Çarşamba, 10 Aralık 2025
No Result
View All Result
Turizm Tatil Seyahat
Abone Ol
  • Anasayfa
  • Turizm
    • Son Dakika
    • Dünya
    • Türkiye
    • Teknoloji
    • En iyiler
  • Sektörel
    • Fuarlar
    • Otel
    • Lüks Oteller
    • Yurtdışı Otelleri
    • Yurtiçi Otelleri
    • Balayı Otelleri
    • Butik Oteller
  • Alışveriş
  • Ekonomi
    • İş Dünyası
    • Emlak
  • Tatil
    • Tatil Planlaması
    • Tatil Bölgeleri
    • Tatil Paketleri
    • Tatil Promosyonları
    • Balayı Tatili
    • Küçük Kaçamaklar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
    • En iyiler
    • En Güzeller
    • Top 10
    • Balayı Adaları
    • Plajlar
    • Gezi
      • Dünya
      • Avrupa
      • Yunan Adaları Rehberi
    • Seyahat Fikirleri
  • Kültür
    • Eğitim
    • Kültür & Sanat
    • Eğlence
    • Etkinlikler
  • Magazin
    • Moda
    • Fotoğraflar
  • Sağlık
  • Genel
    • Röportajlar
    • Yurtdışı Promosyon
    • Yurtiçi Promosyon
    • Otomobil
    • Promosyon
    • Yeme & İçme
    • Videolar
    • Medya
    • İlanlar
    • 7/24 Destek Hattı
  • Anasayfa
  • Turizm
    • Son Dakika
    • Dünya
    • Türkiye
    • Teknoloji
    • En iyiler
  • Sektörel
    • Fuarlar
    • Otel
    • Lüks Oteller
    • Yurtdışı Otelleri
    • Yurtiçi Otelleri
    • Balayı Otelleri
    • Butik Oteller
  • Alışveriş
  • Ekonomi
    • İş Dünyası
    • Emlak
  • Tatil
    • Tatil Planlaması
    • Tatil Bölgeleri
    • Tatil Paketleri
    • Tatil Promosyonları
    • Balayı Tatili
    • Küçük Kaçamaklar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
    • En iyiler
    • En Güzeller
    • Top 10
    • Balayı Adaları
    • Plajlar
    • Gezi
      • Dünya
      • Avrupa
      • Yunan Adaları Rehberi
    • Seyahat Fikirleri
  • Kültür
    • Eğitim
    • Kültür & Sanat
    • Eğlence
    • Etkinlikler
  • Magazin
    • Moda
    • Fotoğraflar
  • Sağlık
  • Genel
    • Röportajlar
    • Yurtdışı Promosyon
    • Yurtiçi Promosyon
    • Otomobil
    • Promosyon
    • Yeme & İçme
    • Videolar
    • Medya
    • İlanlar
    • 7/24 Destek Hattı
No Result
View All Result
Turizm Tatil Seyahat
No Result
View All Result
Anasayfa Politika

Bakan Arslan: DHMİ’yi küresel marka haline getireceğiz

Politika, Sektörel, Turizm, Türkiye
bakan arslan pilotaj hatası 610x330
21
SHARES
159
VIEWS
WhatsApp ile GönderPaylaşTweetle

bakan arslan DHM küresel

İçerik gizle
1 Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, havayolunun “halkın yolu” olması için 15 yıldır herkesin yoğun mesai harcadığını ve bunun boşa gitmediğini ifade ederek, “DHMİ artık küresel marka haline gelecek.” açıklamasını yaptı.
1.1 Bakan Arslan: Bugünlere gelmek elbette kolay olmadı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, havayolunun “halkın yolu” olması için 15 yıldır herkesin yoğun mesai harcadığını ve bunun boşa gitmediğini ifade ederek, “DHMİ artık küresel marka haline gelecek.” açıklamasını yaptı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, havayolunun “halkın yolu” olması için 15 yıldır herkesin yoğun mesai harcadığını ve bunun boşa gitmediğini ifade ederek, “DHMİ’yi artık küresel marka haline getireceğiz.” açıklamasını yaptı.

Bakan Ahmet Arslan, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü’ne, sahip olduğu birikimi yurt dışındaki firmalara aktarabilmesi için Türkiye dışında şirket kurma yetkisi verildiğini belirterek, “DHMİ artık küresel marka haline gelecek.” şeklinde konuştu.
Bakan Arslan, , havayolunun “halkın yolu” olması için 15 yıldır Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım başta olmak üzere herkesin yoğun mesai harcadığını ve bunun boşa gitmediğini ifade ederek, Türkiye’nin havacılıkta son yıllarda en çok büyüyen ülke olma özelliğini sürdürdüğünü ifadelerine ekledi.

Bakan Arslan: Bugünlere gelmek elbette kolay olmadı

Havacılık sektörünün geliştirilmesinin ve büyütülmesinin ülkemizde kolay olmadığının altını çizen bakan Arslan, “Çok cesur adımlar atılması gerekiyordu. Bu kararların en büyüğü havacılığın serbestleştirilmesiydi. Arkasından yap-işlet-devret uygulamaları geldi. Biz bunları yaparken tabii birileri de ‘Devlet özelleşiyor’, ‘Devlet satılıyor’ diye eleştiriler yapıyorlardı.

Bugünlere gelmek elbette kolay olmadı ama cesaret ve kararlılıkla ülkenizin menfaatine olduğuna inandığınız adımları atarsanız, şüphesiz ki büyük başarılar ardından gelir. Yine havacılığımızı daha da büyütmek için bir dev adım daha attık ve İstanbul’a dünyanın en büyük havalimanını inşa ediyoruz.

Bu kararımıza da gerek ülke içinden gerekse dışından birçok muhalif çıktı ve havalimanını inşa ettirmemek için ellerinden geleni yaptılar. Biz tereddüt dahi göstermeden yolumuza devam ettik ve kısa süre sonra havalimanımızı hizmete açacağız. İşte bu gelişmeler DHMİ Genel Müdürlüğünü de büyüttü ve artık dünyaya açılma zamanı geldi.” şeklinde konuştu

Serbestleşme kararı ve ardından yap-işlet-devret modeli uygulamalarıyla özel sektöre imkan tanıdıklarını anımsatan Arslan, böylece DHMİ Genel Müdürlüğü’ne yeni rakipler oluştuğunu ve bu rekabetin kurumun da önünü açtığını dile getirdi.

HOT AFFILIATES

Bakan Arslan, dünyada yap-işlet-devret modelinin “Türk modeli” olarak tanındığını ve bu modeli özel sektörde yer alan işletmecilere ve hatta dünyaya öğrettiklerini vurgulayarak, “Karşılıklı sinerji yarattık. Bütün bunlar bir devrimdi. Bu devrimin ikinci basamağı kısmi özelleştirmelerdi. Bunlarla ilgili de yine Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın desteğiyle kanuni düzenlemelerimizi yaptık. Bu düzenlemelerden sonra yap-işlet-devret ile özel sektöre yaptırdığımız tesislerin işletme haklarını imzalanan kira sözleşmeleri kapsamında yeniden onlara devrettik. Böylece kamu-özel iş birliği modelini yaygınlaştırarak yurt içinde diğer sektörlere de mihmandarlık yaptık. Şimdi sıra yurt dışına geldi. Bunun için de her türlü altyapımız hazır.” dedi.

Bakan Ahmet Arslan, Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlanan Bakanlar Kurulu kararıyla DHMİ Genel Müdürlüğü’ne yurt dışında şirket kurabilme yetkisinin verildiğine dikkati çekerek, bu sayede kurumun dünyaya açılmasının önündeki engellerin de kalktığını bildirdi.

HOT AFFILIATES
Önceki

68. Uluslararası Berlin Film Festivali başladı

Sonraki

Fethiye’deki Fransız yolcu uçağının enkazına 65 yıl sonra ulaşıldı

İlgili Yazılar

WTS, Maldivler’in en seçkin ada otellerinden OZEN LIFE MAADHOO için 10 Aralık 2025’e kadar geçerli özel bir erken rezervasyon indirimi sunuyor.
Adalar

WTS’ten Maldivler’e özel fırsat: OZEN LIFE MAADHOO’da erken rezervasyon avantajı

İSATAG Başkanı Aylin Özsavaş, Papa’nın İznik ziyaretinin Türkiye için son 20 yılın en kritik inanç turizmi fırsatı olduğunu belirtti.
Turizm

Aylin Özsavaş: 2027 Türkiye İnanç Turizmi Yılı olmalı

Türkiye ile Gürcistan arasındaki kimlikle seyahat kolaylığı devam edecek ancak 1 Ocak 2026’dan itibaren her yolcuya seyahat ve sağlık sigortası zorunluluğu getirilecek.
Turizm

Gürcistan’a kimlik kartıyla geçişte yeni dönem

Booking.com üzerinden yaptığı rezervasyonun ardından kişisel bilgilerini içeren bir WhatsApp mesajı alan Haluk Hatırnaz, mesajdaki sahte bağlantıya tıklamasıyla kandırıldığını söyledi.
Medya

WhatsApp mesajıyla dolandırıldı: Booking rezervasyonu tuzağa döndü

Sina çölü ile Kızıldeniz’in birleştiği Şarm El-Şeyh, sıcak kışı, mercanları ve çöl turlarıyla hızla popülerleşiyor.
Adalar

Şarm El-Şeyh: Çölün ortasında Kızıldeniz kaçamağı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nde Mimar Sinan döneminden bu yana yapılmış en kapsamlı yenileme çalışmalarının başlatıldığını duyurdu.
Turizm

Mehmet Nuri Ersoy: Ayasofya’da tarihi restorasyon yürütüyoruz

Sonraki
Fethiye’deki Fransız yolcu uçağının enkazına 65 yıl sonra ulaşıldı

Fethiye'deki Fransız yolcu uçağının enkazına 65 yıl sonra ulaşıldı

  • Ksamil Gezi Rehberi

    Ksamil Gezi Rehberi: Avrupa’nın Yeni Tatil Cenneti

    968 shares
    Share 387 Tweet 242
  • İtalya Plajları ve En iyi 10 İtalya Plajı

    680 shares
    Share 272 Tweet 170
  • En Güzel İspanya Plajları: Muhteşem 10 Plaj

    608 shares
    Share 243 Tweet 152
  • Roma’da Denize Girilecek Yerler: Top 10

    556 shares
    Share 222 Tweet 139
  • Tiran’dan Sarande’ye Nasıl Gidilir?

    465 shares
    Share 185 Tweet 116
LADY GAGA

En Çok Takip Edilenler

Adalar (224) Antalya (330) Balayı (402) Balayı Tatili (324) Balayı Turları (166) Dubai (333) En Güzel (274) En iyi (152) Ertuğrul Günay (328) Gezilecek Yerler (164) Kayak (422) Kurban Bayramı (127) Küba (413) Londra (210) Lux (130) Lux Oteller (129) Lüks Otel (121) Maldivler (393) Mauritius Adası Haberleri (121) Mehmet Ersoy (122) Mehmet Nuri Ersoy (220) Mykonos (122) Otel (173) oteller (134) Pegasus Hava Yolları (196) Roma (131) Tatil (189) Tayland (187) Tropik Adalar (227) Turizm (189) Turizm Bakanı (375) Turizm Haberleri (210) TURSAB Başkanı (481) TÜRSAB (505) Türk Hava Yolları (567) Türkiye (1644) Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (279) Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (202) Venedik (210) Yunan Adaları (375) Yunanistan (578) İspanya (208) İstanbul (513) İstanbul Havalimanı (201) İtalya (192)

En Çok Okunanlar

  • Son dönemde popüler olan tatil destinasyonlarından olan Mauritius’u daha yakından tanımak ister miydiniz?

    Mauritius hakkında her şey

    102 shares
    Share 41 Tweet 26
  • Kosova Gezilecek Yerler Listesi: Kosova Gezi Rehberi

    355 shares
    Share 142 Tweet 89
  • En Güzel İspanya Plajları: Muhteşem 10 Plaj

    608 shares
    Share 243 Tweet 152
  • Tokyo’da Mutlaka Görülmesi Gereken Yerler

    91 shares
    Share 36 Tweet 23
  • Roma’da Denize Girilecek Yerler: Top 10

    556 shares
    Share 222 Tweet 139
The Weeknd Konseri The Weeknd Konseri The Weeknd Konseri
Yunanistan da Satılık Lüks Villa Yunanistan da Satılık Lüks Villa Yunanistan da Satılık Lüks Villa
TurizmTatilSeyahat Anadolu Ajansı Abonesidir.
2008 © TTS & Turizm Gazetesi

En Son Haberler

WTS, Maldivler’in en seçkin ada otellerinden OZEN LIFE MAADHOO için 10 Aralık 2025’e kadar geçerli özel bir erken rezervasyon indirimi sunuyor.

WTS’ten Maldivler’e özel fırsat: OZEN LIFE MAADHOO’da erken rezervasyon avantajı

İSATAG Başkanı Aylin Özsavaş, Papa’nın İznik ziyaretinin Türkiye için son 20 yılın en kritik inanç turizmi fırsatı olduğunu belirtti.

Aylin Özsavaş: 2027 Türkiye İnanç Turizmi Yılı olmalı

Türkiye ile Gürcistan arasındaki kimlikle seyahat kolaylığı devam edecek ancak 1 Ocak 2026’dan itibaren her yolcuya seyahat ve sağlık sigortası zorunluluğu getirilecek.

Gürcistan’a kimlik kartıyla geçişte yeni dönem

Facebook’ta Beğen

Ücretsiz Abone olun.


Türkiye ve dünyadaki en önemli turizm haberleri e-posta adresinize gelsin.

Best Choice

  • En iyiler
    • Lüks Oteller
  • Balayı Tatili
    • Balayı Adaları
    • Balayı Otelleri
    • Balayı Yerleri
    • Balayı Turları
  • Anasayfa
  • Turizm
  • Sektörel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
  • Kültür
  • Magazin
  • Sağlık
  • Genel

2020 © Turizm Tatil Seyahat Turizm Gazetesi   |   (xml news rss)

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

No Result
View All Result
  • Anasayfa
  • Turizm
  • Sektörel
  • Otel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Fuarlar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Dünya
  • English [EN]

2020 © Turizm Tatil Seyahat Turizm Gazetesi   |   (xml news rss)

Araç çubuğuna atla