Çarşamba, 25 Şubat 2026
No Result
View All Result
Turizm Tatil Seyahat
Abone Ol
  • Anasayfa
  • Turizm
    • Son Dakika
    • Dünya
    • Türkiye
    • Teknoloji
    • En iyiler
  • Sektörel
    • Fuarlar
    • Otel
    • Lüks Oteller
    • Yurtdışı Otelleri
    • Yurtiçi Otelleri
    • Balayı Otelleri
    • Butik Oteller
  • Alışveriş
  • Ekonomi
    • İş Dünyası
    • Emlak
  • Tatil
    • Tatil Planlaması
    • Tatil Bölgeleri
    • Tatil Paketleri
    • Tatil Promosyonları
    • Balayı Tatili
    • Küçük Kaçamaklar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
    • En iyiler
    • En Güzeller
    • Top 10
    • Balayı Adaları
    • Plajlar
    • Gezi
      • Dünya
      • Avrupa
      • Yunan Adaları Rehberi
    • Seyahat Fikirleri
  • Kültür
    • Eğitim
    • Kültür & Sanat
    • Eğlence
    • Etkinlikler
  • Magazin
    • Moda
    • Fotoğraflar
  • Sağlık
  • Genel
    • Röportajlar
    • Yurtdışı Promosyon
    • Yurtiçi Promosyon
    • Otomobil
    • Promosyon
    • Yeme & İçme
    • Videolar
    • Medya
    • İlanlar
    • 7/24 Destek Hattı
  • Anasayfa
  • Turizm
    • Son Dakika
    • Dünya
    • Türkiye
    • Teknoloji
    • En iyiler
  • Sektörel
    • Fuarlar
    • Otel
    • Lüks Oteller
    • Yurtdışı Otelleri
    • Yurtiçi Otelleri
    • Balayı Otelleri
    • Butik Oteller
  • Alışveriş
  • Ekonomi
    • İş Dünyası
    • Emlak
  • Tatil
    • Tatil Planlaması
    • Tatil Bölgeleri
    • Tatil Paketleri
    • Tatil Promosyonları
    • Balayı Tatili
    • Küçük Kaçamaklar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
    • En iyiler
    • En Güzeller
    • Top 10
    • Balayı Adaları
    • Plajlar
    • Gezi
      • Dünya
      • Avrupa
      • Yunan Adaları Rehberi
    • Seyahat Fikirleri
  • Kültür
    • Eğitim
    • Kültür & Sanat
    • Eğlence
    • Etkinlikler
  • Magazin
    • Moda
    • Fotoğraflar
  • Sağlık
  • Genel
    • Röportajlar
    • Yurtdışı Promosyon
    • Yurtiçi Promosyon
    • Otomobil
    • Promosyon
    • Yeme & İçme
    • Videolar
    • Medya
    • İlanlar
    • 7/24 Destek Hattı
No Result
View All Result
Turizm Tatil Seyahat
No Result
View All Result
Anasayfa Sektörel

Krizin etkileri en ağır Kemer’de hissedilecek!

Sektörel, Turizm, Türkiye
rusya krizi kemer
23
SHARES
174
VIEWS
WhatsApp ile GönderPaylaşTweetle
İçerik gizle
1 Kemerli turizmci ve işadamı Aydın Aytuğ, son dönem yaşanan gelişmelerin turizme olan etkilerini değerlendirdi.
1.1 Rusya krizinin etkilerini en ağır hissedecek bölge Kemer olacaktır
1.1.1 Hem tur operatörleri hem de otelciler açısından karanlık bir gelecek bekliyor bizleri
1.1.1.1 Konaklama sektörü ihracatçı statüsüne alınmalı
1.1.1.1.1 Yeni Pazar arayışları var. Çinli turist için deniz, kum güneş olayı pek cazip değil

Aydın AytuğKemerli turizmci ve işadamı Aydın Aytuğ, son dönem yaşanan gelişmelerin turizme olan etkilerini değerlendirdi.

Kemer Tekirova’da yer alan Martı Myra Tatil Köyü’nün Genel Müdürü deneyimli turizmci Aydın Aytuğ son dönem yaşanan gelişmelerin turizme olan etkilerini değerlendirdi. Aytuğ, Rusya ile yaşanan krizin turizm ayağında en çok etkilenen bölgenin Batı Antalya ve özellikle Kemer olacağını söyleyerek, “Bu durumda Rusya krizinin etkilerini en ağır hissedecek bölge Kemer olacaktır” dedi.

Rusya krizinin etkilerini en ağır hissedecek bölge Kemer olacaktır

Aydın Aytuğ Antalya’ya yaklaşık 4 Milyon Rus turistin geldiğini ifade ederek, “Bu rakamlarda bu sene bir miktar düşüş yaşadık. Ama gelecek yıl daha da düşeceği kesin gibi gözüküyor. Antalya’ya gelen Rus turistlerin büyük bir ağırlığı da Antalya’nın batısına ve dolayısıyla da Kemer bölgesine geliyordu. Bu oranı % 70 gibi kullanabiliriz. Bu durumda Rusya krizinin etkilerini en ağır hissedecek bölge Kemer olacaktır. Bu bölgede yaklaşık 150 bin yatak var. Ciddi bir personel istihdamı var. 2016 yılında bu işler çözülmez ise birçok otel zarar görecektir. Birçok otelden ne kastettiğimizi soracak olursanız da; personeli de kastediyorum, devletin kaybedeceği vergi gelirlerini de kastediyorum. Ayrıca, Türkiye’nin cari açığını kapatan 35 Milyar dolardaki yaşanacak düşüşü de kastediyorum” dedi.

Hem tur operatörleri hem de otelciler açısından karanlık bir gelecek bekliyor bizleri

Devletten her şeyi bekleyen, devlet her şeyi yapsın diyen bir tutumları olmadığına da dikkat çeken Aytuğ, “Ama devletin bu durumda hem tur operatörleri açısından hem de otelciler açısında elini cebine atması ve turizmciler içim bir şeyler yapması gerekiyor. Tur Operatörleri de bu olayda büyük bir kayba uğrayacaklar. Biliyorsunuz Rusya’dan dışarı çıkışları çok büyük bir ağırlıkla Türk Tur Operatörleri yapıyorlardı. Onlarda büyük bir etki altındalar ve mali krizler içerisindeler. Mısır da kapandığı için oraya da uçuşlar yapamıyorlar. Hem tur operatörleri hem de otelciler açısından karanlık bir gelecek bekliyor bizleri” diye konuştu.

Konaklama sektörü ihracatçı statüsüne alınmalı

Yaşanan sıkıntıların atlatılması adına yapılabilecekleri de sıralayan Aydın Aytuğ, “Devletimizin bu konuda elini artık cebine atması veya bazı idari kararlar alması lazım. Neler olabilir derseniz. Sektör için bazı kolaylıklar getirilebilir. Bu şu olabilir. Ne şekilde olabilir bilmiyorum ama SGK desteği olabilir. Belki ödemede kolaylıklar sağlanabilir ya da kasım-mart ayları arasında indirim olabilir. Enerji desteği gerekecektir. Turistik tesislere kredi paketleri gerçekleştirilebilir. Bilindiği gibi ağırlıklı olarak yabancılar ile çalışmaktayız. Bunların hepsi alkollü içki kullanıyorlar. Buradaki ÖTV, fiyatlarımızı yükseltmemize neden oluyor. ÖTV’nin vergi iadesi şeklinde uygulaması yapılabilir. Konaklama sektörünün aynen ihracatçı gibi statüsüne alınması olabilir. Bir taraftan şunu da düşünmemiz lazım. Akdeniz’in en yeni en modern tesisleri burada diye konuştuk yıllarca. Ancak aradan 20 seneye yakın zaman geçti. Bu tesislerimizde bilhassa deniz kıyısında olanlar yıpranmaya açık tesisler. Bunların tamir, bakım ve yenilenmeye ihtiyaçları var. Bunlar için de ucuz krediler sağlanabilir. Bu arada Tur Operatörleri açısından düşünüyorum. Onlara devlet uçaklara destek veriyor. Bu devam edebilir. İran önümüzdeki bir potansiyeldir. İran uçakları bilindiği üzere Antalya’ya inemiyor ve Isparta’ya iniyorlar. Bu konu çözülebilir. Yeni yatak ilavesinin durdurulması gerekiyor. Antalya’ya artık yatak sayısı açısından bir dur denilmeli. Bu arada önümüzde bir asgari ücret konusu var. Asgari ücretin arttırılmasının işletmelere etkisi bir şekilde azaltılabilir” dedi.

HOT AFFILIATES
Yeni Pazar arayışları var. Çinli turist için deniz, kum güneş olayı pek cazip değil

Rusya’dan gelen turistin azalacak olması ve bu kadar yatak kapasitesiyle turizmcilerin yeni Pazar arayışlarına gireceklerini de ifade eden Aytuğ yeni pazarları da değerlendirdi. Son dönem Çin’in çok konuşulduğunu belirten Aydın Aytuğ, Çinliler için Antalya’nın deniz-kum ve güneş turizmi için pek cazip olmadığını söyledi. Aytuğ, “Yeni Pazar olarak düşündüğümüz zaman Çin adı gündeme geliyor. Çin her geçen gün dışa açılan bir devlet. Fakat Çinli turist için deniz, kum güneş olayı pek cazip değil. Belki Kapadokya, İstanbul, Efes gibi yerler Çinililere cazip gelebilir ama Antalya Resort olarak Çin pazarı için uygun bir bölge değil. Mevcut başka pazarlarımız var. Muhakkak ki bunlara ağırlık vereceğiz. Bunlara arasında Ukrayna’ya devam olur, Kazakistan çok güzel gelişen bir Pazar. Özbekistan olabilir. İran kolaylaştırılırsa iyi bir Pazar olabilir. Ve bunun yanında iç pazarın da bu yıl önemi çok büyük artacak” diye konuştu.

Halil ÖNCÜ / KEMER

HOT AFFILIATES
Önceki

THY, Ukrayna’nın Zaporijya kentine direkt uçuşlara başlıyor

Sonraki

Başaran Ulusoy yeniden TÜRSAB Başkanı seçildi

İlgili Yazılar

Mart ayında nereye tatile gidilir sorusunun tek bir cevabı yok, çünkü bu ayın en güzel tarafı tam da burada...
En Güzeller

Mart ayında nereye tatile gidilir?

Louvre Müzesi Müdürü Laurence des Cars istifasını Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’a sundu, karar kabul edildi.
Dünya

Louvre Müzesi Müdürü Laurence des Cars görevini bıraktı

İtalya Puglia kıyılarında yıllardır turistlerin uğrak noktası olan doğal kaya kemeri, günler süren yağış ve dalgaların ardından Sevgililer Günü’nde yıkıldı.
Dünya

Fırtına vurdu! İtalya’daki “Aşıklar Kemeri” çöktü

Sevgililer Günü’nde unutulmaz bir Venedik tatiline ne dersiniz? Kanalların arasında kaybolan sokaklarda unutulmaz bir tatil...
Avrupa

Sevgililer Günü için en romantik şehirlerden biri: Venedik

Roma’nın simge yapılarından Trevi Çeşmesi’nde biletli ziyaret dönemi başladı. Turistler, belirli saatlerde 2 avro ödeyerek çeşmeyi yakından görebilecek.
Dünya

Roma’da Trevi Çeşmesi’ne giriş artık ücretli

Dağlık iç coğrafyası, uzun kış sezonu ve doğal parklarla çevrili yapısıyla Borovets kayak, Balkanlar’da hem erişilebilir hem de dengeli bir kış tatili arayanların radarına giriyor.
Avrupa

Borovets kayak kış turizminde vazgeçilmez rota

Sonraki
Başaran Ulusoy yeniden TÜRSAB Başkanı seçildi

Başaran Ulusoy yeniden TÜRSAB Başkanı seçildi

  • Ksamil Gezi Rehberi

    Ksamil Gezi Rehberi: Avrupa’nın Yeni Tatil Cenneti

    976 shares
    Share 390 Tweet 244
  • İtalya Plajları ve En iyi 10 İtalya Plajı

    683 shares
    Share 273 Tweet 171
  • En Güzel İspanya Plajları: Muhteşem 10 Plaj

    630 shares
    Share 252 Tweet 158
  • Roma’da Denize Girilecek Yerler: Top 10

    573 shares
    Share 229 Tweet 143
  • Tiran’dan Sarande’ye Nasıl Gidilir?

    470 shares
    Share 187 Tweet 117
LADY GAGA

En Çok Takip Edilenler

Adalar (224) Antalya (330) Balayı (404) Balayı Tatili (325) Balayı Turları (166) Dubai (335) En Güzel (274) En iyi (152) Ertuğrul Günay (328) Gezilecek Yerler (164) Kayak (425) Kurban Bayramı (127) Küba (413) Londra (210) Lux (130) Lux Oteller (129) Lüks (122) Maldivler (396) Mauritius Adası Haberleri (121) Mehmet Ersoy (122) Mehmet Nuri Ersoy (221) Mykonos (122) Otel (173) oteller (135) Pegasus Hava Yolları (196) Roma (134) Tatil (192) Tayland (188) Tropik Adalar (227) Turizm (194) Turizm Bakanı (375) Turizm Haberleri (210) TURSAB Başkanı (481) TÜRSAB (507) Türk Hava Yolları (567) Türkiye (1644) Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (279) Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (202) Venedik (211) Yunan Adaları (375) Yunanistan (579) İspanya (208) İstanbul (513) İstanbul Havalimanı (201) İtalya (196)

En Çok Okunanlar

  • SunExpress, kiralayacağı 5 Airbus A320’yi Antalya’da konuşlandıracak!

    SunExpress, kiralayacağı 5 Airbus A320’yi Antalya’da konuşlandıracak!

    42 shares
    Share 17 Tweet 11
  • Mauritius hakkında her şey

    132 shares
    Share 53 Tweet 33
  • En Güzel İspanya Plajları: Muhteşem 10 Plaj

    630 shares
    Share 252 Tweet 158
  • En Güzel Portekiz Plajları: Muhteşem 12 Plaj

    464 shares
    Share 186 Tweet 116
  • En Güzel İtalya Gölleri: 10 Muhteşem Göl

    362 shares
    Share 145 Tweet 91
The Weeknd Konseri The Weeknd Konseri The Weeknd Konseri
Yunanistan da Satılık Lüks Villa Yunanistan da Satılık Lüks Villa Yunanistan da Satılık Lüks Villa
TurizmTatilSeyahat Anadolu Ajansı Abonesidir.
2008 © TTS & Turizm Gazetesi

En Son Haberler

Mart ayında nereye tatile gidilir sorusunun tek bir cevabı yok, çünkü bu ayın en güzel tarafı tam da burada...

Mart ayında nereye tatile gidilir?

Louvre Müzesi Müdürü Laurence des Cars istifasını Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’a sundu, karar kabul edildi.

Louvre Müzesi Müdürü Laurence des Cars görevini bıraktı

İtalya Puglia kıyılarında yıllardır turistlerin uğrak noktası olan doğal kaya kemeri, günler süren yağış ve dalgaların ardından Sevgililer Günü’nde yıkıldı.

Fırtına vurdu! İtalya’daki “Aşıklar Kemeri” çöktü

Facebook’ta Beğen

Ücretsiz Abone olun.


Türkiye ve dünyadaki en önemli turizm haberleri e-posta adresinize gelsin.

Best Choice

  • En iyiler
    • Lüks Oteller
  • Balayı Tatili
    • Balayı Adaları
    • Balayı Otelleri
    • Balayı Yerleri
    • Balayı Turları
  • Anasayfa
  • Turizm
  • Sektörel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
  • Kültür
  • Magazin
  • Sağlık
  • Genel

2020 © Turizm Tatil Seyahat Turizm Gazetesi   |   (xml news rss)

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

No Result
View All Result
  • Anasayfa
  • Turizm
  • Sektörel
  • Otel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Fuarlar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Dünya
  • English [EN]

2020 © Turizm Tatil Seyahat Turizm Gazetesi   |   (xml news rss)

Araç çubuğuna atla