Ekonomik krizden çıkış için turizmi kullanmak isteyen hükümet yerli turistler için ucuz tatil imkanları yaratmak istiyor.
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türk turistlere, yabancılarda olduğu gibi ucuz tatil imkanı sunmaya hazırlanırken önümüzdeki günlerde yeni bir kampanyaya başlayacak.
Kampanyaya göre, 4 Mayıs-8 Haziran tarihleri arasında erken rezervasyon yaptıran yerli turistler, uçak biletlerinden otellere, tatil köylerinden seyahat acentalarına kadar birçok kalemde indirim alacak.
İndirimin, sezon içindeki normal fiyatların yüzde 30’una kadar çıkması bekleniyor.
Kampanyaya, Türk Hava Yolları (THY), Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ile Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) da destek verecek.
Kampanya süresince THY’nin uçak biletleri, TÜRSAB’a bağlı seyahat acentalarının yaptığı rezervasyonlar ile TÜROFED’e bağlı otel ve tatil köylerindeki fiyatlarda indirim sağlanacak.
Kampanya Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın katılımıyla 2 Mayıs Cumartesi günü açıklanacak.