Perşembe, 12 Mart 2026
No Result
View All Result
Turizm Tatil Seyahat
Abone Ol
  • Anasayfa
  • Turizm
    • Son Dakika
    • Dünya
    • Türkiye
    • Teknoloji
    • En iyiler
  • Sektörel
    • Fuarlar
    • Otel
    • Lüks Oteller
    • Yurtdışı Otelleri
    • Yurtiçi Otelleri
    • Balayı Otelleri
    • Butik Oteller
  • Alışveriş
  • Ekonomi
    • İş Dünyası
    • Emlak
  • Tatil
    • Tatil Planlaması
    • Tatil Bölgeleri
    • Tatil Paketleri
    • Tatil Promosyonları
    • Balayı Tatili
    • Küçük Kaçamaklar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
    • En iyiler
    • En Güzeller
    • Top 10
    • Balayı Adaları
    • Plajlar
    • Gezi
      • Dünya
      • Avrupa
      • Yunan Adaları Rehberi
    • Seyahat Fikirleri
  • Kültür
    • Eğitim
    • Kültür & Sanat
    • Eğlence
    • Etkinlikler
  • Magazin
    • Moda
    • Fotoğraflar
  • Sağlık
  • Genel
    • Röportajlar
    • Yurtdışı Promosyon
    • Yurtiçi Promosyon
    • Otomobil
    • Promosyon
    • Yeme & İçme
    • Videolar
    • Medya
    • İlanlar
    • 7/24 Destek Hattı
  • Anasayfa
  • Turizm
    • Son Dakika
    • Dünya
    • Türkiye
    • Teknoloji
    • En iyiler
  • Sektörel
    • Fuarlar
    • Otel
    • Lüks Oteller
    • Yurtdışı Otelleri
    • Yurtiçi Otelleri
    • Balayı Otelleri
    • Butik Oteller
  • Alışveriş
  • Ekonomi
    • İş Dünyası
    • Emlak
  • Tatil
    • Tatil Planlaması
    • Tatil Bölgeleri
    • Tatil Paketleri
    • Tatil Promosyonları
    • Balayı Tatili
    • Küçük Kaçamaklar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
    • En iyiler
    • En Güzeller
    • Top 10
    • Balayı Adaları
    • Plajlar
    • Gezi
      • Dünya
      • Avrupa
      • Yunan Adaları Rehberi
    • Seyahat Fikirleri
  • Kültür
    • Eğitim
    • Kültür & Sanat
    • Eğlence
    • Etkinlikler
  • Magazin
    • Moda
    • Fotoğraflar
  • Sağlık
  • Genel
    • Röportajlar
    • Yurtdışı Promosyon
    • Yurtiçi Promosyon
    • Otomobil
    • Promosyon
    • Yeme & İçme
    • Videolar
    • Medya
    • İlanlar
    • 7/24 Destek Hattı
No Result
View All Result
Turizm Tatil Seyahat
No Result
View All Result
Anasayfa En iyiler

Guardian yazarları 2017’nin en iyi seyahatlerini belirledi!

En iyiler, Sektörel, Seyahat, Tatil, Turizm, Türkiye
taj mahal 610x343 1
25
SHARES
193
VIEWS
WhatsApp ile GönderPaylaşTweetle

taj mahal

İçerik gizle
1 Guardian Travel ekibi, 2017’de dünyanın çeşitli bölgelerinde gezip keşfettikleri turistik yerleri kaleme aldı. Ekibin gezdikleri yerler arasında Hindistan, İtalya, Uzakdoğu ülkelerinin yanı sıra Türkiye’den de Xanthos bulunuyor.
1.1 Belmonte Calabro – Calabria/İtalya
1.2 Shell Beach – Batı Avustralya
1.2.1 Gaube Gölü – Fransız Pireneleri
1.2.2 Ari Mahalle – Bangkok
1.2.2.1 Pendine Sands – Güney Galler
1.2.2.2 Omunity – Bali
1.2.2.2.1 Aman Homestay – Agra – Hindistan
1.2.2.2.2 Thames’ın altındaki ayak tüneli – Greenwich
1.2.2.2.3 Xanthos – Türkiye

Guardian Travel ekibi, 2017’de dünyanın çeşitli bölgelerinde gezip keşfettikleri turistik yerleri kaleme aldı. Ekibin gezdikleri yerler arasında Hindistan, İtalya, Uzakdoğu ülkelerinin yanı sıra Türkiye’den de Xanthos bulunuyor.

Yeni yılın yaklaşmasıyla birlikte Guardian Travel ekibi de 2017 senesi içinde gezdikleri yerleri bir bir kaleme aldı. İtalya’dan Hindistan’a, Bankok’tan ABD’ye kadar uzanan turizm cennetleri arasında Türkiye’den de Fethiye’ye 46 km uzaklıktaki Xanthos yer alıyor.

İşte Guardian Travel ekibinin gezdikleri yerler hakkındaki görüşleri…

Belmonte Calabro – Calabria/İtalya

Belmonte Calabro Calabria İtalya 1

“Yaz aylarında Napoli’den Campania ve Calabria’ya kadar arabayla geçtikten sonra feribotla Sicilya’ya geçtik. Yol boyunca fantastik agriturismi (Çiftlik Turizmi) de yaptık. Calabria eski, bir köy. Bir zamanlar 3.000 kişiye ev sahipliği yapmış ancak şimdi sadece köyde 30 kişi yaşıyor.

Burada büyüyen Gianfranco Suriano’nun özenli çalışması sayesinde, köy evlerinden 14’ü turistlerin kiralanmasına müsait durumda. Yoldan görünmeyen, ancak pırıl pırıl ‘Tiren Denizi’ manzaralı bir yamacın altında, kalın duvarlı evler birbirinin üzerine yığılmış ve virajlı yollarla birbirine bağlanmış.

Projeyi yöneten Gianfranco’nun karısı Gabriella ile karşılaştık. Çoğu zaman biz hep böyle bir yer vardı gibi hissettim. Yani hem ürkütücü hem de büyüleyici oldu.

Kavrulmuş Ağustos sıcağından kurtulmak için, tepeden aşağı doğru plaja doğru arabamızı sürdük”

Shell Beach – Batı Avustralya

Shell Beach Batı Avustralya

“Perth’ten Kuzey Batı Sahil Yolu’na kadar süren ve her an önümüze çıkabilecek kangurularla dolu bir yolu geçtikten sonra insanın gözlerini kör edebilecek güzellikte bir plaj çıktı karşımıza.

Burası, Avustralya’nın en batı noktasının stromatolit adı verilen yaşayan fosillerin (tek hücreli fotosentez yapan mikrop) ev sahipliği yaptığı bir dünya mirası alanı ve dünyanın doğal güzelliklerinden biri olan bir plajı çıktı karşımıza.

Shell Beach, milyarlarca kabuktan, özellikle de suyun yüksek tuzluluk derecesi ve tüm bu tuzdan kurtulabilen predatör eksikliğinden dolayı kontrol edilmeyen kabuklulardan oluşuyor.

Burası 70 km boyunca uzanan, geniş bir tuz tenceresine benziyor ve insan kendini outback sınırında bir vaha gibi hissediyor”.

Gaube Gölü – Fransız Pireneleri

Gaube Gölü Fransız Pireneleri 1

“Yüksek dağlar, kristal gibi sular, kır çiçekleri ve şimdiye kadar gördüğüm en iyi cafe (hatta iki kız çocuğumla bir önceki gün ziyaret ettiğiniz Cirque de Gavarnie’yi geçti) ziyaret ettim.

Aracımızı Pont d’Espagne’de park edip, muhteşem güzellikteki bir dizi şelale ve bir vadiden bir saat kadar yürüdükten sonra bu güzel göle ulaştık.

Sıcak bir günde göle girdiğinizde, cafe çevresindeki otlu, taşla kaplanmış alanda , yöresel bir tat olan bir dilim yaban mersini pastasıyla birlikte bu harikulade manzarayı düşünmek mükemmeldi.

HOT AFFILIATES

Gölün en uç noktasında, Fransa’nın en yüksek Pirene’nin zirvesi olan 3.300 metrelik Vignemale ise görülmesi gerekir. Gölün diğer tarafına doruk noktasına doğru yürüdük. Akıntıların, kayaların ve çamların insanı kendine güzel ve bir başka, hissettiren bir yanı vardı. Sanki Kanada Rockies’deymiş gibi hissettim”

Ari Mahalle – Bangkok

Ari mahalle Bangkok 1

“Bangkok’u ilk ziyaret ettiğimde, Khao San Road kapalı bir pansiyon bulmuştum. Bu bahar yeniden geldiğimde, farklı bir yerini görmek istedim. İşte bunun için daha az turistin gittiği, sokak yiyecek tarzı restoranlar, kafeler ve barların bulunduğu yerleşim bölgesi olan Ari’ye gittim.

Skytrain hattında bir pansiyon buldum. Pansiyonun önünde kahvesinin yanı sıra inanılmaz Paper Butter & Burger bulunuyor. Buradan birkaç dakika uzaklıkta ise Aree Soi 2’de Summer Street bulunmakta. İstiridye, midye ve kerevit büyük deniz ürünlerini sunan muhteşem bir yeri keşfettim”.

Pendine Sands – Güney Galler

Pendine Sands güney Galler

“… Galler’deki geniş açık alanın keşfedilmesini beklemiyordum ama yaptım. Güneşli bir sonbahar gününde kıyıdan denize yaklaşık bir kilometre yürüdüm. Carmarthen Körfezi’ndeki bu alanın yedi kilometre mesafedeki plajı var.

Buranın tarihi de var: 1900’lerin başında düzlüğü ve mesafesi nedeniyle motosiklet yarışları ve hız rekor denemelerinin yapıldığı bir yer.

Grubumdaki davulcu arkadaşım, 1980’lerde burada araba kullanmayı öğrenmiş. Alanda bol miktarda tatil kampı ve karavan parkı var. Ve bu uzun, harika kumsalda bol bol da yer var.”

Omunity – Bali

Omunity Bali

“Spiritüellik Bali’de biraz ticarileşti. Çakralarınızı dengeye koymak için ‘şifacılar’ın sonu yok. Ancak otantik bir yerel deneyim söz konusu olduğunda, turistlerin çoğundan uzakta, kuzeydeki Singaraja’da bir yer buldum.

Eski ahşap kapılardan bir nehre giden bahçelere adım atarken, doğal yüzme havuzunun ve yoga şalağının etrafında bulunan 10 odalı küçük bir türbe sizi selamlıyor.

Eko-evde kalış: Zanzan’ın eşi ve üç küçük çocuğunun hayatına adım atın. Vejetaryen yemekler, kutsanmış nimetler birlikte yeniliyor. Zanzan köyde dünyaya geldi ve ziyaretçilere gerçek Bali’yi göstermek için yeniden geri buraya dönmüş.

Gezi turları, dağ manzarasında yürüyüş, yerel zanaatkarları ziyaret etme hepsi muhteşem güzellikte.”

Aman Homestay – Agra – Hindistan

Tac Mahal yakınlarında evde konaklamalar

“Taj Mahal harika ama Agra’daki turistler, tur rehberleri ve zincir otellerin sayısının azlığı kitlesel pazar tecrübesi haline getirebilir.

Taj’a kısa bir mesafede ucuz bir aile yanında kalıyorum. Rahat olan süit’in bir geceliği yaklaşık maliyeti 22 £. Bir bahçe, iki katlı balkon ve çatı terası var. Kahvaltıdan sonra Taj’a ayak basmaya gitmeden buranın tadını çıkarmanın en iyi yolu bu bence.”

Thames’ın altındaki ayak tüneli – Greenwich

Greenwichteki Thames aşağıda

“Thames’in yılın bir keşfi olduğunu söylemek gülünç gelebilir ancak görünen pastoral görkemlerini kastetmiyorum. Yani Greenwich’in altındayım. İpek Nehri sanat projesi ile canlandırdığımda, ayak tünelleri (Greenwich ve Woolwich’de) ve feribotla geçerek Southend’e doğru yürüdüm.

Buranın endüstri sonrası yıkımın yanı sıra parlak güzellikleri de var. Rainham Bataklıklar’da osprey’i görebilirsiniz. Gravesend’deki Dartford tren istasyonunda Pocahontas’ın mezarı var. Mick Jagger ve Keith Richards’a ait bir plak.”

Xanthos – Türkiye

Xanthos Türkiye

“Başarısız bir askeri darbe ve bir dizi terör saldırısı sonrasında 2016 yılında Türkiye’ye ziyaretçi sayıları çarpıcı bir şekilde düştü.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı’nın tavsiyesi ise Suriye ve Irak sınırlarına yakın bölgelere seyahat konusunda dikkat edilmesi yönünde.

Gidecek olanlar konuksever halkı, düşük fiyatları ve dağınık olmayan kentleri bulacak. 20’li yaşların ortalarında Ekim ayında Kaş ve Kalkan’ı ziyaret ettim. Bulduğum en etkileyici yerlerden biri, Likya’nın eski başkentinin kalıntılarının tepede oturduğu ve binlerce yıllık tarihin tadını çıkarırken dolaşabileceğiniz Antalya kentindeki Xanthos’tu.

Bir Roma amfi tiyatrosu, bir Bizans kilisesinin kalıntıları, mozaik zeminler ve nehre ve tarım arazilerinin denize olan muhteşem manzaraları var.”

Etiketler: BaliBangkokEn iyiFransaİtalyaT.C. Dışişleri BakanlığıTayland
HOT AFFILIATES
Önceki

ABTA’nın 2018 Seyahat Trendleri Raporu’nda Türkiye de var!

Sonraki

The Times : 2018 turizmde Türkiye’nin yılı olacak

İlgili Yazılar

Mart ayında nereye tatile gidilir sorusunun tek bir cevabı yok, çünkü bu ayın en güzel tarafı tam da burada...
En Güzeller

Mart ayında nereye tatile gidilir?

Louvre Müzesi Müdürü Laurence des Cars istifasını Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’a sundu, karar kabul edildi.
Dünya

Louvre Müzesi Müdürü Laurence des Cars görevini bıraktı

İtalya Puglia kıyılarında yıllardır turistlerin uğrak noktası olan doğal kaya kemeri, günler süren yağış ve dalgaların ardından Sevgililer Günü’nde yıkıldı.
Dünya

Fırtına vurdu! İtalya’daki “Aşıklar Kemeri” çöktü

Sevgililer Günü’nde unutulmaz bir Venedik tatiline ne dersiniz? Kanalların arasında kaybolan sokaklarda unutulmaz bir tatil...
Avrupa

Sevgililer Günü için en romantik şehirlerden biri: Venedik

Roma’nın simge yapılarından Trevi Çeşmesi’nde biletli ziyaret dönemi başladı. Turistler, belirli saatlerde 2 avro ödeyerek çeşmeyi yakından görebilecek.
Dünya

Roma’da Trevi Çeşmesi’ne giriş artık ücretli

WTS’nin yılbaşına özel hazırladığı Anantara Palazzo Naiadi Rome Hotel paketi, Roma’nın büyüleyici atmosferinde yeni yıla unutulmaz bir başlangıç yapmak isteyenlere ayrıcalıklı bir konaklama vadediyor.
Avrupa

Roma’da yeni yıla lüks dokunuş: Anantara Palazzo Naiadi’de yılbaşı deneyimi

Sonraki
The Times : 2018 turizmde Türkiye’nin yılı olacak

The Times : 2018 turizmde Türkiye'nin yılı olacak

  • Ksamil Gezi Rehberi

    Ksamil Gezi Rehberi: Avrupa’nın Yeni Tatil Cenneti

    978 shares
    Share 391 Tweet 245
  • İtalya Plajları ve En iyi 10 İtalya Plajı

    684 shares
    Share 274 Tweet 171
  • En Güzel İspanya Plajları: Muhteşem 10 Plaj

    639 shares
    Share 256 Tweet 160
  • Roma’da Denize Girilecek Yerler: Top 10

    576 shares
    Share 230 Tweet 144
  • THY’nin ABD uçuşları yeniden başladı

    533 shares
    Share 213 Tweet 133

En Çok Takip Edilenler

Adalar (224) Antalya (330) Balayı (404) Balayı Tatili (325) Balayı Turları (166) Dubai (335) En Güzel (274) En iyi (152) Ertuğrul Günay (328) Gezilecek Yerler (164) Kayak (425) Kurban Bayramı (127) Küba (414) Londra (210) Lux (130) Lux Oteller (129) Lüks (122) Maldivler (397) Mauritius Adası Haberleri (121) Mehmet Ersoy (122) Mehmet Nuri Ersoy (221) Mykonos (122) Otel (173) oteller (135) Pegasus Hava Yolları (196) Roma (135) Tatil (193) Tayland (188) Tropik Adalar (227) Turizm (194) Turizm Bakanı (375) Turizm Haberleri (210) TURSAB Başkanı (481) TÜRSAB (507) Türk Hava Yolları (567) Türkiye (1644) Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (279) Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (202) Venedik (211) Yunan Adaları (375) Yunanistan (579) İspanya (209) İstanbul (514) İstanbul Havalimanı (201) İtalya (196)
Yunanistan da Satılık Lüks Villa Yunanistan da Satılık Lüks Villa Yunanistan da Satılık Lüks Villa
TurizmTatilSeyahat Anadolu Ajansı Abonesidir.
2008 © TTS & Turizm Gazetesi

En Son Haberler

İspanya Konsolosluğu’nun aracı kurumu, İstanbul ve Ankara’dan yapılacak başvurular için Mayıs, Haziran ve Temmuz aylarına ait vize randevularını sisteme ekledi.

İspanya vizesi randevuları açıldı

Nisan ayında hangi ülkelere gidilir? Baharın kendini iyice hissettirdiği nisan ayı, seyahat planları için en cazip dönemlerden biri.

Nisan ayında hangi ülkelere gidilir?

Mart ayında nereye tatile gidilir sorusunun tek bir cevabı yok, çünkü bu ayın en güzel tarafı tam da burada...

Mart ayında nereye tatile gidilir?

Facebook’ta Beğen

Ücretsiz Abone olun.


Türkiye ve dünyadaki en önemli turizm haberleri e-posta adresinize gelsin.

Best Choice

  • En iyiler
    • Lüks Oteller
  • Balayı Tatili
    • Balayı Adaları
    • Balayı Otelleri
    • Balayı Yerleri
    • Balayı Turları
  • Anasayfa
  • Turizm
  • Sektörel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
  • Kültür
  • Magazin
  • Sağlık
  • Genel

2020 © Turizm Tatil Seyahat Turizm Gazetesi   |   (xml news rss)

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

No Result
View All Result
  • Anasayfa
  • Turizm
  • Sektörel
  • Otel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Fuarlar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Dünya
  • English [EN]

2020 © Turizm Tatil Seyahat Turizm Gazetesi   |   (xml news rss)

Araç çubuğuna atla