Çarşamba, 10 Ağustos 2022
No Result
View All Result
Turizm Tatil Seyahat
Abone Ol
  • Anasayfa
  • Turizm
  • Sektörel
  • Otel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Fuarlar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Dünya
  • English [EN]
  • Anasayfa
  • Turizm
  • Sektörel
  • Otel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Fuarlar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Dünya
  • English [EN]
No Result
View All Result
Turizm Tatil Seyahat
No Result
View All Result
Anasayfa Etkinlikler

Doğu ve Batı kültürleri İstanbul’da buluşacak

Hicran Hicran
9 sene önce
Etkinlikler, Sektörel, Seyahat Haberleri, Turizm, Türkiye
0
20
SHARES
152
VIEWS
WhatsApp ile GönderPaylaşTweetle

İstanbul, 50 ülkeden binlerce kişinin katılımıyla 23 gün sürecek ve doğu ile batı kültürlerini buluşturacak İstanbul Gyeongju-Dünya Kültür Expo 2013’ün heyecanını yaşamaya hazırlanıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye’sinin ev sahipliğinde organize edilen İstanbul Gyeongju – Dünya Kültür Expo 2013′ ün açılışı, 31 Ağustos Cumartesi akşamı Ayasofya önünde gerçekleştirilecek muhteşem törenle yapılacak. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın da katılımı beklenen törene dünyanın çeşitli ülkelerinden misafirlerin yanısıra İpekyolu güzergâhındaki belediye başkanlarıyla birlikte bin 500 konuk katılacak.

Türkiye’de ilk defa gerçekleştirecek EXPO’da 35 farklı mekânda 28 farklı etkinlikle doğu ile batı kültürlerinin buluşturması hedefleniyor. Etkinliklerle ayrıca asırlardan beri gerçek anlamda bir barış kenti olan İstanbul’da bütün dünya kültürlerinin buluşması ve binlerce Güney Koreli ziyaretçilerinin de katılımıyla 60 yıllık dostluğun pekişmesi amaçlanıyor.

‘Buluşma, Hepimiz Biriz’ sloganı ile gerçekleşecek

31 Ağustos – 22 Eylül tarihleri arasında ‘Yol, Buluşma ve Birlikte İlerleme’ ana başlığında, ‘Buluşma, Hepimiz Biriz’ sloganı ile gerçekleşecek İstanbul Gyeongju – Dünya Kültür Expo 2013’ün ev sahipleri Kore’nin Gyeongsangbuk-do Eyaleti ve Gyeongju Belediyesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi olacak. İki ülkenin Kültür ve Turizm Bakanlıkları, Kore Dışişleri Bakanlığı ve iki ülkenin UNESCO‘su da EXPO’yu destekliyor. Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 23)

Kore’den İstanbul’a İpek Yolu Yolculuğu

İpek Yolu yolculuğu 21 Mart 2013 tarihinde Kore Gyeongju şehrinde düzenlenen görkemli törenle başladı. Xian (Çin), Dunhuang (Çin), Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan, Türkmenistan ve İran güzergâhını takip eden konvoy 23 Ağustos tarihinde Ağrı-Doğubeyazıt -Gürbulak sınır kapısında düzenlenecek karşılama töreni eşliğinde Türkiye’ye giriş yaptı. İpek Yolu Karavanı, Erzurum, Ürgüp, Ankara, İzmir, Bursa’da düzenlenecek törenler sonrası 31 Ağustos 2013 İstanbul’a geliyor olacak.

Yol boyunca karavanlara eşlik eden Kore Devlet Televizyonu ise, İpek Yolunun tamamlanmasından sonra bu seyahati belgeselleştirecek ve yolculuk anısına 1 Eylül Pazar günü Galata Kulesi Meydanı’nda Dostluk Anıtı Açılışı gerçekleştirilecek. 31 Ağustos itibariyle Sultanahmet Meydanında olacak İpekyolu Karavanı, tüm İstanbulluların ziyaretine açık olacak.

Açılış seremonisi Ayasofya Meydanında

Açılış seremonisi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Kore Gyeongsangbukdo Valisi Kim Kwanyong’un ev sahipliğinde yaklaşık bin 500 davetlinin katılımı ile gerçekleşecek. Açılışta iki ülke kültürünü yansıtacak özel gösteriler Ayasofya Meydanı’na kurulacak dev perdelerden canlı olarak yayınlanacak. Ayasofya önünde 21.00’de “Masal İstanbul” gösterisiyle başlayacak açılış programı; Türkiye – Kore arasındaki dostluğun vurgulandığı “Uzun Geçmişin Çiçekleri Açıyor!” gösterisiyle devam edecek. Açılış programı Kore Gazilerinin sahneye davet edilmeleriyle sona erecek.

İpek Yolu Pazarı ünlü zanaatkârlarla dolacak

Kore ve Türkiye’nin yan sıra dünyanın çeşitli ülkelerinden gelecek olan birbirinden önemli zanaatkârların el sanatları eserlerinin yer alacağı İpek Yolu Pazarı’nda canlı performans gösterileri yer alacak. Sultanahmet Meydanı’nda, ebrudan telkâriye, sedef kakmadan el yapımı bebeğe, bıçakçılığa kadar birçok özel el sanatını tüm ziyaretçiler deneyebilecek. Geleneksel El Sanatları Atölyesi, 22 Eylül’e kadar her gün 10:00-22:00 saatleri arasında açık olacak.

İstiklal Caddesi’nde düzenlenecek geçit töreninde Türkiye’nin ve Kore’nin tarihi ve kültürel figürleri hayat bulacak. 1 Eylül-22 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek sokak etkinlikleri; 1 Eylül’de düzenlenecek büyük gösterinin ardından salı ve cumartesi günleri saat: 16.00 ‘da Tünel-Taksim Meydanı arasında İstanbullularla buluşacak.

Breakdance sevenlere

Dünyada ve Kore’de gençlerin takipçisi olduğu, ülkemizde de uzun yıllardır bilinen “breakdance”ın geleneksel müziklerle harmanlanarak sunulduğu B-boy gösterisi; Tepebaşı TRT önündeki İspark Alanı’nda gerçekleştirilecek. B-boy gösterilerinin yanı sıra Koreli Fusion ekibinin davul ve dans şovu da gösterilere eşlik edecek. Woodo West Crew ekibinin Türkiye’yi temsil ettiği bu gösteriler, 1-22 Eylül tarihleri arasında her gün 17:30-21:00 saatleri arasında ücretsiz olarak izlenebilecek.

Türkiye ve Kore’nin en iyi tekvandocuları gelecek

1 Eylül- 22 Eylül 2013 tarihleri arasında, Tepebaşı TRT Binası önü İspark Alanı özel sahnede düzenlenecek etkinlikte Türkiye ve Kore’nin en iyi tekvandocuları İstanbul-Gyeongju Dünya Kültür Expo 2013’e özel çeşitli gösteri ve şovlar sergileyecek. Ayrıca 14 Eylül Dünya Tekvando Günü de Tim Maslak Show’da özel bir gösteri sunulacak.

Kore’nin en ünlü K-Pop sanatçılarının yer aldığı Music Bank konseri, Türkiye’ de ilk kez İstanbul – Gyeongju Dünya Kültür Expo 2013 kapsamında 7 Eylül tarihinde Ülker Arena’da gerçekleşecek.

Türk-Kore Film Haftası

13-19 Eylül tarihleri arasında Beyoğlu Sinemajestik ve Mimar Sinan Üniversitesi’ne ait Yeşilçam Sinema Salonu’nda izleyicilerle ücretsiz olarak buluşacak Türk-Kore Film Haftası’nda tüm gösterimler ücretsiz yapılacak. Türk-Kore Film Haftası’nın ilk gününde Kim Ki Duk sinemaseverlerle Mimar Sinan Üniversitesi Yeşilçam Sinema Salonu’nda buluşacak. “Türk-Kore Film Afişleri” ise yine Mimar Sinan Üniversitesi Yeşilçam Sinema Salonu’nda sergileniyor olacak.

Surname oyunu Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde

İBB Şehir Tiyatroları’nın sahneye koyduğu, Yiğit Sertdemir’in yazıp yönettiği Surname, İstanbul-Gyeongju Dünya Kültür Expo 2013 kapsamında yeniden seyirciyle buluşuyor.

21-22 Eylül tarihlerinde Harbiye Muhsin Ertuğrul’da sahnelenecek oyun, 100 dakika boyunca seyircisine keyifli anlar yaşatacak. Ücretsiz olarak sahnelenecek olan bu oyun, 20:00’da Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde izlenebilecek. Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 45)

Ortak konser ve edebiyat buluşması

7-8 Eylül tarihlerinde Lütfi Kırdar Kongre Merkezi Anadolu Oditoryumu’nda, CRR İstanbul Senfoni Orkestrası ile Gyeongsangbok-du Senfoni Orkestrası ortak bir konser verecek.

3-5 Eylül tarihleri arasında Mimar Sinan Üniversitesi Sedat Hakkı Eldem Oditoryumu’nda gerçekleşecek olan Edebiyat Buluşması’nda iki ülkenin edebiyatçıları bir araya gelerek çeşitli paylaşımlarda bulunacak.

Türk ve Kore halk oyunu gösterileri

Program, Türkiye ve Kore’den toplam 20 gösteri grubu halk danslarından oda müziğine kadar farklı alanlarda çeşitli performansları içeriyor. 31 Ağustos‘tan 22 Eylül’e kadar, Sultanahmet Meydanı, Beyazıt Meydanı ve TRT Tepebaşı önündeki İspark Alanı’nda gösteri yapacak olan gruplar, 10:00-22:00 saatleri arasında sahne alacak.

Kapanış yine Ayasofya Meydanı’nda

22 Eylül 2013 tarihinde düzenlenecek olan kapanış programı yine Ayasofya Meydanı’nda gerçekleştirilecek. Kapanış töreni, Kore’nin yerel kültürünü yansıtan Gyeongbuk İl Orkestrasıyla başlayacak. Askeri Mehteran’ın coşkulu gösterisiyle devam edecek program, iki ülke ortak çocuk korosu etkinliğiyle son bulacak.

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 84)
Etiketler: İstanbulT.C. Dışişleri Bakanlığı
Seyahat Destek Hattı

İlgili Yazılar

British Airways pandemiden sonra ilk kez kâra geçti
Ekonomi

British Airways pandemiden sonra ilk kez kâra geçti

Maldivler En İyi Plaj Listesi
Seyahat Haberleri

Maldivler En İyi Plaj Listesi: Maldivler’in En Güzel Plajları

Mehmet Nuri Ersoy bu sefer temkinli konuştu
Sektörel

Turizmde çadır dönemi

Hilton’un en yeni Maldivler tesisi bu yaz açılıyor
Sektörel

Hilton’un en yeni Maldivler tesisi bu yaz açılıyor

Qatar Hava Yolları Türkiye'de 3 destinasyona yeniden uçacak
Genel

Qatar Hava Yolları Türkiye’de 3 destinasyona yeniden uçacak

Avrupa Birliği Uçaklarda Maske Zorunluluğunu Kaldırdı
Seyahat Haberleri

Avrupa Birliği Uçaklarda Maske Zorunluluğunu Kaldırdı

İsrail Girişte Koronavirüs Testi Şartını da Kaldırıyor
Seyahat Haberleri

İsrail Girişte Koronavirüs Testi Şartını da Kaldırıyor

Yunanistan 1 Mayıs’ta koronavirüs önlemlerini kaldırıyor
Seyahat Haberleri

Yunanistan 1 Mayıs’ta koronavirüs önlemlerini kaldırıyor

Please login to join discussion

Popüler Turizm Haberleri

  • Beşiktaşta Sinan Engin şoku

    Beşiktaşta Sinan Engin şoku / Beşiktaş Haberleri

    24 shares
    Share 10 Tweet 6
  • Tiran’dan Sarande’ye Nasıl Gidilir?

    98 shares
    Share 38 Tweet 24
  • En Güzel Hırvatistan Plajları: 10 Muhteşem Plaj

    84 shares
    Share 34 Tweet 21
  • İtalya Plajları ve En iyi 10 İtalya Plajı

    351 shares
    Share 140 Tweet 88
  • Bulgaristan’ın En Güzel Şehri Burgas’ta Gezilecek Yerler

    115 shares
    Share 46 Tweet 29
HOT AFFILIATES

Önerilen

No Content Available
HOT AFFILIATES

Turizm Tatil Seyahat

Dünyanın en çok okunan internet gazetesi şimdi Türkiye'de! Güncel turizm haberleri ile diğer tüm kategorilerde son dakika haberleri en hızlı şekilde sizlere ulaştıran geniş kapsamlı bir haber portalıyız.

Kategoriler

TurizmTatilSeyahat Anadolu Ajansı Abonesidir.

En Son Haberler

British Airways pandemiden sonra ilk kez kâra geçti

British Airways pandemiden sonra ilk kez kâra geçti

Maldivler En İyi Plaj Listesi

Maldivler En İyi Plaj Listesi: Maldivler’in En Güzel Plajları

Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan’dan Dursun Özbek’e ziyaret

Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan’dan Dursun Özbek’e ziyaret

Facebook’ta Beğen

Sosyal Medya

Abonelik

Ücretsiz Abone olun.


Türkiye ve dünyadaki en önemli turizm haberleri e-posta adresinize gelsin.

Reklam Ver

TurizmTatilSeyahat.com üzerinde Hot Affiliates reklamları vermek için Fenomen Reklam ekibi ile iletişime geçebilirsiniz.

  • Anasayfa
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İletişim

2020 © Turizm Tatil Seyahat

No Result
View All Result
  • Anasayfa
  • Turizm
  • Sektörel
  • Otel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Fuarlar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Dünya
  • English [EN]

2020 © Turizm Tatil Seyahat