Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş, Bursa’nın turizm pastasındaki yerini sağlamlaştıran Uludağ’ın 80’lere dönmesi gerektiğini söyledi.
Tophane ve Karagöz Rotary Kulüpleri’nin konuğu olan Mehmet Akkuş, kentin turizm potansiyelini geliştirmeyi hedeflediklerini açıkladı.
Vali Şahabettin Harput ile koordineli şekilde çalışmalarını yürüttüklerini söyleyen Akkuş, “Bursa, turizm hazine sandığının üzerinde oturuyor ama farkında değil. Şehrimize yılda sadece 500 bin turist geliyor. Sayın Valimizle beraber Bursa’mızı kongrelerde, fuarlarda tanıtmak için büyük çabalar harcıyoruz. Biz bu çalışmaları yürütmeye başladıktan sonra Bursa’nın otel anlamında yatak kapasitesi iki katına yükseldi. Daha önceleri Bursa’da 180 turizm acentesi vardı. Bu acentelerin yüzde ellisi sadece tabela acenteliği yapıyordu. Fakat turizmdeki son gelişmelerin ardından İstanbul’dan büyük acenteler Bursa’da bayilikler açmaya başladı.” dedi.
Uludağ’daki turizm faaliyetlerinin 1980’li yıllara göre azalma gösterdiğine dikkat çeken Akkuş, şöyle konuştu: “Uludağ varken ne Kartepe ne de Palandöken vardı. Uludağ’ın kıymeti bilinmedi ve hiçbir yenilik yapılmadı. Bu yüzden hem yerli hem de yabancı turist farklı alternatiflere yönelmeye başladı. Biz son yaptığımız ataklarla Uludağ’ı yeniden gündeme taşıyıp 80’lere geri dönmeyi amaçlıyoruz. Turizmin gelişmesi için hava, demir, deniz ve karayollarının gelişmesi gerekiyor. Yenişehir Havaalanı’nda hala yeterli uçuşlar sağlanamıyor. Bursa’yı İstanbul’la birleştiren ve en önemli ulaşım ağlarından olan İstanbul Deniz Otobüsleri’nin seferleri de sıklaşmalı, Güzelyalı’dan Uludağ’a direk teleferik hattı çekilmelidir.”
Termal turizmin odağındaki Dağyenice Projesi ve kongre turizminin önemine değinen Akkuş, 1980’li yılların kaplıca turizm potansiyelini yeniden sağlamak istediklerini ve spor kulüplerini, büyük toplantıları Bursa’da düzenlemek için çaba gösterdiklerini kaydetti.
Akkuş, “Seyahat acentelerindeki görevliler 150 kişi toplamak için günlerce uğraşıyor. Sadece uluslar arası bir kongrede bin 500 civarında katılımcı oluyor ve bu katılımcılar da kongre süreci boyunca konaklıyor. Bu yüzden kongre turizmine büyük önem verilip, Merinos Kongre Merkezi’nin harekete geçirilmesi şarttır.” diye konuştu.