Pazar, 14 Aralık 2025
No Result
View All Result
Turizm Tatil Seyahat
Abone Ol
  • Anasayfa
  • Turizm
    • Son Dakika
    • Dünya
    • Türkiye
    • Teknoloji
    • En iyiler
  • Sektörel
    • Fuarlar
    • Otel
    • Lüks Oteller
    • Yurtdışı Otelleri
    • Yurtiçi Otelleri
    • Balayı Otelleri
    • Butik Oteller
  • Alışveriş
  • Ekonomi
    • İş Dünyası
    • Emlak
  • Tatil
    • Tatil Planlaması
    • Tatil Bölgeleri
    • Tatil Paketleri
    • Tatil Promosyonları
    • Balayı Tatili
    • Küçük Kaçamaklar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
    • En iyiler
    • En Güzeller
    • Top 10
    • Balayı Adaları
    • Plajlar
    • Gezi
      • Dünya
      • Avrupa
      • Yunan Adaları Rehberi
    • Seyahat Fikirleri
  • Kültür
    • Eğitim
    • Kültür & Sanat
    • Eğlence
    • Etkinlikler
  • Magazin
    • Moda
    • Fotoğraflar
  • Sağlık
  • Genel
    • Röportajlar
    • Yurtdışı Promosyon
    • Yurtiçi Promosyon
    • Otomobil
    • Promosyon
    • Yeme & İçme
    • Videolar
    • Medya
    • İlanlar
    • 7/24 Destek Hattı
  • Anasayfa
  • Turizm
    • Son Dakika
    • Dünya
    • Türkiye
    • Teknoloji
    • En iyiler
  • Sektörel
    • Fuarlar
    • Otel
    • Lüks Oteller
    • Yurtdışı Otelleri
    • Yurtiçi Otelleri
    • Balayı Otelleri
    • Butik Oteller
  • Alışveriş
  • Ekonomi
    • İş Dünyası
    • Emlak
  • Tatil
    • Tatil Planlaması
    • Tatil Bölgeleri
    • Tatil Paketleri
    • Tatil Promosyonları
    • Balayı Tatili
    • Küçük Kaçamaklar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
    • En iyiler
    • En Güzeller
    • Top 10
    • Balayı Adaları
    • Plajlar
    • Gezi
      • Dünya
      • Avrupa
      • Yunan Adaları Rehberi
    • Seyahat Fikirleri
  • Kültür
    • Eğitim
    • Kültür & Sanat
    • Eğlence
    • Etkinlikler
  • Magazin
    • Moda
    • Fotoğraflar
  • Sağlık
  • Genel
    • Röportajlar
    • Yurtdışı Promosyon
    • Yurtiçi Promosyon
    • Otomobil
    • Promosyon
    • Yeme & İçme
    • Videolar
    • Medya
    • İlanlar
    • 7/24 Destek Hattı
No Result
View All Result
Turizm Tatil Seyahat
No Result
View All Result
Anasayfa Sektörel

Bursa’da oteller tamamen doldu

Sektörel
Turizm Tatil Seyahat
21
SHARES
162
VIEWS
WhatsApp ile GönderPaylaşTweetle

Bursa GeceYerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Bursa’da, konaklama tesisi sıkıntısı yaşanıyor.

Yaz aylarında ekonomik hareketlilik ve kültür turizmi için gelen Avrupalı turistlerin yanı sıra, özellikle Arap turistlerin fazla ilgisi nedeniyle şehirdeki 15 bin yatak kapasitesine sahip otellerin tamamı yüzde yüz doluluğa ulaştı. Otellerde turistlere yer bulmakta zorlanan turizimciler ise müşterilerini İstanbul’da konaklatıp Bursa’ya günübirlik ziyaretler yaptırmak zorunda kalıyor.

Geçmişte kültür ve kaplıca turizmi ile ön plana çıkan Bursa, bu özelliklerine uluslararası ticari ilişkiler ile fuar ve kongre turizmini de ekleyince büyük bir turizm hareketliliğine sahne olmaya başladı. Ancak sektördeki bu artış, altyapı ve konaklama sorununu gündeme getirdi.

Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne bağlı 8 bin, belediyelerden ruhsatlı 7 bin olmak üzere toplam 15 bin yatak kapasine sahip olan şehirde, özellikle yaz aylarında konaklayacak yer bulmak neredeyse imkansız. Her geçen gün artan Arap turistlerin Bursa’ya olan ilgilerinin artması da konaklama sorununu iyice içinden çıkılmaz hale getiriyor. Şehirdeki otellerin her mevsim müşteri bulduğu Bursa’da, 5 yıldızlı en az 5 otele daha ihtiyaç duyulduğu belirtiliyor.

Arap turistlerin geçen yıllara göre yüzde 60’ın üzerinde artış gösterdiği şehirde, önümüzdeki yıllarda hizmete girmesi beklenen Merinos Kongre ve Kültür Merkezi’ne ek olarak yeni tesislerin yapılması da isteniyor.

Selam Tur sahibi Hasan Erdem, yoğun Arap turist ilgisi karşısında konaklayacak yer bulmakta güçlük çektiklerini söyledi. Geçtiğimiz yıl kenti 45 bin Arap turistin gezdiğini, bu yıl ise 60 bin’i bulduğunu vurgulayan Erdem, oteller tamamen dolu olduğu için, ev ve pansiyon turizmini çare olarak kullandıklarını söyledi. Şehirdeki apart otellerin tamamen dolu olduğunu belirten Erdem şöyle konuştu: “Şehrin yakın yerlerindeki pansiyonlar ve oteller bile dolu. Şehir merkezindeki eşyalı uygun evleri geceliği 100-120 dolardan kiralıyoruz. Biz yıllardır ‘Bursa’ya yeni tesisler yapın’ diye çağrıda bulunduk. Bu çağrılar gecikmeli de olsa ancak geçen yıl yankı buldu. Şehrimizde inşaatı devam eden yeni oteller var. Ancak halen talebi karşılayabilecek durumda değiliz.”

Hilton Otel’in Yalova yolu üzerindeki inşaatının devam ettiğini, Sönmez Holding’e ait Baia Otel’in de geçtiğimiz günlerde hizmete girdiğini hatırlatan Erdem, bu otellerin kente kalite getireceğini ve ihtiyacı bir nebze olsun azaltacağını sözlerine ekledi.

Güney Marmara Otelciler Birliği (GÜMTOB) Başkanı Haluk Beceren ise otellerde belli dönemlerde çok ciddi yoğunluk yaşandığını ve konaklama sıkıntısı çekildiğini, ancak bunun bütün yıla yayılması gerektiğini dile getirdi.

Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Gedik ise Bursa’da Arap turistlerle ilgili hareketliliğin sevindirici olduğunu, ancak bunun devamlılığını beklediklerini söyledi. Gedik, kentin eksiklikleri ile ilgili sıkıntıların giderilmesi ve Bursa’nın önemli bir turizm merkezi haline gelmesi için çeşitli çalışmalar içerisinde olduklarını kaydetti.

HOT AFFILIATES

Öte yandan, Bursa’yı tercih eden Arap turistlerin, genellikle yeşil ve tarihi güzelliklerden etkilendikleri belirtildi. Arap turistler, Türkiye’de daha rahat hareket edebildiklerini ve rahatsız edilmediklerini dile getirdi.

Suriye’den Bursa’ya eşi Samar ile birlikte gelen Monzer Matar, ilk kez geldikleri Türkiye’den çok etkilendiklerini söylüyor. Özellikle Bursa’nın çok yeşil olduğunu belirten Monzer Matar, “Bursa çok güzel bir şehir. Çok yeşil. Ayrıca insanlar çok sıcak kanlı. Bizi gerçekten de çok iyi ağırlıyorlar. Hepsi güler yüzlü. Ayrıca Bursa’nın tarihi güzellikleri çok güzel.” diye konuştu.

Filistinli Yousef Saleh ile eşi Faten Hamza ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Davos’daki ‘one minute’ çıkışının ardından Türkiye’ye olan sevgi ve ilginin arttığını dile getirdi. Türkiye’nin özellikle Osmanlı’dan kalma tarihi güzellikleri ve kültürüyle dikkat çektiğini ve turistlerin sevgilerine mazhar olduğunu kaydetti.

Faslı Maha Laziri de Türkiye’yi Türk dizilerinden tanıdığını ve çok beğendiğini belirtti. Arkadaşlarıyla birlikte geldiklerini ve dizilerdeki Türkiye’yi görmenin mutluluğunu yaşadıklarını anlatan Maha Laziri, Bursa’da özellikle yeşili ve teleferiği çok sevdiklerini ifade etti. (Zaman)

HOT AFFILIATES
Önceki

Turistlerin önünde haciz işlemi

Sonraki

Hindistan, Maldivler’i korumasına alıyor

İlgili Yazılar

Türkiye’nin önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ’da yeni sezon öncesi otellerde hazırlıklar hız kazanırken, bölgeye yerli ve yabancı turistlerin ilgisi dikkat çekiyor.
Turizm

Uludağ’da oteller kışa hazır

WTS, Maldivler’in en seçkin ada otellerinden OZEN LIFE MAADHOO için 10 Aralık 2025’e kadar geçerli özel bir erken rezervasyon indirimi sunuyor.
Adalar

WTS’ten Maldivler’e özel fırsat: OZEN LIFE MAADHOO’da erken rezervasyon avantajı

İSATAG Başkanı Aylin Özsavaş, Papa’nın İznik ziyaretinin Türkiye için son 20 yılın en kritik inanç turizmi fırsatı olduğunu belirtti.
Turizm

Aylin Özsavaş: 2027 Türkiye İnanç Turizmi Yılı olmalı

Türkiye ile Gürcistan arasındaki kimlikle seyahat kolaylığı devam edecek ancak 1 Ocak 2026’dan itibaren her yolcuya seyahat ve sağlık sigortası zorunluluğu getirilecek.
Turizm

Gürcistan’a kimlik kartıyla geçişte yeni dönem

Booking.com üzerinden yaptığı rezervasyonun ardından kişisel bilgilerini içeren bir WhatsApp mesajı alan Haluk Hatırnaz, mesajdaki sahte bağlantıya tıklamasıyla kandırıldığını söyledi.
Medya

WhatsApp mesajıyla dolandırıldı: Booking rezervasyonu tuzağa döndü

Sina çölü ile Kızıldeniz’in birleştiği Şarm El-Şeyh, sıcak kışı, mercanları ve çöl turlarıyla hızla popülerleşiyor.
Adalar

Şarm El-Şeyh: Çölün ortasında Kızıldeniz kaçamağı

Sonraki
Turizm Tatil Seyahat

Hindistan, Maldivler'i korumasına alıyor

Please login to join discussion
  • Ksamil Gezi Rehberi

    Ksamil Gezi Rehberi: Avrupa’nın Yeni Tatil Cenneti

    969 shares
    Share 388 Tweet 242
  • İtalya Plajları ve En iyi 10 İtalya Plajı

    680 shares
    Share 272 Tweet 170
  • En Güzel İspanya Plajları: Muhteşem 10 Plaj

    608 shares
    Share 243 Tweet 152
  • Roma’da Denize Girilecek Yerler: Top 10

    557 shares
    Share 223 Tweet 139
  • Tiran’dan Sarande’ye Nasıl Gidilir?

    465 shares
    Share 185 Tweet 116
LADY GAGA

En Çok Takip Edilenler

Adalar (224) Antalya (330) Balayı (402) Balayı Tatili (324) Balayı Turları (166) Dubai (333) En Güzel (274) En iyi (152) Ertuğrul Günay (328) Gezilecek Yerler (164) Kayak (423) Kurban Bayramı (127) Küba (413) Londra (210) Lux (130) Lux Oteller (129) Lüks Otel (121) Maldivler (393) Mauritius Adası Haberleri (121) Mehmet Ersoy (122) Mehmet Nuri Ersoy (220) Mykonos (122) Otel (173) oteller (135) Pegasus Hava Yolları (196) Roma (131) Tatil (189) Tayland (187) Tropik Adalar (227) Turizm (190) Turizm Bakanı (375) Turizm Haberleri (210) TURSAB Başkanı (481) TÜRSAB (505) Türk Hava Yolları (567) Türkiye (1644) Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (279) Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (202) Venedik (210) Yunan Adaları (375) Yunanistan (578) İspanya (208) İstanbul (513) İstanbul Havalimanı (201) İtalya (192)

En Çok Okunanlar

  • En Güzel İtalya Gölleri

    En Güzel İtalya Gölleri: 10 Muhteşem Göl

    337 shares
    Share 135 Tweet 84
  • Aylin Özsavaş: 2027 Türkiye İnanç Turizmi Yılı olmalı

    20 shares
    Share 8 Tweet 5
  • Kosova Gezilecek Yerler Listesi: Kosova Gezi Rehberi

    356 shares
    Share 142 Tweet 89
  • Bangkok’tan Pattaya’ya Nasıl Gidilir?

    337 shares
    Share 135 Tweet 84
  • En İyi Bali Otelleri: Top 10

    100 shares
    Share 40 Tweet 25
The Weeknd Konseri The Weeknd Konseri The Weeknd Konseri
Yunanistan da Satılık Lüks Villa Yunanistan da Satılık Lüks Villa Yunanistan da Satılık Lüks Villa
TurizmTatilSeyahat Anadolu Ajansı Abonesidir.
2008 © TTS & Turizm Gazetesi

En Son Haberler

Türkiye’nin önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ’da yeni sezon öncesi otellerde hazırlıklar hız kazanırken, bölgeye yerli ve yabancı turistlerin ilgisi dikkat çekiyor.

Uludağ’da oteller kışa hazır

WTS, Maldivler’in en seçkin ada otellerinden OZEN LIFE MAADHOO için 10 Aralık 2025’e kadar geçerli özel bir erken rezervasyon indirimi sunuyor.

WTS’ten Maldivler’e özel fırsat: OZEN LIFE MAADHOO’da erken rezervasyon avantajı

İSATAG Başkanı Aylin Özsavaş, Papa’nın İznik ziyaretinin Türkiye için son 20 yılın en kritik inanç turizmi fırsatı olduğunu belirtti.

Aylin Özsavaş: 2027 Türkiye İnanç Turizmi Yılı olmalı

Facebook’ta Beğen

Ücretsiz Abone olun.


Türkiye ve dünyadaki en önemli turizm haberleri e-posta adresinize gelsin.

Best Choice

  • En iyiler
    • Lüks Oteller
  • Balayı Tatili
    • Balayı Adaları
    • Balayı Otelleri
    • Balayı Yerleri
    • Balayı Turları
  • Anasayfa
  • Turizm
  • Sektörel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
  • Kültür
  • Magazin
  • Sağlık
  • Genel

2020 © Turizm Tatil Seyahat Turizm Gazetesi   |   (xml news rss)

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

No Result
View All Result
  • Anasayfa
  • Turizm
  • Sektörel
  • Otel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Fuarlar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Dünya
  • English [EN]

2020 © Turizm Tatil Seyahat Turizm Gazetesi   |   (xml news rss)

Araç çubuğuna atla