Salı, 21 Ekim 2025
No Result
View All Result
Turizm Tatil Seyahat
Abone Ol
  • Anasayfa
  • Turizm
    • Son Dakika
    • Dünya
    • Türkiye
    • Teknoloji
    • En iyiler
  • Sektörel
    • Fuarlar
    • Otel
    • Lüks Oteller
    • Yurtdışı Otelleri
    • Yurtiçi Otelleri
    • Balayı Otelleri
    • Butik Oteller
  • Alışveriş
  • Ekonomi
    • İş Dünyası
    • Emlak
  • Tatil
    • Tatil Planlaması
    • Tatil Bölgeleri
    • Tatil Paketleri
    • Tatil Promosyonları
    • Balayı Tatili
    • Küçük Kaçamaklar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
    • En iyiler
    • En Güzeller
    • Top 10
    • Balayı Adaları
    • Plajlar
    • Gezi
      • Dünya
      • Avrupa
      • Yunan Adaları Rehberi
    • Seyahat Fikirleri
  • Kültür
    • Eğitim
    • Kültür & Sanat
    • Eğlence
    • Etkinlikler
  • Magazin
    • Moda
    • Fotoğraflar
  • Sağlık
  • Genel
    • Röportajlar
    • Yurtdışı Promosyon
    • Yurtiçi Promosyon
    • Otomobil
    • Promosyon
    • Yeme & İçme
    • Videolar
    • Medya
    • İlanlar
    • 7/24 Destek Hattı
  • Anasayfa
  • Turizm
    • Son Dakika
    • Dünya
    • Türkiye
    • Teknoloji
    • En iyiler
  • Sektörel
    • Fuarlar
    • Otel
    • Lüks Oteller
    • Yurtdışı Otelleri
    • Yurtiçi Otelleri
    • Balayı Otelleri
    • Butik Oteller
  • Alışveriş
  • Ekonomi
    • İş Dünyası
    • Emlak
  • Tatil
    • Tatil Planlaması
    • Tatil Bölgeleri
    • Tatil Paketleri
    • Tatil Promosyonları
    • Balayı Tatili
    • Küçük Kaçamaklar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
    • En iyiler
    • En Güzeller
    • Top 10
    • Balayı Adaları
    • Plajlar
    • Gezi
      • Dünya
      • Avrupa
      • Yunan Adaları Rehberi
    • Seyahat Fikirleri
  • Kültür
    • Eğitim
    • Kültür & Sanat
    • Eğlence
    • Etkinlikler
  • Magazin
    • Moda
    • Fotoğraflar
  • Sağlık
  • Genel
    • Röportajlar
    • Yurtdışı Promosyon
    • Yurtiçi Promosyon
    • Otomobil
    • Promosyon
    • Yeme & İçme
    • Videolar
    • Medya
    • İlanlar
    • 7/24 Destek Hattı
No Result
View All Result
Turizm Tatil Seyahat
No Result
View All Result
WTS ile Ayın Fırsatları WTS ile Ayın Fırsatları WTS ile Ayın Fırsatları
Anasayfa Sektörel

Türk, Lübnanlı ve Hindu işadamları Beyrut’ta buluştu

Sektörel, Seyahat, Turizm
Turizm Tatil Seyahat
21
SHARES
159
VIEWS
WhatsApp ile GönderPaylaşTweetle

 

turk hindu lubnan isadamlari

İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği (İZSİAD), “Akdeniz Kıyı Şehirleriyle İşbirliği” ziyaretleri kapsamında Lübnan’ın başşehri Beyrut’a iş ve inceleme gezisi düzenledi. İZSİAD heyeti, Beyrut’ta Lübnanlı işadamlarının yanısıra Hindistan ticaret heyetiyle de biraraya geldi.

Üç ülke işadamlarının ortak toplantısında, daha fazla ticaret yapma imkanları konuşuldu. Ayrıca İzmir’le Beyrut arasında uluslararası ticari iyi niyet anlaşması imzalandı. İmzaları, İZSİAD Başkanı Ayhan Baran ve Lübnanlı Oda Başkanı Bakan Mohamed Choucair attı. Ortak toplantıya Türkiye’nin Lübnan Büyükelçisi İnan Özyıldız, Beyrut ve Lübnan Dağı Sanayi, Ticaret ve Tarım Odası Başkanı Choucair, Hindistan’ın Lübnan Büyükelçisi Ravi Thapar, Hindistan Sanayi ve Ticaret Odaları Federasyonu Temsilcisi Goutam Ghosh ve kalabalık bir işadamı grubu katıldı.

İZSİAD Başkanı Baran, burada yaptığı konuşmada ülkeler ve şehirler arasında dostluk ve işbirliğinin büyük neticeler getirdiğini söyledi. Beyrut’a da bu amaçla geldiklerini belirterek, 2009 yılında başlattıkları Akdeniz Kıyı Şehirleriyle İşbirliği projesinden önemli sonuçlar çıkacağına inandıklarını ifade etti. Akdeniz çanağında ekonomik işbirliği amacıyla yola çıktıklarını vurgulayan Baran, “Türk, Lübnan ve Hindistanlı işadamları arasında önemli ilişkilerin gelişeceğine inanıyorum. İşbirlikteliği, her türlü dostluğun ve geleceğin garantisi oluyor.” dedi. Akdeniz’in etrafındaki ülkeler arasında çok önemli ortak paydalar bulunduğunu da kaydeden Ayhan Baran, bunların ticaret ve işbirliğine dönüşmesini amaçladıklarını, önümüzdeki yıllarda Akdenizli kimliğinin daha fazla konuşulacağına inandıklarını söyledi. Lübnanlı işadamlarına Akdeniz’de ortak hareket etme çağrısında bulunan Baran, “Akdeniz’in etrafındaki ülkeler, büyük bir pazar oluşturuyor. Gittikçe büyüyen bu pazardan, işbirliği yaparsak daha fazla pay alırız.” şeklinde konuştu. Daha çok ticaret yaparak birbirini tanıma çağrısında da bulunan Baran, işadamlarının bir nevi ticari elçilikler görevini üstlenmesini isteyerek, ticaretle kurulan dostlukların daha kalıcı olacağına dikkat çekti.

Oda Başkanı Choucair ise Türkiye ile Lübnan arasındaki ticaret hacminin geçen yıl yüzde 23 arttığını hatırlattı. Bunun yeterli olmadığını belirterek, “Daha fazla biraraya gelmeliyiz. Sayın Baran’ın dediği gibi bu ilk adım olabilir. Bir dahaki toplantımızda Hindistan ile Türkiye arasındaki ticaretten bahsedebiliriz. Türkiye’nin hayata geçirmeye çalıştığı ortak gümrük birliği projesini destekliyoruz.” dedi.

Büyükelçi Özyıldız da İzmirli olmaktan gurur duyduğunu ifade ederek şunları söyledi: “Çünkü İZSİAD, Türkiye’nin ticaret olarak İstanbul’dan ibaret olmadığını burada ortaya koymuştur. Bir saat uçuş uzaklığında olan İzmir’in, yeni bir ticaret merkezi olacağına inanıyorum. ‘Avro Akdeniz’ projesi, ‘Avro Hindistan’ projesi olarak başlatılabilir.”

yunanistan golden visa yurt disi emlak yunanistan golden visa yurt disi emlak yunanistan golden visa yurt disi emlak
HOT AFFILIATES

Federasyon Temsilcisi Ghosh ise ülkeler arasındaki potansiyelin ticarete yansımadığını söyledi. Turizm alanında üç ülke arasında çok önemli bir potansiyel bulunduğunu ifade eden Goutam, bunu harekete geçirme çağrısında bulundu.

İZSİAD, İzmirli işadamlarını uluslararası piyasalarda söz sahibi konuma getirmek amacıyla 2009 yılında başlatılan Akdeniz Kıyı Şehirleriyle İşbirliği ziyaretleri kapsamında daha önce Atina ve Marsilya’ya gidilmişti. Beyrut ziyaretine lojistik, gıda, tekstil, inşaat, yapı malzemeleri, otomotiv yan sanayi, enerji, plastik, kimya ve turizm sektörlerinden toplam 42 firma temsilcisi katılıyor. Bu frmalar, KOBGEB’in yurtdışı pazar desteğinden de faydalanıyor.

HOT AFFILIATES
Önceki

Side’de güz dönemi İskandinav arkeoloji turları başladı

Sonraki

Atatürk Hava Alanında harç pulu çilesi

İlgili Yazılar

Fransa’nın başkenti Paris’te, dünyanın en çok ziyaret edilen sanat merkezi olan Louvre Müzesi pazar günü sabah saatlerinde “olağanüstü” bir soygunla sarsıldı.
Dünya

Louvre Müzesi’nden Napolyon’un mücevherleri çalındı

TÜRSAB Başkan Adayı Aylin Özsavaş, 26’ncı Olağan Genel Kurul öncesi turizm sektörüne birlik ve dönüşüm mesajı verdi.
Turizm

Aylin Özsavaş’tan TÜRSAB çıkışı: Artık sektörün sesi değişiyor

Türkiye’nin turizm potansiyelini dünyaya tanıtan dört köy, Birleşmiş Milletler (BM) Turizm Örgütü’nün “En İyi Turizm Köyleri 2025” listesine girmeyi başardı.
Genel

Türkiye’nin dört köyü, dünyanın en iyi turizm köyleri arasına seçildi

TÜRSAB tarihinde ilk kadın başkan adayı olarak öne çıkan Aylin Özsavaş önemli açıklamalarda bulundu.
Turizm

Aylin Özsavaş: TÜRSAB’ın geleceğini birlikte yazacağız

İsveç, modern çağın hastalığı haline gelen stres ve tükenmişlik sendromuna karşı benzersiz bir çözüm geliştirdi.
Sağlık

İsveç’ten dünyada ilk: “BSyahat reçetesi” dönemi

Birleşik TÜRSAB Grubu adına aday olan Özsavaş, “TÜRSAB’ın ilk kadın başkanı” olma hedefiyle çıktığı yolda birlik ve dayanışma mesajı verdi
Turizm

TÜRSAB Başkan Adayı Aylin Özsavaş’tan çağrı: Birlik ile Geleceğe!

Sonraki
Turizm Tatil Seyahat

Atatürk Hava Alanında harç pulu çilesi

ANYMA KONSERİ
  • Ksamil Gezi Rehberi

    Ksamil Gezi Rehberi: Avrupa’nın Yeni Tatil Cenneti

    964 shares
    Share 386 Tweet 241
  • İtalya Plajları ve En iyi 10 İtalya Plajı

    678 shares
    Share 271 Tweet 170
  • En Güzel İspanya Plajları: Muhteşem 10 Plaj

    597 shares
    Share 239 Tweet 149
  • Roma’da Denize Girilecek Yerler: Top 10

    548 shares
    Share 219 Tweet 137
  • Tiran’dan Sarande’ye Nasıl Gidilir?

    463 shares
    Share 184 Tweet 115
LADY GAGA

En Çok Takip Edilenler

Adalar (224) Antalya (329) Balayı (399) Balayı Tatili (322) Balayı Turları (166) Dubai (333) En Güzel (274) En iyi (152) Ertuğrul Günay (328) Gezilecek Yerler (164) Kayak (422) Kurban Bayramı (127) Küba (413) Londra (210) Lux (130) Lux Oteller (129) Lüks (121) Maldivler (389) Mauritius Adası Haberleri (121) Mehmet Ersoy (122) Mehmet Nuri Ersoy (219) Mykonos (122) Otel (173) oteller (134) Pegasus Hava Yolları (196) Roma (131) Tatil (186) Tayland (187) Tropik Adalar (227) Turizm (186) Turizm Bakanı (375) Turizm Haberleri (210) TURSAB Başkanı (481) TÜRSAB (503) Türk Hava Yolları (567) Türkiye (1642) Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (279) Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (202) Venedik (210) Yunan Adaları (374) Yunanistan (575) İspanya (208) İstanbul (513) İstanbul Havalimanı (201) İtalya (191)

En Çok Okunanlar

  • En Güzel İtalya Gölleri

    En Güzel İtalya Gölleri: 10 Muhteşem Göl

    322 shares
    Share 129 Tweet 81
  • Bangkok’tan Pattaya’ya Nasıl Gidilir?

    320 shares
    Share 128 Tweet 80
  • Mauritius hakkında her şey

    86 shares
    Share 34 Tweet 22
  • Afrika’nın En Güzel Plajları: Top 10

    127 shares
    Share 51 Tweet 32
  • En Güzel İspanya Plajları: Muhteşem 10 Plaj

    597 shares
    Share 239 Tweet 149
The Weeknd Konseri The Weeknd Konseri The Weeknd Konseri
Yunanistan da Satılık Lüks Villa Yunanistan da Satılık Lüks Villa Yunanistan da Satılık Lüks Villa
TurizmTatilSeyahat Anadolu Ajansı Abonesidir.
2008 © TTS & Turizm Gazetesi

En Son Haberler

Fransa’nın başkenti Paris’te, dünyanın en çok ziyaret edilen sanat merkezi olan Louvre Müzesi pazar günü sabah saatlerinde “olağanüstü” bir soygunla sarsıldı.

Louvre Müzesi’nden Napolyon’un mücevherleri çalındı

TÜRSAB Başkan Adayı Aylin Özsavaş, 26’ncı Olağan Genel Kurul öncesi turizm sektörüne birlik ve dönüşüm mesajı verdi.

Aylin Özsavaş’tan TÜRSAB çıkışı: Artık sektörün sesi değişiyor

Türkiye’nin turizm potansiyelini dünyaya tanıtan dört köy, Birleşmiş Milletler (BM) Turizm Örgütü’nün “En İyi Turizm Köyleri 2025” listesine girmeyi başardı.

Türkiye’nin dört köyü, dünyanın en iyi turizm köyleri arasına seçildi

Facebook’ta Beğen

Ücretsiz Abone olun.


Türkiye ve dünyadaki en önemli turizm haberleri e-posta adresinize gelsin.

Best Choice

  • En iyiler
    • Lüks Oteller
  • Balayı Tatili
    • Balayı Adaları
    • Balayı Otelleri
    • Balayı Yerleri
    • Balayı Turları
  • Anasayfa
  • Turizm
  • Sektörel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
  • Kültür
  • Magazin
  • Sağlık
  • Genel

2020 © Turizm Tatil Seyahat Turizm Gazetesi   |   (xml news rss)

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

No Result
View All Result
  • Anasayfa
  • Turizm
  • Sektörel
  • Otel
  • Alışveriş
  • Ekonomi
  • Tatil
  • Fuarlar
  • Spor
  • Politika
  • Seyahat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Dünya
  • English [EN]

2020 © Turizm Tatil Seyahat Turizm Gazetesi   |   (xml news rss)

Araç çubuğuna atla