Perşembe, 6 Kasım 2025
No Result
View All Result
Turizm Tatil Seyahat
Abone Ol
  • Anasayfa
  • Turizm
    • Son Dakika
    • Dünya
    • Türkiye
    • Teknoloji
    • En iyiler
  • Sektörel
    • Fuarlar
    • Otel
    • Lüks Oteller
    • Yurtdışı Otelleri
    • Yurtiçi Otelleri
    • Balayı Otelleri
    • Butik Oteller
  • Alışveriş
  • Ekonomi
    • İş Dünyası
    • Emlak
  • Tatil
    • Tatil Planlaması
    • Tatil Bölgeleri
    • Tatil Paketleri
    • Tatil Promosyonları
    • Balayı Tatili
    • Küçük Kaçamaklar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
    • En iyiler
    • En Güzeller
    • Top 10
    • Balayı Adaları
    • Plajlar
    • Gezi
      • Dünya
      • Avrupa
      • Yunan Adaları Rehberi
    • Seyahat Fikirleri
  • Kültür
    • Eğitim
    • Kültür & Sanat
    • Eğlence
    • Etkinlikler
  • Magazin
    • Moda
    • Fotoğraflar
  • Sağlık
  • Genel
    • Röportajlar
    • Yurtdışı Promosyon
    • Yurtiçi Promosyon
    • Otomobil
    • Promosyon
    • Yeme & İçme
    • Videolar
    • Medya
    • İlanlar
    • 7/24 Destek Hattı
  • Anasayfa
  • Turizm
    • Son Dakika
    • Dünya
    • Türkiye
    • Teknoloji
    • En iyiler
  • Sektörel
    • Fuarlar
    • Otel
    • Lüks Oteller
    • Yurtdışı Otelleri
    • Yurtiçi Otelleri
    • Balayı Otelleri
    • Butik Oteller
  • Alışveriş
  • Ekonomi
    • İş Dünyası
    • Emlak
  • Tatil
    • Tatil Planlaması
    • Tatil Bölgeleri
    • Tatil Paketleri
    • Tatil Promosyonları
    • Balayı Tatili
    • Küçük Kaçamaklar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
    • En iyiler
    • En Güzeller
    • Top 10
    • Balayı Adaları
    • Plajlar
    • Gezi
      • Dünya
      • Avrupa
      • Yunan Adaları Rehberi
    • Seyahat Fikirleri
  • Kültür
    • Eğitim
    • Kültür & Sanat
    • Eğlence
    • Etkinlikler
  • Magazin
    • Moda
    • Fotoğraflar
  • Sağlık
  • Genel
    • Röportajlar
    • Yurtdışı Promosyon
    • Yurtiçi Promosyon
    • Otomobil
    • Promosyon
    • Yeme & İçme
    • Videolar
    • Medya
    • İlanlar
    • 7/24 Destek Hattı
No Result
View All Result
Turizm Tatil Seyahat
No Result
View All Result
Anasayfa Turizm

Orta Asya’nın en büyük açık pazarına Türk imzası / Turizm Haberleri

Turizm, Videolar
asya video
24
SHARES
181
VIEWS
WhatsApp ile GönderPaylaşTweetle
İçerik gizle
1 Orta Asya’nın en büyük açık pazarına Türk imzası / Turizm Haberleri
1.1 TÜRK ŞİRKETİNE YENİ İŞ
1.1.1 “DEVLET BAŞKANI BİZİ GURURLANDIRDI”
1.1.1.1 ÇÖL PAZARI YENİDEN CANLANIYOR

Orta Asya’nın en büyük açık pazarına Türk imzası / Turizm Haberleri

Türkmenistan’da inşaat alanında faaliyet gösteren Türk şirketlerinden Genç Çelikler İnşaat, Orta Asya’nın en büyük açık pazarını inşa etti. Dünyanın en büyük açık pazarlarından biri olan başkent Aşkabat’taki Çöl Pazarı, Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov tarafından hizmete açıldı. Açılışa, Türkiye Büyükelçisi Şevki Mütevellioğlu’nun yanısıra Türkmenistan’daki bütün ülkenin büyükelçileri, üst düzey yöneticiler, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış için ülkenin en önemli günü olan ‘Bayrak Bayram’ı tercih edilirken, büyük katılım ile gerçekleşen açılış renkli görüntülere sahne oldu.

Türkmenistan’da ticaretin kalbinin attığı ve 200 yıllık geçmişiyle tarihi bir simge olma özelliğine sahip Çöl Pazarı, yeni yerine taşındı ve ‘Altın Asır Gündoğar Pazarı’ ismiyle Orta Asya’nın en büyük ticaret merkezi oldu. 152 milyon dolara mal olan yeni pazar, kuş bakışı olarak Türkmen milli halı desenine benziyor.

Berdimuhamedov’un tören alanına gelmesiyle başlayan açılışta, halk oyunları izlendi. Ardından Türkmen lider ve resmi heyet, pazarın halı, tekstil, meyve ve gıda tezgahlarını gezdi. Gezi sırasında satıcılar ile sohbet eden Berdimuhamedov, yeni pazarın Türkmen halkına daha iyi hizmet sunacağını belirtti.

TÜRK ŞİRKETİNE YENİ İŞ

Türk şirketi tarafından inşa edilen modern ticaret kompleksinin inşaatından memnun kalan Berdimuhamedov, Genç Çelikler İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ufuk Çelik ile ayaküstü görüştü. Türkmen lider, Türk işadamı Çelik’e diğer 4 vilayet için de yeni pazar projelerinin çalışmalarının hemen başlatılmasını istedi. Törende hazır bulunan Türk işadamlarıyla da tokalaşan Türkmen lider, 4 tane daha böyle pazarın kurulacağını söyledi.

“DEVLET BAŞKANI BİZİ GURURLANDIRDI”

Açılış esnasında Türk basınına değerlendirmede bulunan Genç Çelikler İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Çelik, Devlet Başkanı’nın kendilerini gururlandırdığını kaydetti. Diğer vilayetlerde de aynısından ama biraz küçüğünü inşa edeceklerini kaydeden Türk işadamı, projenin 100 hektar alanda çeşitli tezgah ve dükkanlardan oluşan dev bir ticaret kompleksi olduğunu belirtti. Çelik, 2056 dükkan, 5 bin adet tezgah, içinde kesimhanesi, oteli, iş merkezi bulunan bir ticaret kompleksi inşa ettiklerini ifade etti. Türk işadamı Türkmenistan’daki ilk projesini teslim etmenin mutluluğunu yaşadıklarını da sözlerine ekledi.

yunanistan golden visa yurt disi emlak yunanistan golden visa yurt disi emlak yunanistan golden visa yurt disi emlak
HOT AFFILIATES

ÇÖL PAZARI YENİDEN CANLANIYOR

Çölde kurulduğu dönemde sadece 2 gün ve iklim şartlarına göre (rüzgar, kum fırtınası, aşırı güneş ve sıcak gibi) açık kalma süresi belirlenen pazar, artık modern bir yapıya kavuştu. Böylece haftanın 7 günü açık olacağı için ülkeye ekonomik katkısının çok artmasının yanı sıra halk tarafından da memnuniyetle karşılandı. Yaklaşık 53.000 kişinin katıldığı açılış töreni renkli görüntülere sahne oldu.

Türkmen halısına özgü Ahal desenine benzer görünümüyle de dikkat çeken Çöl Pazarı, Guiness Rekorlar kitabına yapılan başvuru ile ‘Dünyanın En Büyük Açık Pazarı’ olmaya aday oldu.
En az 7 bin kişiye de iş imkanı sağlaması beklenen bu proje kapsamında 1 idari bina, 1 otel, 2 adet iş merkezi, dev bir otoparkın yanısıra modern bir kesimhane, çok sayıda lokanta ve kafeterya, bankalar, labrotuvar, sağlık merkezi, eczane ve polis merkezi de halka hizmet vermeye başladı.
Farklı sektörlerden ürünlerin satılacağı ve yabancı turistlerin de büyük ilgisini çeken pazarda tekstil, elektronik, halı, altın pazarı, mobilya, mutfak ve ev eşyaları, beyaz eşya, tarım ürünleri, gıda, meyve-sebze, et-balık ürünleri ile oto pazarları yer alacaktır. Ayrıca pazar için soğuk hava depoları ile birlikte yük araçları için özel otopark ve depolar da inşa edilmiştir. Diğer alışveriş merkezlerine ve pazarlara göre daha ucuz olması ve ürün çeşitliliği sebebiyle Aşkabat dışından ve çevre eyaletlerinden de Türkmenler alışveriş için Çöl Pazar’ını tercih ediyor.

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 64)
HOT AFFILIATES
Önceki

Türkler Hollanda’ya vizesiz girebilir / Turizm Haberleri

Sonraki

Atatürk Havalimanında panik! Piste atladı ortalığı karıştırdı

İlgili Yazılar

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile TÜRSAB arasında, turizmde kadın istihdamını artırmayı hedefleyen bir iş birliği protokolü imzalandı.
Turizm

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş’tan tematik tur rotaları müjdesi

Yunanistan’ın Orta Makedonya bölgesinde yer alan Halkidiki, denize doğru uzanan üç ince yarımadasıyla “Üç Parmak” olarak anılıyor
Emlak

Üç Parmak üzerinde bir cennet: Halkidiki

Kanada’nın batısında, Jasper Ulusal Parkı sınırlarında yer alan Spirit Island, doğa severlerin ve fotoğrafçıların hayalini süsleyen bir yer.
En Güzeller

Kanada’nın kalbinde gizlenen mucize: Spirit Island

Hint Okyanusu’nun ortasında yer alan turizm ülkesi Maldivler, tütünle mücadelede tarihi bir adım attı
Dünya

Maldivler’de 2007 sonrası doğanlara sigara yasağı

Likya Yolu, dünyanın en prestijli gezi dergilerinden Time Out tarafından “Dünyanın En Güzel Yürüyüş Rotası” unvanına layık görüldü.
Turizm

Likya Yolu dünya zirvesinde: Time Out, en güzel yürüyüş rotası seçti

Tiran, Arnavutluk’un sadece başkenti değil, aynı zamanda ruhu. Şehre adım atan herkes, bir anda geçmişle bugünün iç içe geçtiği bir tabloya girer.
Dünya

Tiran’da zaman yavaş akar!

Sonraki
Atatürk Havalimanında panik! Piste atladı ortalığı karıştırdı

Atatürk Havalimanında panik! Piste atladı ortalığı karıştırdı

  • Ksamil Gezi Rehberi

    Ksamil Gezi Rehberi: Avrupa’nın Yeni Tatil Cenneti

    966 shares
    Share 386 Tweet 242
  • İtalya Plajları ve En iyi 10 İtalya Plajı

    679 shares
    Share 272 Tweet 170
  • En Güzel İspanya Plajları: Muhteşem 10 Plaj

    600 shares
    Share 240 Tweet 150
  • Roma’da Denize Girilecek Yerler: Top 10

    552 shares
    Share 221 Tweet 138
  • Tiran’dan Sarande’ye Nasıl Gidilir?

    464 shares
    Share 185 Tweet 116
LADY GAGA

En Çok Takip Edilenler

Adalar (224) Antalya (330) Balayı (400) Balayı Tatili (322) Balayı Turları (166) Dubai (333) En Güzel (274) En iyi (152) Ertuğrul Günay (328) Gezilecek Yerler (164) Kayak (422) Kurban Bayramı (127) Küba (413) Londra (210) Lux (130) Lux Oteller (129) Lüks (121) Maldivler (391) Mauritius Adası Haberleri (121) Mehmet Ersoy (122) Mehmet Nuri Ersoy (219) Mykonos (122) Otel (173) oteller (134) Pegasus Hava Yolları (196) Roma (131) Tatil (188) Tayland (187) Tropik Adalar (227) Turizm (189) Turizm Bakanı (375) Turizm Haberleri (210) TURSAB Başkanı (481) TÜRSAB (504) Türk Hava Yolları (567) Türkiye (1643) Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (279) Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (202) Venedik (210) Yunan Adaları (375) Yunanistan (577) İspanya (208) İstanbul (513) İstanbul Havalimanı (201) İtalya (191)

En Çok Okunanlar

  • Bangkok'tan Pattaya'ya Nasıl Gidilir?

    Bangkok’tan Pattaya’ya Nasıl Gidilir?

    326 shares
    Share 130 Tweet 82
  • Afrika’nın En Güzel Plajları: Top 10

    130 shares
    Share 52 Tweet 33
  • Roma’da Denize Girilecek Yerler: Top 10

    552 shares
    Share 221 Tweet 138
  • En Güzel İtalya Gölleri: 10 Muhteşem Göl

    328 shares
    Share 131 Tweet 82
  • Endonezya’da en iyi tatil destinasyonları

    25 shares
    Share 10 Tweet 6
The Weeknd Konseri The Weeknd Konseri The Weeknd Konseri
Yunanistan da Satılık Lüks Villa Yunanistan da Satılık Lüks Villa Yunanistan da Satılık Lüks Villa
TurizmTatilSeyahat Anadolu Ajansı Abonesidir.
2008 © TTS & Turizm Gazetesi

En Son Haberler

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile TÜRSAB arasında, turizmde kadın istihdamını artırmayı hedefleyen bir iş birliği protokolü imzalandı.

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş’tan tematik tur rotaları müjdesi

Yunanistan’ın Orta Makedonya bölgesinde yer alan Halkidiki, denize doğru uzanan üç ince yarımadasıyla “Üç Parmak” olarak anılıyor

Üç Parmak üzerinde bir cennet: Halkidiki

Kanada’nın batısında, Jasper Ulusal Parkı sınırlarında yer alan Spirit Island, doğa severlerin ve fotoğrafçıların hayalini süsleyen bir yer.

Kanada’nın kalbinde gizlenen mucize: Spirit Island

Facebook’ta Beğen

Ücretsiz Abone olun.


Türkiye ve dünyadaki en önemli turizm haberleri e-posta adresinize gelsin.

Best Choice

  • En iyiler
    • Lüks Oteller
  • Balayı Tatili
    • Balayı Adaları
    • Balayı Otelleri
    • Balayı Yerleri
    • Balayı Turları
  • Anasayfa
  • Turizm
  • Sektörel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
  • Kültür
  • Magazin
  • Sağlık
  • Genel

2020 © Turizm Tatil Seyahat Turizm Gazetesi   |   (xml news rss)

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

No Result
View All Result
  • Anasayfa
  • Turizm
  • Sektörel
  • Otel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Fuarlar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Dünya
  • English [EN]

2020 © Turizm Tatil Seyahat Turizm Gazetesi   |   (xml news rss)

Araç çubuğuna atla