Pazar, 21 Aralık 2025
No Result
View All Result
Turizm Tatil Seyahat
Abone Ol
  • Anasayfa
  • Turizm
    • Son Dakika
    • Dünya
    • Türkiye
    • Teknoloji
    • En iyiler
  • Sektörel
    • Fuarlar
    • Otel
    • Lüks Oteller
    • Yurtdışı Otelleri
    • Yurtiçi Otelleri
    • Balayı Otelleri
    • Butik Oteller
  • Alışveriş
  • Ekonomi
    • İş Dünyası
    • Emlak
  • Tatil
    • Tatil Planlaması
    • Tatil Bölgeleri
    • Tatil Paketleri
    • Tatil Promosyonları
    • Balayı Tatili
    • Küçük Kaçamaklar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
    • En iyiler
    • En Güzeller
    • Top 10
    • Balayı Adaları
    • Plajlar
    • Gezi
      • Dünya
      • Avrupa
      • Yunan Adaları Rehberi
    • Seyahat Fikirleri
  • Kültür
    • Eğitim
    • Kültür & Sanat
    • Eğlence
    • Etkinlikler
  • Magazin
    • Moda
    • Fotoğraflar
  • Sağlık
  • Genel
    • Röportajlar
    • Yurtdışı Promosyon
    • Yurtiçi Promosyon
    • Otomobil
    • Promosyon
    • Yeme & İçme
    • Videolar
    • Medya
    • İlanlar
    • 7/24 Destek Hattı
  • Anasayfa
  • Turizm
    • Son Dakika
    • Dünya
    • Türkiye
    • Teknoloji
    • En iyiler
  • Sektörel
    • Fuarlar
    • Otel
    • Lüks Oteller
    • Yurtdışı Otelleri
    • Yurtiçi Otelleri
    • Balayı Otelleri
    • Butik Oteller
  • Alışveriş
  • Ekonomi
    • İş Dünyası
    • Emlak
  • Tatil
    • Tatil Planlaması
    • Tatil Bölgeleri
    • Tatil Paketleri
    • Tatil Promosyonları
    • Balayı Tatili
    • Küçük Kaçamaklar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
    • En iyiler
    • En Güzeller
    • Top 10
    • Balayı Adaları
    • Plajlar
    • Gezi
      • Dünya
      • Avrupa
      • Yunan Adaları Rehberi
    • Seyahat Fikirleri
  • Kültür
    • Eğitim
    • Kültür & Sanat
    • Eğlence
    • Etkinlikler
  • Magazin
    • Moda
    • Fotoğraflar
  • Sağlık
  • Genel
    • Röportajlar
    • Yurtdışı Promosyon
    • Yurtiçi Promosyon
    • Otomobil
    • Promosyon
    • Yeme & İçme
    • Videolar
    • Medya
    • İlanlar
    • 7/24 Destek Hattı
No Result
View All Result
Turizm Tatil Seyahat
No Result
View All Result
Anasayfa Sektörel

Dolapdere’ye Hilton yapılacak!

Sektörel
Turizm Tatil Seyahat
23
SHARES
176
VIEWS
WhatsApp ile GönderPaylaşTweetle

Dolapdereİstanbul’un suç oranı en yüksek semtlerinin başında gelen Dolapdere’nin çehresi değişiyor.

Geçtiğimiz yıllarda Bilgi Üniversitesi’nin kampüs kurduğu semte şimdi de dünyaca ünlü oteller zinciri Hilton yatırım yapacak.

Hürriyet’ten Kezban Gebetaş’ın haberine göre AKP Milletvekili Cüneyt Yüksel’in kardeşi, Ali Baba Turizm’in sahibi Hakkı Yüksel, yaklaşık 40 milyon dolar maliyetle Dolapdere’ye beş yıldızlı Hilton açıyor. Hilton’un alt markası Doubletree by Hilton adıyla hizmet verecek otel haziran ayında hizmete girecek…

AKP Mardin Milletvekili Cüneyt Yüksel’in ailesinin sahibi olduğu Mehmet Edip Yüksel Holding, otelcilik sektörüne girdi. Yüksel Ailesi, adı daha çok asayiş olaylarıyla gündeme gelen İstanbul’un Dolapdere semtine beş yıldızlı Hilton otel açıyor.
Dolapdere Caddesi üzerinde holdinge ait arsa üzerinde inşa edilen otel, önümüzdeki haziran ayında kapılarını hizmete açacak. Holding’in iştiraklerinden Gürcan Petrolcülük’ün yatırımını üstlendiği otel’in sahipleri, Cüneyt Yüksel’in kardeşleri Hakkı ve Halil Yüksel.

Hemen belirtelim, Mardin’in ileri gelen işadamlarından, Cüneyt Yüksel’in babası Mehmet Edip Yüksel’in kurucusu olduğu holding, enerji, turizm ve inşaat olmak üzere pek çok alanda faaliyet gösteriyor. Bünyesinde Ali Baba Turizm de dahil 10 şirket bulunuyor. Mehmet Edip Yüksel’in onursal başkanı olduğu holdingde Halil ve Hakkı Yüksel ise yönetim koltuğunda aktif olarak görev yapıyor.

Pangaltı girişinde

İnşaat halindeki otel, Dolapdere Caddesi üzerinde, Pangaltı girişinde yer alıyor. Diğer bir ifadeyle Pangaltı’ndaki Ramada Otel’in hemen arkasındaki caddede, sağ tarafta yer alıyor. Otel inşaatın solunda araba kiralama şirketi Mobcar, sağında da yine arsası holdinge ait olan Opet benzin istasyonu bulunuyor.

Otelin genel müdürü Önder Dinler, yaklaşık 30 bin metrekare inşaat alanı olan beş yıldızlı otelin, Hilton’un alt markası olan Doubletree by Hilton adıyla hizmet vereceğini belirtiyor.
Otelin işletmesini bizzat kendilerinin yapacağını söyleyen Dinler, “Önümüzdeki hafta büyük bir ihtimalle Hilton’la franchise anlaşması imzalayacağız” diyor.

4’ü bodrum 12 yatak katı olmak üzere 16 katlı olacak otelin yaklaşık yatırım maliyeti 40 milyon dolar. Sadece arsanın değeri ise 17 milyon dolar. Dinler, geçtiğimiz yıl mart ayında ilk kazması vurulan otelin, inşaatının haziran gibi biteceğini ifade ediyor.

Otelin tam ismi ise henüz net değil; Doubletree by Hilton Dolapdere ya da Pangaltı isimlerinden birinin kullanılması düşünülüyor.

Kurşun ve bomba geçirmez kral dairesi…

550 yatak kapasiteli otelde 285 oda yer alacak. 11 toplantı salonunun olacağını otelde, bir de yüksek güvenlikli kral dairesi bulunacak.

Devlet adamlarını, önemli misafirleri bu kral dairesinde konuk etmeyi planladıklarını anlatan Önder Dinler, “Burası otelden bağımsız yüzde yüz güvenli bir oda olacak. Camları kurşun geçirmez, kapısı bombaya dayanıklı olacak. Ayrı bir elektrik, su tesisatı ve jeneratör sistemi olacak” diye konuşuyor.
Otelde toplam 160 civarında personel istihdam edilecek. Dinler, departman yönetimi kademeleri için mart, diğer personel için ise nisan ayından itibaren alımlara başlayacaklarını dile getiriyor. Otelin otopark kapasitesi ise 50 araçlık olacak.

HOT AFFILIATES

Hilton Dolapdere’nin kötü imajını yıkacak
Hilton’un gelmesinin bölgeye ciddi bir katkı sağlayacağını belirten Dinler, hizmete girecek otelle birlikte Dolapdere’nin imajın hızla değişeceğini vurguluyor ve ekliyor: “Dolapdere adı bundan sonra bir destinasyon gibi geçecek. Hilton’un buraya gelişiyle Dolapdere’nin kötü imajı yıkılacak” diyor.
Hizmete girecek otelle, kongre vadisinin sınırlarının genişleyeceğini söyleyen Dinler, “Burası kongre vadisinin devamı olacak.” şeklinde konuşuyor.
Dolapdere’ye beş yıldızlı bir otel açmak fikrinin nasıl çıktığını, yatırım yapmak konusunda tereddüt yaşayıp yaşamadıklarını sorduğumuzda ise Dinler, “Bu bölgede ciddi bir potansiyel var. Taksim, Nişantaşı ve Osmanbey’e yürüme mesafesinde. Yapılan düzenleme çalışmalarıyla otelin tam karşısından Elmadağ Cumhuriyet Caddesi’ne de direkt geçiş sağlanıyor. Burası son derece merkezi bir yer. Holdingin arsası zaten buradaydı. Bunu değerlendirmek istediler” diye konuşuyor

Sheraton Dolapdere diye istemedi…
Peki Hilton gibi büyük bir grubu Dolapdere’de otel açmaya nasıl ikna etmişler? Dinler’in söylediğine bakılırsa bu konuda çok fazla zorlanmamışlar: “Bu bölgedeki potansiyelin onlar da farkında.İkna etmek zor olmadı. Biz bu potansiyelin üstüne artı olarak Hilton’un ismini koyacağız. Hilton’un satış ve pazarlama ağından faydalanacağız” şeklinde konuşuyor.
Dinler, isim hakkını almak için Sheraton’la da görüştüklerini anlatıyor. Sheraton’dan yetkililer, lokasyonun Dolapdere’de olması nedeniyle tereddüt etmişler. Burada beş yıldızlı Sheraton açamayacaklarını, bunun için boğaz manzaralı lokasyonlar düşündüklerini söylemişler. Sheraton’ın yerine alt markası olan Four Points by Sheraton’i önermişler. Yüksel Ailesi de tercihini Hilton’dan yana kullanmış.
Sheraton’un Four Points by Sheraton markasıyla Türkiye pazarına girmek istediğini söyleyen Dinler, İstanbul’da merkezi yerlerde, uygun lokasyonlarda yer aradıklarını, For Points markasıyla otel açacaklarını da belirtiyor.

Laleli ve Güneşli’ye de otel…
İlk otel yatırımı için Dolapdere’yi seçen Yüksel Ailesi, bu yıl içinde Laleli ve Güneşli’ye de otel açmaya hazırlanıyor. Dinler, Yüksel Ailesi’nin Laleli ve Güneşli tarafında bulunan arsaları üzerine dört ve beş yıldızlı iki otel yatırım daha yapmayı planladıklarını anlatıyor. Projeleri hazırlanan oteller için belediyelerden onay bekleniyormuş. Otelin işletmesini bizzat kendisi yapacak olan aile isim hakkı için Dolapdere’deki otelde olduğu gibi yine Hilton’la görüşüyor.
Dinler, “Yüksel Ailesi turizm sektöründe büyümek istiyor. Özellikle İstanbul’da uygun yer olursa otel açmak istiyorlar, bunun için yer arıyorlar” diyor.

HOT AFFILIATES
Önceki

Machu Picchu’da 1402 turist kurtarıldı

Sonraki

Kıbrıs Türk Hava Yolları uçağı yolcuları zor anlar yaşadı

İlgili Yazılar

WTS, dünyanın en ikonik yılbaşı kutlamalarından biri olan Times Square atmosferini New York Marriott Marquis Hotel’de özel deneyimlerle buluşturuyor.
En Güzeller

WTS’ten New York’ta yılbaşına özel kampanya

Her yıl dünyanın dört bir yanından milyonlarca kişinin umutla başvurduğu Green Card çekilişiyle ilgili son dakika gelişmesi gündeme oturdu.
Dünya

Green Card çekilişi iptal mi edildi?

Türkiye, kültürel mirasını uluslararası alanda görünür kılan sergi projelerine bir yenisini eklemeye hazırlanıyor.
Turizm

Troya, 2026’da Roma Kolezyumu’na taşınıyor

WTS’nin yılbaşına özel hazırladığı Anantara Palazzo Naiadi Rome Hotel paketi, Roma’nın büyüleyici atmosferinde yeni yıla unutulmaz bir başlangıç yapmak isteyenlere ayrıcalıklı bir konaklama vadediyor.
Avrupa

Roma’da yeni yıla lüks dokunuş: Anantara Palazzo Naiadi’de yılbaşı deneyimi

Türkiye’nin önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ’da yeni sezon öncesi otellerde hazırlıklar hız kazanırken, bölgeye yerli ve yabancı turistlerin ilgisi dikkat çekiyor.
Turizm

Uludağ’da oteller kışa hazır

WTS, Maldivler’in en seçkin ada otellerinden OZEN LIFE MAADHOO için 10 Aralık 2025’e kadar geçerli özel bir erken rezervasyon indirimi sunuyor.
Adalar

WTS’ten Maldivler’e özel fırsat: OZEN LIFE MAADHOO’da erken rezervasyon avantajı

Sonraki
Turizm Tatil Seyahat

Kıbrıs Türk Hava Yolları uçağı yolcuları zor anlar yaşadı

  • Ksamil Gezi Rehberi

    Ksamil Gezi Rehberi: Avrupa’nın Yeni Tatil Cenneti

    969 shares
    Share 388 Tweet 242
  • İtalya Plajları ve En iyi 10 İtalya Plajı

    681 shares
    Share 272 Tweet 170
  • En Güzel İspanya Plajları: Muhteşem 10 Plaj

    611 shares
    Share 244 Tweet 153
  • Roma’da Denize Girilecek Yerler: Top 10

    558 shares
    Share 223 Tweet 140
  • Tiran’dan Sarande’ye Nasıl Gidilir?

    465 shares
    Share 185 Tweet 116
LADY GAGA

En Çok Takip Edilenler

Adalar (224) Antalya (330) Balayı (402) Balayı Tatili (324) Balayı Turları (166) Dubai (333) En Güzel (274) En iyi (152) Ertuğrul Günay (328) Gezilecek Yerler (164) Kayak (423) Kurban Bayramı (127) Küba (413) Londra (210) Lux (130) Lux Oteller (129) Lüks Otel (121) Maldivler (393) Mauritius Adası Haberleri (121) Mehmet Ersoy (122) Mehmet Nuri Ersoy (221) Mykonos (122) Otel (173) oteller (135) Pegasus Hava Yolları (196) Roma (133) Tatil (189) Tayland (187) Tropik Adalar (227) Turizm (190) Turizm Bakanı (375) Turizm Haberleri (210) TURSAB Başkanı (481) TÜRSAB (505) Türk Hava Yolları (567) Türkiye (1644) Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (279) Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (202) Venedik (210) Yunan Adaları (375) Yunanistan (578) İspanya (208) İstanbul (513) İstanbul Havalimanı (201) İtalya (193)

En Çok Okunanlar

  • Son dönemde popüler olan tatil destinasyonlarından olan Mauritius’u daha yakından tanımak ister miydiniz?

    Mauritius hakkında her şey

    107 shares
    Share 43 Tweet 27
  • En Güzel İtalya Gölleri: 10 Muhteşem Göl

    340 shares
    Share 136 Tweet 85
  • En Güzel İspanya Plajları: Muhteşem 10 Plaj

    611 shares
    Share 244 Tweet 153
  • Afrika’nın En Güzel Plajları: Top 10

    137 shares
    Share 55 Tweet 34
  • Bangkok’tan Pattaya’ya Nasıl Gidilir?

    339 shares
    Share 136 Tweet 85
The Weeknd Konseri The Weeknd Konseri The Weeknd Konseri
Yunanistan da Satılık Lüks Villa Yunanistan da Satılık Lüks Villa Yunanistan da Satılık Lüks Villa
TurizmTatilSeyahat Anadolu Ajansı Abonesidir.
2008 © TTS & Turizm Gazetesi

En Son Haberler

WTS, dünyanın en ikonik yılbaşı kutlamalarından biri olan Times Square atmosferini New York Marriott Marquis Hotel’de özel deneyimlerle buluşturuyor.

WTS’ten New York’ta yılbaşına özel kampanya

Her yıl dünyanın dört bir yanından milyonlarca kişinin umutla başvurduğu Green Card çekilişiyle ilgili son dakika gelişmesi gündeme oturdu.

Green Card çekilişi iptal mi edildi?

Türkiye, kültürel mirasını uluslararası alanda görünür kılan sergi projelerine bir yenisini eklemeye hazırlanıyor.

Troya, 2026’da Roma Kolezyumu’na taşınıyor

Facebook’ta Beğen

Ücretsiz Abone olun.


Türkiye ve dünyadaki en önemli turizm haberleri e-posta adresinize gelsin.

Best Choice

  • En iyiler
    • Lüks Oteller
  • Balayı Tatili
    • Balayı Adaları
    • Balayı Otelleri
    • Balayı Yerleri
    • Balayı Turları
  • Anasayfa
  • Turizm
  • Sektörel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
  • Kültür
  • Magazin
  • Sağlık
  • Genel

2020 © Turizm Tatil Seyahat Turizm Gazetesi   |   (xml news rss)

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

No Result
View All Result
  • Anasayfa
  • Turizm
  • Sektörel
  • Otel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Fuarlar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Dünya
  • English [EN]

2020 © Turizm Tatil Seyahat Turizm Gazetesi   |   (xml news rss)

Araç çubuğuna atla