Rehberi

    Ksamil Gezi Rehberi: Avrupa’nın Yeni Tatil Cenneti

    853 shares
    Share 341 Tweet 213
  • Endonezya’nın En Güzel Adaları: 10 Muhteşem Ada

    207 shares
    Share 83 Tweet 52
  • En Güzel İspanya Plajları: Muhteşem 10 Plaj

    494 shares
    Share 198 Tweet 124
  • Roma’da Denize Girilecek Yerler: Top 10

    402 shares
    Share 161 Tweet 101
  • Uçakta devrime az kaldı.. Ayakta yolcu alınacak!

    43 shares
    Share 17 Tweet 11
Çocuk Tatilleri
TurizmTatilSeyahat Anadolu Ajansı Abonesidir.
2008 © TTS & Turizm Gazetesi

En Son Haberler

Procida Adası

Avrupa’nın nüfus yoğunluğu en yüksek adası!

Çin, Brezilya, Arjantin, Şili, Peru ve Uruguay vatandaşlarına 1 yıl süreyle 30 gün vizesiz giriş hakkı tanıyacağını duyurdu.

Latin Amerika ile ilişkilerde yeni dönem Çin’den Latin Amerika hamlesi: Beş ülkeye vizesiz giriş izni

15 Haziran Babalar Günü yaklaşırken WTS, yurtdışı rotalarından oluşan özel kampanyalarla babalara anlamlı bir hediye sunma fırsatı tanıyor.

WTS ile babanıza unutulmaz bir tatil armağan edin

Facebook’ta Beğen

Ücretsiz Abone olun.


Türkiye ve dünyadaki en önemli turizm haberleri e-posta adresinize gelsin.

Best Choice

  • En iyiler
    • Lüks Oteller
  • Balayı Tatili
    • Balayı Adaları
    • Balayı Otelleri
    • Balayı Yerleri
    • Balayı Turları
  • Anasayfa
  • Turizm
  • Sektörel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
  • Kültür
  • Magazin
  • Sağlık
  • Genel

2020 © Turizm Tatil Seyahat Turizm Gazetesi   |   (xml news rss)

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

No Result
View All Result
  • Anasayfa
  • Turizm
  • Sektörel
  • Otel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Fuarlar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Dünya
  • English [EN]

2020 © Turizm Tatil Seyahat Turizm Gazetesi   |   (xml news rss)

Araç çubuğuna atla